Toyota 2020.-2025.gadam piesaka sešus jaunus EV modeļus 1

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 14.novembris 2019 14:42

Reaģējot uz arvien pieaugušo pieprasījumu pēc elektriskās piedziņas automobiļiemToyota paziņojusi par sešiem jauniem modeļiem, kas tirgū ienāks 2020.-2025.gada periodā.

Toyota, kas līdz šim uzsvaru lika uz hibrīdautomobiļiem, nepaliks malā arī pilnībā elektrisku spēkratu ražošanas jomā, tādēļ līdz 2025.gadam plānots izveidot jaunu EV (Electric Vehicles) saimi. Tās pamatā būs e-TNGA platforma, kas pieļaus dažādas koncepcijas: priekšējo riteņu piedziņu ar elektromotoru priekšā, aizmugurējo piedziņu ar elektromotoru pie pakaļējās ass un pilnpiedziņas variantus ar diviem e-motoriem.

Platformas garums būs maināms, kas nodrošinās dažādu segmentu produktus. Mediji vēsta, ka Toyota elektrisko modeļu klāstā varētu būt maza automašīna, ko izstrādās kopīgi ar Subaru un Daihatsu, krosovers, ko uzskata par C-HR elektrisko modifikāciju, kompakts sedans, minivens un vidēja lieluma SUV. Viens no pirmajiem modeļiem varētu krosovers, ko Toyota izstrādās sadarbībā ar Subaru. Iespējams, tieši šis modelis arī kļūs par Toyota pirmo e-TNGA platformas produktu, kas jau 2020.gadā kļūs pieejams Ķīnā un vēlāk arī ASV un citos pasaules tirgos.

Pašmāju tirgum Toyota plāno arī tikai šim reģionam raksturīgus elektriskās piedziņas transportlīdzekļus, tostarp trīsriteņu I-Road, Smart izmēra automobiļus, motorollerus utt.

Atgādināsim, ka vācu koncerns Volkswagen savā jaunākajā paziņojumā par tuvāko gadu plāniem apsolījis līdz 2028.gadam laist klajā 70 elektriskās piedziņas modeļu.

 

 
Visi komentāri
 
gunbox 15.novembris 2019 9:38
0 1 Atbildēt

Kāds būs nedaudz apzadzies. ;)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 21

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti