iAuto pirmo reizi Latvijā apskata "Tesla Model X" un novērtē tā spārnus-durvis (+ video) 28

 

Tesla Model X Foto: iAuto.lv

Māris Ozoliņš, iAuto.lv | 16.februāris 2017 20:03

"Tesla Model X" vizītkarte ir uz augšu paceļamās "Falcon Wings" aizmugurējās durvis, un mēs gribējām tās redzēt dzīvē.

Tieši "Falcon Wing" durvis ir pamanāmākā "Model X" atpazīšanas zīme, taču tas nebūt nav vienīgais, kāpēc šis auto ir unikāls. "Model X" ir pirmais sērijveida elektriskais SUV Pasaulē. Tā paātrinājums līdz 100 km/h "iekabina" lielākajai daļai varenauto. Nesen gan "Tesla" nācās oficiāli samazināt paātrinājuma datus un pat izmaksāt kompensācijas pieviltajiem īpašniekiem, par ko jau esam rakstījuši iAuto.lv.

Automobilis automātiski atver un aizver priekšējās durvis (te es nedomāju atslēdz, bet reāli atver durvis). Visa vadība ir lielākajā skārienjūtīgajā ekrānā, kāds ir jebkad ticis iebūvēts automobilī. Navigācija, vadība, iespējas utt.

Lai iesēstos trešās rindas krēslos, ar vienu pogas spiedienu var automātiski pabīdīt pirmās un otrās rindas krēslus uz priekšu un pēc tam atpakaļ. Krēsli īpaši viegli, augstas klases salona apdare un pat skaņas sistēma ir no augstākā plaukta (par papildus piemaksu).

Bagāžas nodalījums ir gan priekšā, gan aizmugurē.

Jā, arī lielākais priekšējais panorāmas stikls, es gan neesmu tā piekritējs, vismaz "Opel Zafira" izpildījumā to varēja aizbīdīt ciet. "Model X" gadījumā ir smalki ar magnētiem fiksējami saules aizsargi, bet kā ir saulainā laikā es neņemos teikt.

Labākais aerodinamikas koeficients SUV klasē - CD ir 0.24

Te video no pašiem pirmajiem iespaidiem:

 

Kas tad tas..... un vēl divas

 

Cik tad izmaksā nobraukt 100 km ar šo auto? Attēlā zemāk varam redzēt elektrības patēriņu nobrauktajiem 2 807 km.

Tesla Model X Foto: iAuto.lv

Kā tad iedalās "Model X"?

"Tesla Model X 75D" tiek komplektēts ar 75 kilovatstundu litija-jonu akumulatoru bloku. Līdz 100 km/h paātrinās 6,2 sekundēs, maksimālais ātrums ir 210 km/h, bet ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem var nobraukt līdz 417 km. Visu četru riteņu piedziņa.

"Tesla Model X 90D" tiek komplektēts ar 90 kilovatstundu litija-jonu akumulatoru bloku. Līdz 100 km/h paātrinās 5,0 sekundēs, maksimālais ātrums ir 250 km/h. "90D" ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem var nobraukt līdz 489 km. Visu četru riteņu piedziņa.

"Tesla Model X 100D" tiek komplektēts ar 100 kilovatstundu litija-jonu akumulatoru bloku. Līdz 100 km/h paātrinās 5,0 sekundēs, maksimālais ātrums ir 250 km/h, bet ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem var nobraukt līdz 565 km. Visu četru riteņu piedziņa.

"Tesla Model X P100D" līdz 100 km/h paātrinās 3,1 sekundēs, maksimālais ātrums ir 250 km/h, bet ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem var nobraukt līdz 545 km. Visu četru riteņu piedziņa.

Jāatzīmē, ka portāls iAuto.lv ļoti labi izskatās "Tesla" lielajā planšetē

Portāls iAuto.lv Tesla Model X Foto: iAuto.lv

iAuto YouTube kontā drīzumā būs skatāms arī "Tesla Model X" video apskats pēc izbraukšanas Rīgas ielās, pieseko mūsu kanālam jau laikus šeit >>>

Tesla Model X Foto: iAuto.lv

Tesla Model X Foto: iAuto.lv

Tesla Model X Foto: iAuto.lv

Tesla Model X Foto: iAuto.lv

 
28 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 16.februāris 2017 21:00
14 2 Atbildēt

Fantastiska tehnika :))

O_o 16.februāris 2017 21:48
7 0 Atbildēt

Par Toyota chr es teicu, ka tas ir neglīts auto, tad par šo - pilnīgs pretstats! Model X man kaut kā tā 50/50, varbūt to durvju dēļ kaut kā ne visai, bet Model S ir tiešām skaists auto! Ja man būtu līdzekļi un skatītos elektro auto virzienā, tad tikai Model S. Gan dizains, gan iespējas, gan braukšanas prieks. Vienīgais no elektroauto ar kaut cik sakarīgu nobraukumu ar vienu uzlādi un tādu, kas neizskatās pēc spoka.

kasinsh79 17.februāris 2017 11:14
7 0 Atbildēt

Mans arī, pilnīgi noteikti!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti