iAuto tests: "Honda CR-V" - īstens ģimenes krosovers (+ video) 29

 

Honda CR-V Foto: iauto.lv

iAuto.lv | 7.oktobris 2017 20:00

2016. gadā krosovers “Honda CR-V” bija ceturtais pirktākais automobilis pasaulē. Arī Latvijā, kur šī segmenta automobiļi ir lielā cieņā, “CR-V” ir sastopams itin bieži, bet tam nākas sastapties ar lielu konkurenci, jo teju katram autoražotājam pūrā ir pa kādam kompaktajam krosoveram. Taču “CR-V” ir pārliecinoši talantīgs.

Aktuālais ceturtās paaudzes “CR-V” pie pircējiem pirmo reizi ieradās 2012. gadā, bet trīs gadus vēlāk – 2015. gadā ieguva vizuālus un tehnoloģiskus uzlabojumus. Feislifta rezultātā tas ieguva citādāku priekšējo un aizmugurējo lukturu segmentējumu. Pēc raksturīgajām LED dienas gaismu joslām “CR-V” iespējams atpazīt jau pa gabalu. Tāpat izmainīts radiatora režģa dizains, tādējādi auto izskatās nosvērtāks. Tehnoloģiski CR-V ieguva uz Android operētājsistēmas bāzētu informācijas un izklaides sistēmu, kas atbalsta DAB radio, Bluetooth savienojumus, atpakaļskata kameru, piekļuvi internetam un Garmin navigācijas sistēmai. “CR-V” arīdzan tika aprīkots ar aktuālajām drošības tehnoloģijām – sadursmes brīdināšanas sistēmu, joslu maiņas asistentu, ceļa zīmju atpazīšanas funkciju, aklās zonas uzraugu, kā arī adaptīvo kruīza kontroli.

TEHNISKIE DATI

Dzinēji

  • 1.6 i-DTEC dīzeļdzinējs: 120 Zs pie 4000 apgr./min.; 300 Nm pie 2000 apgr./min.;  CO2: 115-119 g/km; ar priekšpiedziņu un sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu
  • 1.6 i-DTEC dīzeļdzinējs: 160 Zs pie 4000 apgr./min.; 350 Nm pie 2000 apgr./min.; CO2: 134-139 g/km; ar pilnpiedziņu, sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu vai deviņu pakāpju CVT pārnesumkārbu
  • 2.0 i-VTEC benzīna dzinējs: 155 Zs pie 6500 apgr./min.; 192 Nm pie 4300 apgr./min.; CO2: 168-179 g/km; ar priekšpiedziņu vai pilnpiedziņu, sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu vai piecu pakāpju CVT pārnesumkārbu

Izmēri

  • Garums: 4605 mm
  • Platums: 2096 mm
  • Augstums: 1685 mm
  • Riteņu bāze: 2630 mm
  • Klīrenss: 165 mm
  • Bagāžas tilpums: 589-1627 l
  • Pašmasa: 1460 – 1658 kg

Cenas (ar PVN)

“CR-V” cena veidojas atkarībā no izvēlētā dzinēja un aprīkojuma pakas. Bāzes jeb “Comfort” versija maksā no 22 820 EUR, ja ar benzīna dzinēju, vai no 26 530 EUR, ja izvēlas 120 Zs dīzeļdzinēju. Jau šajā versijā “CR-V” ir labi aprīkots – piemēram, kruīza kontrole, divu zonu klimata kontrole, apsildāmie priekšējie sēdekļi, Bluetooth savienojums, multistūre, USB un AUX ieejas, apsildāmi spoguļi, 17” vieglmetāla diski.

Kopumā ir piecas aprīkojuma pakas – “Comfort”, “Elegance Plus”, “Elegance Navi”, “Lifestyle Navi” un bagātīgākā “Executive Navi”.  Dārgākajā versijā ar 160 Zs dīzeļdzinēju un deviņu pakāpju CVT pārnesumkārbu “CR-V” maksā 38 760 EUR. Šādi “CR-V” ir aprīkots arī ar ādas salonu, stikla jumtu, bagāžnieka vāku ar elektropiedziņu, automātiskajām tālajām gaismām, 18” diskiem u.c. ekstrām.

 “Honda” oficiālais dīleris Latvijā “Nippon Auto” no šī gada oktobra ir sagatavojis arī īpašus cenu piedāvājumus “CR-V” automobiļiem  - to cena sākot no 22 700 EUR, ar 0% pirmo iemaksu un 250 EUR mēneša maksājumu.

TESTA AUTO

Portāls iAuto.lv devās testa braucienos ar diviem “Honda CR-V” krosoveriem – visbagātīgākajā “Executive Navi” komplektācijā ar jaudīgāko dīzeļdzinēju un “CR-V” ar benzīna dzinēju.

Honda CR-V Foto: iauto.lv

Rodas iespaids, ka “CR-V” vēlas kļūt par klasi lielāku apvidus automobili

Kamēr liela daļa kompakto apvidus auto modeļu izskata, braukšanas īpašības un izmēru ziņā cenšas neaizvirzīties pārāk tālu no kompaktās klases automobiļiem, atšķiroties vien ar augstāku klīrensu, tad “CR-V” talants ir būt lielam. Tiesa, ja salīdzinām izmērus, tad vien atsevišķās dimensijās tas ir pārāks par konkurentiem, bet plašuma efekts ir jūtams gan no ārpuses, gan atrodoties salonā.

Augstais un masīvais purngals, lielie sānu spoguļi un stāvā aizmugure rada iespaidu, ka “CR-V” ir tuvāks lielajiem apvidniekiem, nevis kompaktajiem. Bet raugoties profilā, augsto logu aili dizaineri centušies pabeigt slaidi, kā kompaktklases hečbekam, arī klīrenss vairākiem konkurentiem ir lielāks par “CR-V” 165 milimetriem. Tas, ka jumta līnija neseko līdzi logu ailes kritumam, rada nelielu disonansi, taču tā tiek kompensēta ar stūrainiem aizmugures lukturiem, kas pabeidz logu motīvu.  Logi ir lieli, tie ienes salonā daudz gaismas, taču masīvie jumta statņi aizmugurē nozog lielu daļu redzamības, tāpēc ieteicams “CR-V” aprīkot ar parkošanās sensoriem un atpakaļskata kameru.

Honda CR-V Foto: iauto.lv

Automobiļa priekšpusē dekoratīvais radiatora režģis veido izbīdījumu uz priekšu, bet priekšējie starmeši ar zigzagā veidotu iekšmalu turpina un noslēdz horizontālās līnijas. Bufera apakšmala vidū  ieliekta trapeces formā, tā sānos taisnstūra miglas lukturi hromētos ietvaros. Jā, ir daudz hromēto akcentu “CR-V” dizainā. Ja tos izmanto pārlieku daudz, rodas pretējs efekts un lētuma sajūta, bet “Honda” gadījumā spīdīgais hroms masīvajam automobilim piešķir eleganci un vieglumu. Arī aizmugurē horizontālā hroma līste, kas savieno lukturus un atdala pakaļējo logu no durvīm, vizuāli padara automobiļa aizmuguri ne tik masīvu, kāda tā būtu bez šādas līstes.

Viegli uztverams priekšējais panelis, bet pietrūkst grozāmas ‘skaļuma pogas’.

Arī raugoties iepriekšējās paaudzēs, “CR-V” salona iekārtojums allaž bijis lakonisks un viegli uztverams, pretstatā dažādiem “Honda” eksperimentiem “Civic” modelī. Tāpat, kā ārpusē, priekšējā panelī iestrādāta spīdīga līste, kas to atsvaidzina, citādi plašie tumšā apdares materiāla lauki radītu vienmuļu, nospiedošu sajūtu.

Honda CR-V Foto: iauto.lv

Pašā centrā ir novietots 7”collu informācijas un izklaides sistēmas ekrāns, tā kreisajā pusē dažādas vadības pogas, tostarp skaņas skaļuma regulēšanai. Zem multimediju bloka novietoti klimata kontroles slēdži un neliels informatīvs displejs. Te gan parādās tas, cik ļoti cilvēki pieraduši skaņas skaļumu regulēt ar grozāmu slēdzi – ne velti mēs sakām ‘pagriezt skaļāk/klusāk’. Tad nu ķeramies klāt klimata temperatūras grozāmajām ripām, cerot, ka izmainīsies skanējums. Nekā! Protams, arī pie tā var pierast, un sēžot pie stūres, ieradīsim skaļumu regulēt ar taustiņiem uz stūres rata. Bet katrs jauns pasažieris, iekritīs tajās pašās lamatās. Garantēti! Līdzīgi ir arī aktuālajā “Civic”. Ja nu vienīgi “CR-V” būs aprīkots ar fiziskiem slēdžiem (lētākajās versijās), nevis skārienjutīgo displeju, tad gan grozāmais skaļuma slēdzis atradīsies goda vietā.

Honda CR-V Foto: iauto.lv

Turpat zem klimata kontroles atrodas arī pārnesumkārbas svira, savukārt paneļa augšpusē dziļā nišā atrodas displejs, kur tiek attēlota borta datora informācija. Ir arī trešais displejs – aiz stūres rata, caur kuru vadītājs regulē dažādas funkcijas un uzstādījumus.

Salonā izmantoti patīkami apdares materiāli un nav šaubu par augsto montāžas kvalitāti. “CR-V” ir laba skaņas izolācija, vien nedaudz rites trokšņi, bet noderētu arī iztapsētas durvju kabatiņas un cimdu nodalījums, kas kļuvusi par pierastu parādību šī segmenta automobiļos, lai novērstu sīklietu grabēšanu.

Plašs salons un liels bagāžnieks

“CR-V” tiešām var lepoties ar plašu salonu, daudz vietas teju visās dimensijās. Lielie logi un stikla jumts paspilgtina šo iespaidu. Ja nu kādam tomēr vietas būs par maz, tad visdrīzāk kāda ļoti gara auguma cilvēka kājām, kas nedaudz skarsies pie priekšējiem sēdekļiem, sēžot aizmugurē, vai dursies priekšējā paneļa zonā pie pārnesumkārbas sviras. Citādi gan galvai, gan pleciem vietas ir pār pārēm. Arī aizmugurējā dīvānā ērti var sasēsties trīs pasažieri. “CR-V” aizmugurē grīda ir līdzena, tāpēc trijatā nav jācīnās par ērtāko vietu kāju novietošanai.

Honda CR-V Foto: iauto.lv

“CR-V” krēsli veidoti ar uzsvaru uz komfortu, nevis sportiskumu. Tajos ilgstoši sēdēt ir patiešām ērti un patīkami, bet asākos manevros sānu atbalsts varēja būt lielāks. Priekšējo sēdekļu pamatnes augstās malas var sagādāt grūtības iekāpt un izkāpt no automašīnas, jo sēdpozīcija ir diezgan augsta. Tāpat mitrā laikā vai pēc braukšanas pa putekļiem jāuzmanās nenosmērēt drēbes gar automobiļa slieksni. Lai gan durvis to nenosedz, daļa netīrumu tomēr pamanās uz sliekšņiem uzkrāties.

Honda CR-V Foto: iauto.lv

Ja kompaktajos krosoveros bieži tiek meklēts kompromiss starp pasažieru ērtībām un bagāžnieka lielumu, tad “CR-V” ir apmierinātas ‘abu intereses’. Atverot aizmugures vāku, paveras liela lāde, kas spēj uzņemt bagāžu 589 litru tilpumā. Specifikācijā minēts, ka automobiļa aizmugurējo krēslu atzveltnes ir nolokāmas attiecībā 40:60 ar vienu kustību. Taču realitātē ir atsevišķi jāpaceļ sēdekļu pamatnes, lai varētu nolocīt atzveltnes pilnībā, atklājot līdz 1627 litru kravas telpu - arī tad pavisam līdzena grīda neveidojas. Tomēr gadījumi, kad kaut kas tāds jādara, būt ļoti reti, jo kā ikdienai, tā arī garākam četru cilvēku ceļojumam visdrīzāk pietiks ar minimālajiem kravas telpas izmēriem.

Personalizējama multimediju darbvirsma

“Honda Connect” informācijas un izklaides sistēmas darbvirsma ir personalizējama gluži kā viedtālrunis – ar iecienītākajiem fona attēliem un individuālu skārienjutīgo pogu izkārtojumu. Ir iespējams lejupielādēt dažādas lietotnes. To saraksts šobrīd gan ir visai šaurs, bet Android platformas izvēle multimediju sistēmai varētu ļaut katram autovadītājam individuāli izvēlēties lietotnes dažādu funkciju veikšanai.  Elkoņu balstā atrodas divas USB un HDMi ligzda, tādējādi sistēmas displeju iespējams izmantot videoklipu atskaņošanai. Izrādās, ka septiņu collu displeju iespējams atvērt – aiz tā paslēpts kompaktdisku lasītājs. Audiosistēma nodrošina baudāmu skanējumu. Kopumā “Honda Connect” sistēma ir izdevusies viegli saprotama un lietojama. Komforta un izklaides aprīkojuma ziņā “CR-V” šobrīd vēl spēj apmierināt lielāko daļu autovadītājus un pasažierus, tomēr šīs tehnoloģijas attīstās ļoti strauji. Jau šobrīd arvien vairāk jaunie automobiļi tiek aprīkoti ar augstas izšķirtspējas ekrāniem un digitālajiem mērinstrumentu paneļiem, kas “CR-V” papildaprīkojuma sarakstā nav pieejami.

Gaita piemērota mierīgas braukšanas cienītājiem

Arī braucot nepamet lielas automašīnas sajūta – vairāk uz minivena pusi. Gaita ir mīksta, lielāki nelīdzenumi automobili nedaudz sašūpo, bet stūre ir informatīva. Uz kārtīgi lāpīta asfalta šūpošanās kļūst nervozāka. “CR-V” piemērotāks ir 160 Zs dīzeļdzinējs, kam ir krietni lielāks griezes moments plašākā diapazonā, nekā benzīna dzinējam. Tādējādi tas ir elastīgāks, taču pārāk sportiskas ambīcijas šeit nav atrodamas. Pārnesumkārbai ir “S” jeb ‘sport’ režīms, kad dzinējs pēc iespējas ilgāk tiek turēts augstos apgriezienos. Papildus tam, pārnesumus iespējams pārslēgt ar lāpstiņām pie stūres, līdz ar to apdzīšana raizes nesagādā. Šā vai tā “CR-V” gaitas īpašības piemērotas mierīgas braukšanas cienītājiem.

Lai gan pārskatāmība uz aizmuguri ir ierobežota, to kompensē lielie sānskata spoguļi, kas būtiski samazina aklo zonu. Gan priekša gan aizmugure gan nav pārāk viegli pārredzama, kas svarīgi novietojot auto stāvvietā. Augstu novietotais motora pārsegs rada maldīgu izjūtu par vietas daudzumu priekšpusē uz aizmuguri skats arī ir ierobežots biezo jumta statņu dēļ.  Pilnpiedziņas “CR-V” lielākoties brauc kā priekšpiedziņas automobilis, taču automašīnas stabilizācijas sistēma fiksē ceļa apstākļus un saķeri, un pēc nepieciešamības jaudu novada arī aizmugures riteņiem.

Honda CR-V Foto: iauto.lv

Degvielas patēriņš abiem dzinējiem ir samērīgs, taču prasītos zemāks, lai spētu konkurēt ar citiem modeļiem. Jaudīgākais dīzeļdzinējs uz šosejas spēj iekļauties 6-6.2 litru robežās, bet pilsētā starp 8-9 litriem uz 100 km. Savukārt benzīna dzinējs uz šosejas patērē 6.0-7.2 litrus, bet pilsētā ap 10 litriem/100 km.

PLUSI UN MĪNUSI

Starp kompaktajiem apvidus automobiļiem “CR-V” šķiet nosvērtākais – ar savu mērķi būt lieliskam ģimenes auto. Tikmēr daudzi citi šī segmenta automobiļi grib paveikt visu reizē – izskatīties kā vieglais auto, braukt kā sporta auto, būt pirmajam bezceļos un ar lielu ietilpību, bet vai tas sanāk?!

Tādā ziņā “CR-V” savu uzdevumu paveic pārliecinoši. “CR-V” varētu būt arī izskatīšanas vērts variants tiem, kas lūkojas kompakto minivenu virzienā. Ar savu plašo salonu tam ir potenciāls, vien iztrūkst divas papildvietas. Runājot par bezceļiem, pilnpiedziņa un nedaudz augstāks klīrenss par kompaktklases automobiļiem “CR-V” ļaus viegli tikt galā ar sarežģītākām situācijām, piemēram, piesnidzis pagalms, dubļains grants ceļš, meža ceļi u.tml., tomēr, lai kā “CR-V” censtos izskatīties pēc lielo apvidus auto modes, tomēr 16.5 cm attālums no zemes var izrādīties automobiļa vājais punkts lielākos bezceļos.

+ Praktisks un komfortabls salons

+ Teicami apdares materiāli un montāžas kvalitāte

+ Augsta uzticamība

- Varētu būt zemāks degvielas patēriņš

- Augstāks klīrenss automobili padarītu piemērotāku braukšanai smagākos apvidos

 Noskaties arī konkursa "Latvijas Gada auto 2018" žūrijas biedru atsauksmes par "Honda CR-V":

Lasi vēl: Vai jauna automašīna tiešām maksā 275 EUR mēnesī? Kādas ir Honda CR-V izmaksas?

Honda CR-V Foto: iauto.lv

Honda CR-V Foto: iauto.lv

Honda CR-V Foto: iauto.lv

Honda CR-V Foto: iauto.lv

Honda CR-V Foto: iauto.lv

Honda CR-V Foto: iauto.lv

 
29 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ezis71 8.oktobris 2017 6:39
16 0 Atbildēt

Tie kas var atļauties nopirkt šādu jaunu auto parasti braukā vieni bet ne ar ģimeni jo sievai noteikti ir savs auto.Bet mēs nabadzīgās ģimenes braucam visi kopā ar minivenu jeb universālu.

viencexperc 7.oktobris 2017 20:04
12 7 Atbildēt

Ja ģimene skaitās viens cilvēks un dažreiz kāda sieviete / vīrietis, tad šis ir īstais auto.

Bet īstas ģimenes pērk ģimenes auto, nevis vienvietīgu nabagdžipu.

klm 7.oktobris 2017 20:08
10 22 Atbildēt

Stipri šaubos, ka tev ir īsta ģimene un ka tu vari atļauties JAUNU ģimenes auto. Kad tev šī spēja un iespēja būs, tad tavs viedoklis varbūt būs kautkā vērts...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti