"VW" vadītājs brīdina, ka automašīnu izplūdes gāzu samazināšanas mērķu dēļ var nākties likvidēt 100 000 darbvietu 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 11.oktobris 2018 15:34

Pārāk ambiciozi Eiropas Savienības (ES) mērķi automašīnu izplūdes gāzu samazināšanai var novest pie 100 000 darbvietu likvidēšanas, ceturtdien brīdināja Vācijas autobūves koncerna "Volkswagen" vadītājs Herberts Dīss.

Ja ES dalībvalstu ministri laika periodā no 2020.gada līdz 2030.gadam plāno samazināt CO2 izmešus par 40%, tad desmit gadu laikā nāksies likvidēt aptuveni ceturtdaļu darbvietu mūsu rūpnīcās jeb kopumā 100 000 darba vietu, intervijā laikrakstam "Sueddeutsche Zeitung" norāda Dīss.

ES dalībvalstu vides ministri otrdien vienojās, ka laikā no 2020.gada līdz 2030.gadam mēģinās panākt auto izplūdes gāzēs esošā oglekļa dioksīda emisijas samazināšanu par 35%, nevis 30%, kā bija cerējuši ražotāji, Berlīne un Austrumeiropas valstis.

Lai arī Vācijas kanclere Angela Merkele šo kompromisu nodēvējusi par pieņemamu, Vācijas Autoražotāju asociācijas (VDA) vadītājs Bernhards Matess uzskata, ka šie mērķi ir pārlieku ambiciozi un apdraud darbvietas.

Tikmēr Dīss skaidro, ka krietni pakāpeniskāka CO2 izmešu samazināšana ļautu lēnāk palielināt elektrisko automašīnu ražošanu, kam nepieciešams daudz mazāk cilvēkstundu salīdzinājumā ar tradicionālo automobiļu ražošanu.

Turpretī straujāku samazinājumu būtu grūtāk pārvaldīt, jo līdz 2030.gadam vairāk nekā pusei automobiļu būtu jābūt elektriskām, radot smagu ietekmi uz darbvietām, uzsver Dīss.

"Tik būtisks samazinājums nozīmē sāpīgu revolūciju, nevis pārvaldāmu pāreju," brīdina "Volkswagen" vadītājs, piebilstot, ka "cilvēkiem vairs nebūtu pieejami lēti mazi automobiļi, kas ražoti Vācijā".

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 11.oktobris 2018 17:41
5 0 Atbildēt

Nezin kāpēc, lasot par VW vadītājiem, es iztēlojos šādus kentus:

Kanibaals 13.oktobris 2018 9:01
1 0 Atbildēt

Ārprāc, altruisti VW pieņēmuši tik daudz nekur citur nederīgus strādniekus, ka viens lēmums tiks padarīs par bomžiem.

viencexperc 13.oktobris 2018 14:28
1 0 Atbildēt

Nē. Viņiem taču maksās. Vācijā strādnieki maksā bomžiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti