"Porsche" vairs neražos automašīnas ar dīzeļdzinējiem 8

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 24.septembris 2018 7:43

Vācijas autobūvnieks "Porsche" pilnībā atteicies no mašīnu ar dīzeļdzinējiem ražošanas, paziņojis kompānijas vadītājs Olivers Blūme

"Nākotnē vairs nebūs "Porsche" dīzeļautomobiļu," sacījis Blūme intervijā, kas svētdien publicēta laikrakstā "Bild am Sonntag".

Viņš norādījis, ka "Porsche" koncentrēsies uz automašīnu ar benzīna dzinējiem un hibrīddzinējiem, bet no nākamā gada - arī uz elektroautomobiļu ražošanu.

"Porsche" vadītājs atzinis, ka lēmumu vairs neražot automobiļus ar dīzeļdzinējiem izraisījis trīs gadus ilgais skandāls par kaitīgo izmešu daudzuma falsificēšanas programmatūras uzstādīšanu "Porsche" māteskompānijas "Volkswagen" ražoto vieglo automašīnu dīzeļdzinējos.

"Porsche" februārī pārtrauce pieņemt pasūtījumus automašīnu ar dīzeļdzinējiem ražošanai. Turklāt kompānija "Porsche" nekad nav ražojusi dīzeļdzinējus, bet dīzeļdzinēji "Porsche" automobiļiem tika ražoti citā "Volkswagen" meitasuzņēmumā "Audi".

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 24.septembris 2018 9:20
7 4 Atbildēt

Beidzot misters Ferdinands varēs gulēt mierīgi.

Jā, tieši Ferdinands Porše izgudroja savu dīzeļdzinēju, un lika to saviem TRAKTORIEM, nevis auto.

Un pat Porsche traktororos dīzeļi tika likti līdz 1963-1964 gadam.

Bet ja Ferdinands uzzinātu, ka ar traktoru dzinējiem brauks viņa automašīnas, zārkā apgrieztos otrādi.

Bet beidzot tas viss ir beidzies. Dusi saldi, Ferdinad!

msh 24.septembris 2018 13:12
5 3 Atbildēt

Paskatījos porša modeļu klāstu, un ieraudzīju tikai VIENU automašīnu modeli ar dīzeli - panameru - un tam pašam ķīselis ir viens motors visā motoru klāstā. Makāns un kājene nav mašīnas; tie ir apkaunojums porša vārdam.

JanJan 25.septembris 2018 10:30
1 2 Atbildēt

Akdies, ko tagad tagad darīs vidējais pvn shēmotājs? Tagad taču cayene būs nelietojams un par dārgu! Laikam būs jāsēžas atpakaļ uz x5 vai x6?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 20

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 38

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti