"CityBee Solutions" pērk 5000 automobiļus, gatavojoties ienākšanai Latvijā un Igaunijā un attīstībai Polijā 1

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 15.decembris 2018 10:22

Starptautiskajai uzņēmumu grupai ar lietuviešu kapitālu "Modus group" gatavojoties ienākt Latvijas un Igaunijas tirgū ar automašīnu koplietošanas pakalpojumu "CityBee" un tālāk attīstīt šo darbību Polijā, tai piederošā kompānija "CityBee Solutions" izsludinājusi starptautisku iepirkuma konkursu 5360 jaunu automašīnu iegādei, vēsta Lietuvas biznesa laikraksts "Verslo žinios".

Lēsts, ka līdz ar šo pirkumu, kurā "Modus group" investēs aptuveni 110 miljoni eiro, "CityBee" palielinās savu automašīnu parku vairāk nekā sešas reizes un kļūs par vienu no lielākajām automašīnu koplietošanas pakalpojumu kompānijām visā Eiropā.

Kā norādījis "CityBee Solutions" vadītājs Aurims Čagus, iepirkuma konkurss izsludināts, plānojot ienākšanu Latvijas un Igaunijas tirgū un darbības paplašinānu Polijā, kur kopš rudens tiek piedāvāts "CityBee" transports dažādu mantu pārvadāšanai. Vienlaikus tas ļaus kompānijai tālāk attīstīties arī Lietuvā.

Latvijā un Igaunijā sākumā iecerēts izmantot automobiļus, kas paredzēti mantu pārvadāšanai un lielu kravu transportēšanai. Rīgā un Tallinā "CityBee" gatavojas startēt ar 50 kravas automobiļu parku, kas pakāpeniski tiks paplašināts.

"Redzam, ka šis pakalpojums ir vajadzīgs tiklab individuāliem klientiem, kā mazajiem uzņēmējiem, kas darbojas dažādās nozarēs - būvniecībā un remontā, mēbeļu ražošanā un tirdzniecībā, reklāmas pakalpojumu sniegšanā. Mazie uzņēmēji ar mobilās lietotnes palīdzību var ātri paņemt lietošanā automašīnu, ja, piemēram, viņu pašu mašīna ir remontā vai pēkšņi pieaudzis pieprasījums. Šādu attīstības stratēģiju mēs jau sekmīgi izmantojam Polijā, kur darbojamies desmit pilsētās ar 150 vieglo kravas automašīnu parku," stāstījis Čagus.

Pēc viņa teiktā, visus 5360 automobiļus plānots iegādāties 2019.gada laikā. Tādējādi paredzēts paplašināt arī "CityBee" pakalpojumu klāstu, piedāvājot gan automobiļus, kas piemēroti tālākiem ceļojumiem, gan elektromobiļus pilsētnieku vajadzībām, gan pasažieru mikroautobusus un komercautomobiļus.

Pērn "CityBee" bija izsludinājusi konkursu, kurā iepirka 1000 automobiļus, bet labie pakalpojuma darbības rezultāti un attīstībai labvēlīgie apstākļi pamudinājuši kompāniju plānot vēl vērienīgāku attīstību, uzsvēris Čagus.

Kompānija norāda, ka Lietuva ieņem vadošo vietu Eiropā, vērtējot valstu galvaspilsētas pēc vienam cilvēkam pieejamo koplietošanas pakalpojuma automobiļu skaita. 2018.gada laikā "CityBee" klienti veikuši vairāk nekā 1,2 miljonus pārbraucienu.

Kā raksta "Verslo žinios", "CityBee" Latvijā un Igaunijā jau sākušas veidot vietējās komandas un meklēt vadītājus un autoparka menedžerus.

"Modus Group" ir starptautiska uzņēmumu grupa, kas darbojas četrās uzņēmējdarbības jomās - atjaunīgajā enerģētikā ("Modus Energy", "Green Genius"), automobiļu koplietošanas pakalpojumu sniegšanā ("CityBee"), viedo autostāvvietu risinājumu jomā ("City Parking Group") un autotirdzniecībā. Tā pārvalda 18 automobiļu zīmolu pārstāvniecību tīklu, tai skaitā "Porsche", "Bentley", "BMW", "Fiat", "Maserati".

Laikraksts iepriekš ziņoja, ka šobrīd britu automobiļu tirdzniecības uzņēmumu grupa "Inchcape", kam Lietuvā ir meitassabiedrība "Inchcape Motors", pērk "Modus group" uzņēmumu "Krasta auto".

 
Visi komentāri
 
GB12 15.decembris 2018 23:48
0 0 Atbildēt

Nebūtu slikti, būs Carguru konkurence. Citādi šamie šķiet tomēr mazliet par dārgu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti