Volvo Trucks ietaupa degvielu ar jauniem uzlabojumiem (+ FOTO) 5

 

Foto: Publicitātes attēls

Volvo Trucks | 7.decembris 2018 10:20

Volvo Trucks uzlabotie D11 un D13 dīzeļdzinēji, kas paredzēti Volvo FH, FM un FMX modeļiem, atbilst jaunajām Euro 6 Step D prasībām un ietver vairākus uzlabojumus, kas ļauj transporta operatoriem samazināt degvielas izmaksas.

“Degvielai veidojot aptuveni vienu trešdaļu pārvadātāju izmaksu, mēs neatlaidīgi meklējam jaunas iespējas, kā samazināt savu kravas automašīnu degvielas patēriņu”, saka Klāss Nilsons (Claes Nilsson), Volvo Trucks prezidents. “Šajā gadījumā nelielu uzlabojumu apvienojums ļauj mūsu klientiem ievērojami samazināt izmaksas, neupurējot veiktspēju vai produktivitāti.”

Jauno Euro 6 Step D noteikumu mērķis ir nodrošināt, ka transportlīdzekļi atbilst izmešu standartiem normālos ekspluatācijas apstākļos. Daži no Volvo Trucks īstenotajiem pasākumiem stingrāko izmešu standartu prasību izpildei ir jauna dzinēju programmatūra un uzlabots izplūdes gāzu pēcapstrādes sistēmas pārklājums.

Modernizētajā D13 dīzeļdzinējā arī tiek izmantota jauna VDS-5 zemas viskozitātes eļļa un jauni eļļas noņēmēja gredzeni no virzuļiem, kas samazina degvielas patēriņu un iekšējo berzi. 500 ZS jaudīgais dzinējs ietaupa vēl vairāk degvielas, izmantojot tādu pašu paaugstinātu kompresijas pakāpi kā 460 un 420 ZS variantiem.

Uz kartēm balstītā I-See programmatūra izmanto karšu datus, lai paredzētu maršruta topogrāfiju, un pārņem savā pārziņā pārnesumu izvēli, paātrināšanos un bremzēšanu ar dzinēju. Tā ir veidota ar mērķi pēc iespējas efektīvāk izmantot kravas automašīnas kustības inerci un ir papildināta ar vairākiem jaunumiem, piemēram, jaunu pārnesumu izvēles stratēģiju un selektīvo brīvgaitu, kas ļauj efektīvāk izmantot I-Roll ripošanas funkciju.

“Šie pilnveidojumi palīdzēs mūsu klientiem ievērot jaunās izmešu prasības, vienlaikus uzlabojot degvielas ekonomiju ar mūsu Volvo FH, FM un FMX kravas automašīnām”, saka Klāss Nilsons.

Foto: Publicitātes attēls

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 9.decembris 2018 18:16
5 0 Atbildēt

Nē.

Plūdlīnija nesanāk, jo Eiropā ir savādaki gabarītu standarti kā ASV. Ja uztaisītu plūdlīniju, kabīne automātiski būtu garāka, tātad - būtu jābūt īsākai puspiekabei. īsāka puspiekabe - mazāk kravas var pārvest.

Ja grib ekonomiskāku VOLVO, vajag arī traķus nodot ķīniešiem. Viņi sataisīs ar 1,5 litru motoru. Citādi tagad ķīniešiem pieder tikai vieglie VOLVO. Un paskatieties, kā ķīnieši viņu izvilka. No sūda uztaisīja normālu auto.

msh 9.decembris 2018 0:26
2 0 Atbildēt

Nūūū, jāāāā... Bet tesla uztaisīja neergonomisku sūdu, kuru pērk tikai tāpēc, ka pirmais elektriskais vilcējs - volvo tādu pat sūdu, tik ar dīzeli, tik labi nespētu pircējiem iesmērēt... Tāpēc arī īpaši nekāda pludlīnija nesanāk - mašīnai jābūt ar ērtu, divvietīgu kabīni un labu pārredzamību.

Abet visa tā pipelēšanās ar motora iekšējajām detaļām - vieglo mašīnu ražotāji ar tādām lietām nodarbojas jau vismaz 20 gadus - man pirmais nāk prātā sābs, kas savulaik, deviņdesmito beigās vai nullto sākumā ieviesa sava 2.3 turbiķa versiju, kurai bija vieglāki virzuļi un citas izmaiņas lai samazinātu jaudas zudumus pašā motorā - bet tas vienlaicīgi padarīja motoru mazāk izturīgu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 3

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti