Volvo elektriskais vilcējs konkurēs ar Tesla kravinieku (+ VIDEO) 1

 
iAuto | 14.decembris 2018 11:25

2020. gadā Zviedrijas autobūves kompānija Volvo izlaidīs jaunu sērijveida kravas vilcēju ar pilnībā elektrisku spēka iekārtu.

Volvo Trucks publicējis pirmos attēlus, kuros redzams kompānijas jaunais modelis ar pilnībā elektrisku spēka iekārtu, kas konkurēs ar Tesla Semi. 2019. gadā tiks radīti vairāki pirmssērijas modeļu prototipi, bet sērijveida versiju laidīs klajā 2020. gadā.

Elektrisko vilcēju izveidos uz modeļa Volvo VNR bāzes. Paredzams, ka no standarta versijas tas atšķirsies ar izgaismotiem elementiem priekšējā daļā, bet kabīnei būs izteiktāka aerodinamiskā forma.

Ražotājs vēl neatklāj tehniskos raksturlielumus, vien norāda, ka tehniskie risinājumi tiks aizgūti no 2018.gadā prezentētā Volvo FE Electric. Atgādināsim, ka šis pilsētas satiksmei radītais modelis aprīkots ar diviem elektromotoriem, kuru kopējā jauda ir 496 Zs (850 Nm).

Spēka iekārtas sastāvā ir arī speciāla divu diapazonu transmisija un akumulatoru komplekts 200 vai 300 kilovatstundām. Ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem elektriskais kravinieks var nobraukt līdz 200 kilometriem.

Aizokeāna konkurents - Tesla Semi, aprīkots ar četriem elektromotoriem, kas piestiprināti pie abām aizmugures asīm. Motoru jaudu ražotājs neatklāj, taču norāda, ka 100 km/h vilcējs sasniedz 5 sekundēs, bet komplektā ar 36 tonnu puspiekabi to pašu izdara 20 sekundēs.  Vilcējs ir pietiekami spēcīgs, lai piecu grādu kāpumā noturētu konstantu ātrumu 105 km/h pat tad, ja piekabe ir piekrauta.

Visdārgākā Tesla Semi modifikācija bez atkārtotas uzlādes spēs nobraukt līdz pat 1000 km.

 

 

 
Visi komentāri
 
Visvaldis 14.decembris 2018 21:40
0 0 Atbildēt

Priecājos,ka nav saspiestais,vienvietīgais.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti