EuroNCAP pirmoreiz pārbauda autopilota sistēmas (+ VIDEO) 5

 
iAuto | 20.oktobris 2018 10:25

EuroNCAP drošības organizācija pirmoreiz savā vēsturē pārbaudījusi autonomās vadības sistēmas, kas uzstādītas dažādu ražotāju modeļos.

EuroNCAP pārbaudēs piedalījās Audi A6, BMW 5 Series, DS 7 Crossback, Ford Focus, Hyundai NEXO, Mercedes-Benz C Class, Nissan LEAF, Tesla Model S, Toyota Corolla un Volvo V60, kas bija aprīkoti ar adaptīvo kruīzkontroli, sistēmu, kas notur automobili savā joslā un uztur uzdoto ātrumu.

Lai pārbaudītu augstāk minēto sistēmu darbību, EuroNCAP speciālisti izstrādāja vairākus scenārijus, kas imitē ikdienas satiksmē iespējamās situācijas. Vispirms tika pārbaudīta adaptīvā kruīzkontrole, ieskaitot tās spēju nobremzēt līdz pilnīgai kustības pārtraukšanai un priekšā braucošā automobiļa negaidītas pārkārtošanās gadījumā. Izrādījās, ka vismazāk cenšas iejaukties DS un BMW elektroniskās sistēmas, Audi, Ford, Hyundai, Mercedes, Toyota, Nissan un Volvo nodrošina optimālo balansu, bet Tesla, tieši pretēji, pārāk paļaujas uz elektroniku. Tāpat noskaidrojās, ka neviens no automobiļiem nespēj izbēgt no avārijas, ja tiek imitēta strauja pārkārtošanās ar iebraukšanu vai izbraukšanu no kustības joslas.

Savukārt joslas uzturēšanas sistēmas tika pārbaudītas automobiļiem veicot S-veida pagriezienus dažādos ātrumos. Arī šajā eksperimentā apbraucot šķēršļus, Tesla elektronika, pretēji citu ražotāju sistēmām, iejaucās visvairāk. Speciālisti atzīmē, ka “labais tonis” nosaka, ka sistēma nedrīkst pārāk aktīvi  “pretoties” vadītāja vēlmei paveikt manevru, piemēram, apbraucot bedres vai ceļa nelīdzenumus.

EuroNCAP atzīmē, ka daži BMW un Tesla prezentācijas materiāli var maldināt pircēju, sniedzot nepareizu priekšstatu par elektronisko palīgsistēmu patiesajām iespējām.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 20.oktobris 2018 11:32
5 2 Atbildēt

Spriežot pēc pievienotā video - tā ir vairāk EuroNCAP reklāma, nekā pats tests. No video gaidīju testus,testu rezultātu, bet patiesā video jēga bija: "Mēs tādi kruti, jo veicam vadītāju palīgsitemu tstus."

Lēts, komunistisks mārketings domāts nēģeriem.

650 20.oktobris 2018 13:50
0 0 Atbildēt

Vai kāds pārbaudīja to sistēmu darbību, ja darīšana ar “pārmācītāju”, kurš apdzen un tīšām strauji nobremzē?

Genau 20.oktobris 2018 14:04
0 0 Atbildēt

tieši to arī pārbaudīja - lasi, "ar priekšā braucošā automobiļa negaidītas pārkārtošanās gadījumā"

650 20.oktobris 2018 14:44
0 0 Atbildēt

Tur tomēr nav tādi atslēgvārdi kā “ļaunprātīgi” un ka strauja pārkārtošanās ar sekojošu tīši strauju apstāšanos

Vernons 22.oktobris 2018 9:55
0 1 Atbildēt

LAPK 149. panta 4. punkts!

CSL 19. panta 3. punkts!

Vīnes Konvencija par cēlu satiksmi 17. pants "Ātruma samazināšana"!

CSN 57., 64., 70. un 104.4.!

Tas iestājas katram, kad egoisms ņem virsroku pār veselo saprātu.

Kam pieder informācija, tas ir situācijas saimnieks!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti