"Volkswagen": Mūsu nākamā iekšdedzes dzinēju automobiļu paaudze būs pēdējā 9

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 5.decembris 2018 10:23

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" savas pēdējās iekšdedzes dzinēju automobiļu paaudzes ražošanu sāks 2026.gadā, uzņēmumam aizvien vairāk pievēršoties videi draudzīgāku automašīnu radīšanai pēc tā dēvētā dīzeļgeitas skandāla.

"Volkswagen", kas pagājušajā mēnesī pavēstīja par ieceri līdz 2023.gadam investēt 44 miljardus eiro elektrisko automašīnu attīstīšanai, norāda, ka pakāpeniski pārtrauks ar benzīna un dīzeļdzinējiem aprīkotu automobiļu ražošanu, jo uzņēmums cenšas sasniegt kaitīgo izmešu samazināšanas mērķus, kas noteikti ar Parīzes klimata vienošanos.

Kompānijas stratēģijas vadītājs Mihaels Josts nozares konferencē otrdien pavēstīja, ka uzņēmuma darbinieki šobrīd strādā "pie pēdējās platformas automobiļiem, kas nav CO2 neitrāli."

"Volkswagen" grupa, kurā kopumā ietilpst 12 automašīnu zīmoli, apņēmusies līdz 2025.gadam tirgū piedāvāt vairāk nekā 50 elektrisko automobiļu modeļus, salīdzinot ar sešiem modeļiem, kas pieejami šobrīd.

Josts paskaidroja, ka pēdējās iekšdedzes dzinēju automobiļu paaudzes ražošana tiks sākta 2026.gadā, bet pēdējā automašīna ar iekšdedzes dzinēju varētu tikt pārdota ap 2040.gadu.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 5.decembris 2018 10:38
12 25 Atbildēt

Vai tad tagad VW ir 6 elektriskie auto?

Es zinu, ka viņiem ir 6 parodijas par elektro auto. Ja tādus viņi plāno laist tirgū masveidā, tad VW tie būs pēdējie gadi...ne tikai elektro jomā.

Es viņiem ieteiktu nopirkt ķīniešu elektroauto, uzbāzt savu emblēmu priekā, ielikt LED lampiņas, un pārdot kā VW. Kvalitāte tāda pati, komforts - tāds pats, bet būs augstākā līmenī tehnoloģijas.

s 5.decembris 2018 11:50
12 11 Atbildēt

Ko Tu zini par kvalitāti? Tik cik video, vai bildītes es apskatijies.

Di*sējs parastais..

GTD2 5.decembris 2018 13:27
12 3 Atbildēt

un cik pasaulee vispar vispar ir elektro auto , normals nav neviens, kamer to auto nevares uzladet dazu minushu laikaa, un nobraukt vismaz 1000km , ka arii cena nebus letaka par ieksdedzes dzineju auto tiem auto nav nakotne. lai gan viņiem vajadzētu būt letakiem jo ir stipri vienkarsaki. Slikti ,ka gdomaa ka nolikvideet veco, kamer veel nav radiits alternativs jaunais vietaa. lielakaa problema smagaa , ar mazu veiktspeju un loti ilgu uzladi, cik zinu pagaidam nav nevienam revolucionara ideja bateruijaam. laikam experc tiešām ir tik ķīniēsu auto bildēs redzējis , jaspāņu auto pat salona kvalitāte stipri atpaliek no vw, bet tas ne tapēc ,ka nevarētu uztaisīt, bet tapēc ka japāņu mēŗķis piedāvāt tikai lētus auto. pat lexsus kas varētu būt vidējas cenas auto galvenais trūkums prastais salons

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti