BMW jaunumi Parīzes autoizstādei (+ FOTO) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Inchcape | 5.oktobris 2018 14:41

Nule atklātajā vērienīgākajā auto izstādē Eiropā “Mondial de l'Automobile”, Parīzē tika prezentētas jaunākās BMW automašīnas. Bavārijas ražotājs auto gardēžus iepriecināja ar ilgi gaidīto BMW 8.sērijas kupeju, BMW 3.sērijas sedanu un BMW X5, vēsta “Inchcape Motors Latvia” BMW Tirdzniecības vadītāja Kristīne Nesaule.

Līdztekus minētajiem BMW modeļiem Parīzes auto šovā, kas ilgs līdz pat 14. oktobrim, tika prezentēti arī jaunie BMW modeļi Z4 un “M5 Competition”.

Ātrāk, augstāk, spēcīgāk - šis olimpiskais vēstījums lieliski raksturo BMW jaunākās paaudzes automašīnas. Spēkrati apvieno jaunākās tehnoloģijas un inovācijas, ko caurvij elegances un luksusa nots, kas pilnībā raksturo izvēlēto zīmola attīstības virzienu.

“Jau šāgada novembrī Latvijas pircēji klātienē salonā varēs iepazīties ar jauno BMW X5, kas šobrīd ir pieejams iepriekš pārdošanā, un 8. sērijas kupeju, savukārt 3. sērijas sedans tirdzniecībā būs pieejams 2019. gada pavasarī,” informēja Nesaule.

Pēc Nesaules teiktā, visi Parīzē prezentētie BMW spēkrati iezīmē jaunas Bavārijas auto ražotāja ēras sākumu - gan dizaina valodā, gan tehnoloģiskajās iespējās.

“Šie būs pirmie modeļi, kas aprīkoti ar BMW vadības sistēmu 7.0. Līdz ar to automobiļa funkciju pārvaldīšana ir kļuvusi vēl vieglāka un intuitīvāka - ar skārienjutīgo ekrānu tīklu un žestiem, īpašs akcents likts uz balss vadību. Turklāt tagad pilnībā digitālo instrumentu paneli katrs vadītājs var pielāgot savām vēlmēm,” tā Nesaule.

Cita starpā, vēl drošākai un ērtākai braukšanai visi jaunie modeļi par papildu samaksu varēs tikt aprīkoti ar BMW lāzera gaismām ierastā LED apgaismojuma vietā. Vienlaikus tās nodrošina efektīvāku enerģijas un degvielas patēriņu. Tāpat tika prezentēts jaunais stūrēšanas un unikālais atpakaļgaitas palīgs, kas pārņem stūres mehānismu, braucot atpakaļgaitā, tajās vietās, kur redzamība ir ierobežota.

Atdzimst greznā un jaudīgā BMW 8. sērijas kupeja

“Luksusa klases dinamiskās sporta kupejas vienmēr ir izcēlušas BMW citu premium segmenta auto ražotāju vidū. Tāpēc jaunās 8. sērijas kupejas atdzimšana tika gaidīta ar aizturētu elpu. Atgriešanās ir patiesi vērienīga, jo automašīna ir iespaidīga līdz pat pēdējai detaļai,” uzsvēra Nesaule.

Kamēr BMW 8. sērijas kupejas eksterjeru izceļ izcilu krāsu izvēle un skaidrās līnijas, tikmēr izsmalcināti materiāli ar stilīgiem kontrastējošiem šuvumiem un elegantiem dekoratīvajiem elementiem iedzīvina sportisko salonu. To sevišķi akcentē papildaprīkojuma daudzfunkciju sēdekļu perforācijas un īpašā apdare, radot sportisku un elegantu salona noskaņu.

“Tomēr vislielākais akcents automašīnā ir likts uz braukšanas pieredzi – jaudu, precizitāti, efektivitāti un stabilitāti. Ja par jaudu gādā 4,4 litru 530 zirgspēku “TwinPower” turbo astoņu cilindru benzīna dzinējs, tad par stabilitāti – pilnpiedziņas sistēma ar aizmugurējo riteņu piestūrēšanu. To papildina samazināts klīrenss, uzlabota virsbūves stingrība un adaptīvā M šasija, savukārt papildaprīkojuma elektromehāniskā stabilizācija mazina sānsveri līkumos,” pastāstīja Nesaule.

Sportiskais BMW 3. sērijas sedans  ar jaunu elpu

Šo modeli BMW autoražotājs loloja pēdējos piecus gadus, lai jau nākamā gada pavasarī to nodotu prasīgāko autovadītāju rokās, kuri novērtēs jaunā modeļa uzlaboto pilnpiedziņas sistēmu BMW xDrive, kas nodrošina izcilu saķeri uz ceļiem un līkumos.

Jaunais septītās paaudzes sportiskais BMW 3. sērijas sedans ir BMW zīmola dizaina tradīciju un funkciju turpinājums. Jaunā modeļa proporcijas ir kļuvušas sportiskākas – izmēru ziņā auto ir par 85 mm garāks, 16 mm platāks un 1 mm augstāks, kā arī par 55 kg vieglāks. Tikmēr modeļa dizainu raksturo tīras līnijas un konturēta virsma, raksturīgais nierveida režģis, pilnīgi jauna stila dubultie LED priekšējie lukturi. Aizmugurējie lukturi kļuvuši slaidāki un ieguvuši jaunu formu, jaunu interpretāciju ieguvis arī Hofmeistara izliekums.

“Interjerā var redzēt pāreju uz jauno zīmola konceptu – tas ir vairāk fokusēts uz autovadītāju. Ekrāni ir kļuvuši lielāki, instrumentu vadības panelis ir pilnībā digitāls un pārskatāmāks. Pieejams plašs braukšanas asistentu sistēmu un papildu aprīkojuma klāsts,” teica Nesaule.

Braukšanas jaudu garantē jaunā pilnpiedziņas tehnoloģija ar augstāku vilces spēku un uzlabotu efektivitāti. Automašīna nākamā gada martā pārdošanā būs pieejama ar sešiem dzinēju variantiem: modeļi ar četru cilindru benzīna un dīzeļa dzinējiem, kā arī viens modelis ar sešu cilindru dīzeļa dzinēju.

Pilnīgi jaunais un jaudīgais pilnpiedziņas BMW X5

“Jaunais BMW X5 iemieso BMW X saimes DNS, taču šo ceturto paaudzi raksturo īpaši uzlabota braukšanas pieredze. Standarta komplektācija ietver automātisko pārnesuma kārbu, pilnpiedziņu, LED apgaismojumu un “BMW Live Cockpit Professional”,” tā Nesaule.

Savukārt papildu komplektācijā viens no jaunumiem ir “xOffroad” pakotne ar četriem režīmiem – “xSand”, “xGravel”, “xRock’, “xSnow”, kas jebkurus braukšanas apstākļus padara pārvaramus. Tāpat pieejama “M Paktone”, ko ikviens, piesakot jauno BMW X5 iepriekšpārdošanā līdz 24.novembrim, saņems dāvanā.

Pēc Nesaules teiktā, ražotājs īpaši ir padomājis arī par citām detaļām, paaugstinot BMW X5 ērtību līmeni. Piemēram, ērtākai iekraušanai un izkraušanai bagāžas nodalījuma dalīto durvju augšpusi un apakšpusi iespējams atvērt un aizvērt pilnīgi elektroniski. Kombinācijā ar “Comfort” piekļuvi nepieciešama vien kājas kustība zem aizmugurējā bufera.

Par niansēm padomāts arī auto virsbūvē un salonā – papildu aprīkojumā pieejami  “Sky Lounge” panorāmas jumta lūka, “Ambient Air” pakotne, kurā var pielāgot kādu no četriem aromātiem, “Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound” sistēma un citi akcenti.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
usaexperc 6.oktobris 2018 9:28
2 1 Atbildēt

Nebrauc, nesakasīsi! Tur salvage nav.

viencexperc 5.oktobris 2018 22:14
1 2 Atbildēt

Nebija iauto raksta par Parīzes autoizstādi. Tāpēc iemetīšu savu experca viedokli šeit.

Tā autoizstāde ir viena liela parodija. Nepiedalās daudz lielu kompāniju ( pat jūsu mīļais VW).

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti