"Audi" jaunās tehnoloģijās līdz 2025.gadam investēs 14 miljardus eiro 25

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 4.decembris 2018 14:53

Vācijas autobūves koncerna "Volkswagen" struktūrvienība "Audi" otrdien paziņoja, ka turpmākajos gados elektrisko automašīnu, digitalizācijas un pašbraucošo automobiļu izstrādē investēs 14 miljardus eiro.

Uzņēmums mērķis ir līdz 2025.gadam tirgū laist desmit pilnībā elektriskus automobiļus un vēl desmit hibrīdautomašīnas.

"Mūsu mērķi ir stigri orientēti uz mūsu ceļu uz e-mobilitāti, un mēs nākotnē savus pūliņus koncentrēsim vēl vairāk," norāda "Audi" vadītājs Abrahams Shots.

Shots ir "Audi" pagaidu vadītājs, kurš ieņēmis šo amatu pēc Ruperta Štadlera apcietināšanas saistībā ar izmeklēšanu tā dēvētajā dīzeļgeitas lietā.

"Audi" investīcijas ir daļa no "Volkswagen" grupas stratēģijas, kas jaunās tehnoloģijās paredz investēt 44 miljardus eiro.

Struktūrvienība plāno kļūt par "Volkswagen" grupas elektrisko automobiļu "premium" klases zīmolu, elektrisko un hibrīdautomašīnu tirdzniecības apjomam sasniedzot 800 000 vienību gadā.

Šobrīd gan "Audi" tirgū vēl nepiedāvā elektriskos automobiļus, taču līdz šī gada beigām plānota "Audi e-tron" laišana tirgū.
 

 
25 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 4.decembris 2018 19:52
7 8 Atbildēt

Audi var laist pat 20 modeļus. Galvenis, priekšā pielikt burtu e un domuzīmi.

Pat tā paša etronua resursi nav izsmelti -

1) etron

2) etron -s line

3) etron matro

4) etron super matro

5) etron super s line edišen

jau pieci modeļi.

Bet ja pielikt E - trin ( kas būs par 20 cm mazāks par etron

un e - trun ( kas būs par 35 cm īsāks) tad klāt nāk vēl 10 modeļi.

viencexperc 5.decembris 2018 10:55
7 6 Atbildēt

Manā skatījumā - jo kompānijai vairāk patentu, jo tā ir inovatīvāka un tehnoloģiskāka. Protams, ka salikt citu izgudrojumus savā automobīlī un pēc tam to nosaukt par "jaunām tehnoloģijām" var katrs ( labakie piemēri - Tesla, VW...)

Iesaku apskatīties auto kompanijas pēc vislielākā patentu skaita.

Pirmais cipars būs vieta pasaulē IESKAITOT citas, ne auto kompānijas. Otrais cipars beigās - patentu skaits 2017 ( jo 2018 vēl nav beidzies)

8. Toyota motors - 2446

16. Mitsubishi - 1916 ( bet Mitubishi ražo arī elektroniku, gaisa kondicionierus.utt)

17. Ford motor - 1868

24. Hyundai Motor - 1451

32. General Motors - 1066

43. Honda Motor - 910

...

kur tad tās VAG tehnoloģijas?

Jā VW figurē kaut kādos eiropas topos, kur apgalvo, ka ir kaut kādas super inovācijas. Bet tie nav izgudrojumi. Paņemt cita izgudrojumu un pamainīt radiatora resti - lūk divas inovācijas. Bet vai tehnoloģijas? Nē.

jaaanis 5.decembris 2018 9:13
5 0 Atbildēt

Tekstā jaun nav teikt, ka 10 MODEĻUS, bat gan tikai 10 e-automobīļus + 10 hibrīd automāšīnas. Tatad 10 identiskus e-a/m un 10 identiskus hibrīdus un mērķis ir izpildīts

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti