Superlieljaudas uzlādes tehnoloģija nākotnes elektromobiļiem 21

 

Foto: Publicitātes attēls

Porsche | 14.decembris 2018 8:56

Pētniecības projekta „FastCharge” starprezultāti liecina, ka, iespējams, drīzumā elektromobiļu uzlādi varēs pabeigt tikpat ātri kā degvielas uzpildi tagad.

Vakar Jetingenē-Šepahā, kas atrodas pie automaģistrāles A8 starp Ulmu un Augsburgu, pētniecības konsorcijs iepazīstināja ar uzlādes stacijas prototipu, kura jauda sasniedz 450 kW. Jaunā uzlādes stacija ir piemērota visu marku elektriskajiem modeļiem ar plaši izmantotās kombinētās uzlādes sistēmas (CCS) Eiropas standarta 2. tipa variantu un tagad ir pieejama lietošanai par brīvu. Porsche pētniecības automobilis ar akumulatora tīro ietilpību aptuveni 90 kWh jaunajā uzlādes stacijā sasniedza vairāk nekā 400 kW uzlādes jaudu, nodrošinot uzlādi pirmajiem 100 km mazāk nekā 3 minūtēs.

Pētniecības projekts „FastCharge”
2016. gada jūlijā aizsāktais pētniecības projekts „FastCharge” ir saņēmis 7,8 miljonu eiro finansējumu no Vācijas Federālās transporta un digitālās infrastruktūras ministrijas. Finansējuma pamatnostādņu īstenošanu koordinē Vācijas Nacionālā ūdeņraža un degvielas elementu tehnoloģiju organizācija (NOW). Rūpnieciskajā konsorcijā ietilpst automobiļu ražotāji BMW Group un Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG, kā arī operatori Allego GmbH, Phoenix Contact E-Mobility GmbH (uzlādes tehnoloģija) un Siemens AG (elektrotehnika).

Ātri un ērti uzlādes risinājumi palielina elektromobilitātes pievilcību. Pieejamās uzlādes jaudas palielināšana līdz pat 450 kW ļauj ievērojami samazināt uzlādes laiku. Jauno ātruzlādētāju jauda ir trīs līdz deviņas reizes lielāka nekā pašlaik iespējams sasniegt ar līdzstrāvas ātrās uzlādes stacijām. Projektā „FastCharge” tiek pētīts, kādi tehniskie nosacījumi ir jāizpilda automobiļiem un infrastruktūrai, lai varētu izmantot ļoti augstu uzlādes jaudu.

Piedāvātie uzlādes stacijas prototipi izmanto uzlādes kontaktspraudni no praksē pārbaudītās kombinētās uzlādes sistēmas (CCS) 2. tipa variantā, kas ir standarts Eiropā. Šis uzlādes standarts jau ir sevi pierādījis plašā elektrificēto automobiļu klāstā un tiek izmantots daudzviet visā pasaulē. Abas Jetingenes uzlādes stacijas pašlaik par brīvu ir pieejamas lietošanai visiem automobiļiem ar CCS funkcionalitāti. Atkarībā no automobiļa modeļa jauno, superātro uzlādes staciju var izmantot automobiļiem ar 400 voltu un 800 voltu akumulatora sistēmu. Abos variantos nodrošinātā uzlādes jauda tiek automātiski pielāgota automobiļa maksimālajai atļautajai uzlādes jaudai.

Porsche pētniecības automobilis pirmais no vieglajiem automobiļiem sākotnēji var sasniegt 400 kW uzlādes jaudu. Tas ir iespējams inovatīvās dzeses sistēmas dēļ, kas nodrošina vienmērīgu, plūdenu temperatūras regulēšanu akumulatora elementos.

Elektriskā mobilitāte ar Porsche sporta automobiļa dvēseli
Līdz 2022. gadam Porsche ir iecerējis ieguldīt elektriskajā mobilitātē vairāk nekā 6 miljardus eiro, kas paredzēti gan uzlādējamo hibrīdautomobiļu, gan pilnīgi elektrisku auto attīstībai. Tas nozīmē, ka uzņēmums ir vairāk nekā divkāršojis iepriekš plānotos elektromobilitātes izdevumus no aptuveni 3 miljardiem eiro līdz vairāk nekā 6 miljardiem eiro. No papildu 3 miljardiem eiro aptuveni 500 miljoni eiro tiks izmantoti, lai izstrādātu Taycan saimes modeļus un versijas. Turklāt aptuveni 1 miljardu eiro Porsche ieguldīs pašreizējā ražojumu klāsta elektrificēšanā un hibridizēšanā, simtiem miljonu — ražotņu paplašināšanā un aptuveni 700 miljonus eiro — jaunajās tehnoloģijās, uzlādes infrastruktūrā un viedmobilitātē.

 
21 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
GTD2 14.decembris 2018 10:50
8 0 Atbildēt

nē vēkšķēšu par ko citu , viss ir ļoti brīnišķīgi tikai viens, bet lai nodrošināu šādu ātru uzlādi ir nepieciešama ļoti jaudīga uzlādes iekārta, ja ir šādas iekārtas tikai dažas, tad nebūs problēmu, bet problēmu sāksies ja vajadzēs uzlādēt vairākus tūkstošus šādu auto vienlaicīgi, Būs problēma šādu uzlādes staciju nodrošināšana ar elektroenerģiju. Tapēc saku ,ka elektroauto vēl ir diezgan lielos bērna autiņos un ir ļoti daudz kur attīstītos, bet pirmais kamēr šiem auto būs neadvekāti augstas cenas to atīstība bremzēsies

Bradypus 14.decembris 2018 12:11
5 2 Atbildēt

Kas maksās? Laimīgie auto īpašnieki maksās. Bezmaksas siers ir tikai peļu slazdā - visas šīs "bezmaksas" uzlādes u.c. elektroauto subsīdijas, kas padara tos draņķus iekārojamus pseidozaļajiem indivīdiem pašlaik tiek iekasētas no iekšdedzes auto lietotājiem. Kad kritiskā masa elektrobraucējiem tiks sasniegta, pēkšņi izrādīsies, ka par visu to jāmaksā pašiem, pilnā cenā un vēl ar nodokļiem pa virsu. Vai arī ieviesīs kādu OIK līdzinieku visiem elektrības lietotājiem, lai šo infrastruktūru apmaksātu. Rekur Norvēģiem jau stress klāt: qz.com/1101754/norwa...ar-incentives/

Bradypus 14.decembris 2018 9:44
4 1 Atbildēt

Man vairāk gribas pajautāt, kādi ir plāni to relaizēt lielākā apjomā. Ielādes jauda ir viens, bet vēl paliek piegādes jauda. Normālai bāņa malas DUS ir vismaz 10 vienlaicīgas uzpildes vietas - t.i ~5MW, kas ir ĻOTI nopietns cipars. Katrai tankštellei savu apakšstaciju un augstsprieguma līniju? Un kas un kā to ražos. Kā tas izskatīsies un kur zāle augs?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti