Pirmoreiz Eiropā - Honda piedāvā CR-V hibrīdversiju (+ FOTO) 3

 

Foto: Publicitātes attēls

17.oktobris 2018 15:41

Pirmoreiz Honda SUV automobilim Eiropā pilnīgi jaunais CR-V būs pieejams ar moderno hibrīda piedziņas tehnoloģiju

Honda Hybrid Performance sistēma ir aprīkota ar inteliģento Multi-Mode Drive (i-MMD) tehnoloģiju, kas ietver elektrisko motoru, ģeneratoru, Atkinsona cikla benzīna dzinēju un novatorisku tiešo transmisiju, kas nodrošina augstu efektivitātes un izsmalcinātības līmeni.

CR-V Hybrid ir aprīkots ar efektīvu 2,0 litru i-VTEC benzīna dzinēju, jaudīgu elektromotoru un litija-jonu akumulatoru bloku. Maksimālā jauda ir 184 ZS (135 kW) ar 315 Nm griezi.

Tā vietā, lai izmantotu tradicionālo transmisiju, viena fiksēta pārnesuma attiecība veido tiešu savienojumu ar kustīgajām detaļām, kā rezultātā panākta vēl vienmērīgāka griezes pārnese. Šāds formāts nozīmē, kā Honda sistēma ir vēl izsmalcinātāka par planetāro e-CVT, ar kuru parasti ir aprīkoti hibrīda automobiļi.

Honda unikālā i-MMD tehnoloģija ir nosaukta par inteliģento, jo tā gudri, automātiski un vienmērīgi pārslēdzas starp trīs braukšanas režīmiem, nodrošinot visaugstāko iespējamo efektivitāti. Šie trīs režīmi ir:

EV piedziņa – enerģiju saņem no litija-jonu akumulatoru bloka, darbinot elektropiedziņas motoru un griežot riteņus (ar izslēgtu benzīna dzinēju)
Hibrīda piedziņa – benzīna dzinējs darbina ģeneratoru, kas papildina elektrisko enerģiju no akumulatora
Dzinēja piedziņa – sajūga mehānisms izveido tiešu savienojumu starp benzīna dzinēju un riteņiem
Vairumā braukšanas situāciju pilsētā optimālai efektivitātei CR-V Hybrid automātiski pārslēgsies starp hibrīda piedziņas režīmu un elektroautomobiļa piedziņas režīmu. Hibrīda piedziņas režīmā liekā jauda no benzīna dzinēja var tikt izmantota tam, lai ar ģeneratora palīdzību uzlādētu akumulatoru. Dzinēja piedziņas režīms ir visefektīvākais, lai pārvietotos liela ātruma kruīza režīmā uz šosejas.

Kruīza režīmā mērenā ātrumā CR-V Hybrid parasti vairāk nekā pusi laika brauks EV piedziņas režīmā, bet, palielinot ātrumu, automobilis izmantos EV režīmu apmēram trešo daļu laika. I-MMD sistēmas kontroles programma nemitīgi izvērtēs, kā pārslēgties starp šiem režīmiem, lai maksimizētu efektivitāti atkarībā no situācijas un vides apstākļiem, negaidot autovadītāja lēmumu.

CR-V Hybrid programmas inženieri ir centīgi strādājuši, lai panāktu braucējiem praktiski nemanāmu pārslēgšanos starp jaudas avotiem – tostarp dzinēja “stop-start” funkciju, automobilim apstājoties. Vienmērīgā griezes padeve nozīmē, ka nav raustīšanās vai nevēlamas pedāļu vai stūres reakcijas, savukārt gandrīz pilnīgi klusā piedziņa nozīmē, ka CR-V Hybrid lepojas ar izcilu klusumu.

I-MMD sistēma ir noregulēta, lai sniegtu lineāru paātrinājuma sajūtu, pateicoties optimizēti kalibrētajai droseles padevei un piedziņas atsaucībai, nodrošinot, ka dzinēja skaņa atbilst autovadītāja ekspektācijām.

Honda jaunais CR-V Hybrid ir aprīkots ar unikālu autovadītāja informācijas saskarnes (DII) ekrānu, kas attēlo reāllaika piedziņas statusu un ļauj autovadītājam saprast, kā enerģijas avoti tiek kombinēti, lai darbinātu automobili. Rādījumi attēlo litija-jonu akumulatora uzlādes līmeni, jaudas plūsmas reāllaika grafiku un sistēmas uzlādes statusu.

2019. gada Honda CR-V Hybrid ražošana Eiropas tirgum sāksies 2018. gada oktobrī, un pirmās piegādes klientiem notiks 2019. gada sākumā.

 

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 18.oktobris 2018 8:37
2 0 Atbildēt

Maksāšot no aptuveni 29 000 eur. Bet tik maksās tikai benzīna versija.

Cik maksās hibrīds, pagaidām netiek izpausts. Kā arī, kāds tad reālais patēriņš?

Tas rada aizdomas par visu šī ražojuma efektivitāti. Vai tik tas nesanāks kā toyotas hibrīda mēsli, kuri neatpelnās NEKAD.

kasinsh79 18.oktobris 2018 12:59
1 1 Atbildēt

Atkarīgs no cenas, citādi - noteikti būs viens no konkrētā modeļa bestselleriem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti