Savvaļas ugunsgrēka liesmās gājis bojā unikāls rodsters (+ FOTO) 6

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 14.novembris 2018 6:51

Ugunsgrēkā, kas joprojām plosās Kalifornijas (ASV) štata apkaimē, sadegusi Garija Červeni automobiļu kolekcija, tostarp unikāls 1948.gada rodsters.

Venturas tuvumā pilnībā sadegusi Garija Červeni automobiļu kolekcija. Bojā gājušo spēkratu skaitā ir arī unikālais 1948.gada Norman Timbs Special rodsters, kas bija izgatavots tikai vienā eksemplārā un bija pazīstams arī kā Buick Streamliner.

Rodstera autors ir Losandželosas inženieris-mehāniķis Normans Timbs, kurš palīdzēja uzbūvēt ne mazāk leģendāro un unikālo Tucker 48 (Torpedo). Rodstera dizains tapa iedvesmojoties no 30.gadu vācu sacīkšu automašīnu plūdlīniju korpusiem, pamatā bija individuāli projektēts cauruļu rāmis ar Ford piekares detaļām un alumīnija virsbūves paneļiem. Lai saglabātu pēc iespējas dinamiskāku siluetu, Timbs atteicās no durvīm, bet pasažieru sēdvietas tika maksimāli pārbīdītas uz priekšu.  

Norman Timbs Special bija komplektēts ar Buick Fireball 8 astoņcilindru dzinēju, kas tonnu smagajam rodsterim ļāva sasniegt 193 km/h. Rodstera izgatavošana Timbsam izmaksāja 10 000 dolāru, kas mūsdienu vērtībā ir aptuveni 105 000 dolāru.

Līdz 2000.gadam rodsters tika uzskatīts par zudušu, kamēr to neuzgāja kādā auto kapsētā Kalifornijas tuksnesī.  Norman Timbs Special korpuss bija saglabājies par 90 procentiem un atrasto auto pārdeva izsolē par 17 600 dolāriem. Mašīna nonāca pie Garija Červeni, kurš to atjaunoja un 2010.gadā Elegances konkursā Amēlijas salā ieguva Sotheby`s balvu kā labākais atvērtā tipa automobilis.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
buick 14.novembris 2018 14:00
9 1 Atbildēt

manuprāt, tā vidējā bilde ir no laikiem, kad prototipu atrada tuksnesī

viencexperc 14.novembris 2018 13:36
6 11 Atbildēt

Tas ir viens no iemesliem, kāpēc kolekcionēt auto - nav tas labakais investīciju veids. Būtu bijis zelta klucis seifā, maksimums kas niotiktu, - izkustu un iztecētu pa seifu. Un vērtība samazinātos tikai par procentiem 20...

Un otra lieta - nevaru saprast. Tik rets auto viņam stāvēja ārā un karsa saulē? Jo neizskatās, ka tur būtu bijis angārs vai nojume.

Walacc 14.novembris 2018 19:21
1 2 Atbildēt

Problēma lielākoties tajā ka mājas un garažas USA tiek izgatavotas no koka, viegla metāla karkasa apšuj ar ko vieglu un nebūt ne ugunsdrošu utml. kas šāda apmērā ugunsgrēkos neaizsargā. Tā kā tāda ir dzīve - gribās ko saglabāt - jācērt robs klintī, vai arī jānoliek tuksneša vidū, kur uguns principā nevar izcelties.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti