iAuto lasītājs testē jauno "Toyota Land Cruiser" (+ FOTO) 49

 

Toyota Land Cruiser Foto: iAuto.lv

Motorolers speciāli iAuto.lv | 19.marts 2018 12:21

Paldies iAuto par doto iespēju pabraukt-patestēt šo auto!

Iesākumā jāmin, ka nav man liela pieredze ar šādiem bezceļu aparātiem, līdz šim vienīgā pieredze ar Land Cruiser, esmu sēdējis kaimiņa Land Cruiser 120, kad viņš mani pāris reizes līdz Rīgas centram ir aizvizinājis. Pašam lietošanā ir bijis Q7, kas tomēr ir no cita plaukta, uz to pusi varbūt, bet tomēr pilnīgi cits auto.

Toyota Land Cruiser Foto: iAuto.lv

Tad nu tā - manās rokās bija nonācis Toyota Land Cruiser tā "greznākajā" izpildījumā, ar gaišu, elektriski regulējamu, ventilējamu ādas salonu, kurš aprīkots ar atmiņas funkciju, apsildāmu stūri, automātisko ātrumkārbu, kurai ir pieci dažādi režīmi, paaugstinātiem un pazeminātiem ātrumiem, kamerām priekšā, aizmugurē un arī sānos, it kā labu audio sistēmu, lūku, 4 zonu klimata kontroli un daudzām citām vajadzīgām un ne tik vajadzīgām ekstrām. Cena - nepilni 70000 EUR, gan jau dodoties pirkt, cena būtu ap 63 000 EUR.

Populāri ir uzskaitīt lietas, kas patika, kas ne tik ļoti, pie tā arī laikam ķeršos, kaut gan kādu brīdi apdomājos, kā tieši šo auto vērtēt, jo uz viņu nevar skatīties kā uz to pašu jau pieminēto Q7 vai X5, tas dzelzis ir kalts citiem ceļiem!

Toyota Land Cruiser Foto: iAuto.lv

Iekāpjot auto un sākot braukt pirmais kas iešāvās prātā, vai šī auto īpašnieki uztraucas, ka Rīgā ir bedrainas ielas, augstas kanalizācijas lūkas, vai šur tur salikti gulošie policisti - noteikti NĒ! Iespējams viņi pat balso par Ušakovu tādēļ, ka viņš uztur Rīgas ielas perfektā kārtībā, jo viņiem tā liekas! Arī dodoties uz Pierīgas pļavām secinu, ka nelīdzenumi šim auto ir nieks, braucot pa aizsnigušu pļavu, kas noklāta ar kurmju rakumiem, šķērsojot aizputinātu grāvīti, auto neizrāda nekādas pazīmes, ka viņam kaut kas nepatiktu, vai būtu grūti un atstāja iespaidu, ka arī daudz lielākas grūtības viņam būtu tīrais nieks. Par cik auto nav mans un apskādēt viņu netaisījos, lielākus "dubļus" nemeklēju, bet viņš ir radīts smagiem ceļu segumiem, nelīdzenumiem, pārbraukt slapju tīrumu! Patika sānu spoguļi, lieliski pārredzami sāni!

Toyota Land Cruiser Foto: iAuto.lv

Lietas, kas tomēr nepatika. Motors! Izlasot tehnisko specifikāciju, ka visas šī modeļa modifikācijas ir aprīkotas ar 2,8 L dīzeļdzinēju, kura jauda ir 177 Zs, vai tas ir daudz vai maz mūsdienu auto? Fermerim, kurš ikdienā pārvietojas pa tīrumiem, lauku ceļiem - pietiek, bet vai tiem, kuri pārvietojas Rīga-Jūrmala, Rīga-Valmiera, man liekas nē! Slēdz kādā režīmā gribi (ar piezīmi, ka šie režīmi ir pieejami tikai greznākajā izpildījumā), auto ir smagnējs un paātrinās lēni, apdzīšanas veikt nav viegli. Izlasot datus, paātrinājums no 0-100 km/h 12,7 sek. Kādēļ viņi atteicās no iepriekšējā 3.0 dzinēja, kuram tomēr bija nedaudz labāki jaudas rādītāji - nezinu. Degvielas patēriņš, jauktajā režīmā norādīts 7,4 L, nezinu, kā viņi šos datus ieguva, reāli piemetam 5 L klāt. Pie audio sistēmas ir JBL logo, bet sajūta, ka ir tikai logo, skaļruņi ielikti tomēr lētāki, radās jautājums, kā tad skan standarta stereo sistēma. Displeja kvalitāte ir kā lētai ķīniešu planšetei, noteikti ne 2017. gada līmenī. Kopējais iespaids salonā, ir mēģināts viņā radīt luksusa auto iespaidu, bet vai tas šim ir auto vajadzīgs un vai tas ir sanācis - līdz galam nē.

Cenu lapa Toyota dīleru salonā citam Toyota Land Cruiser modelim

Gala secinājums - ja pirktu šādu auto, tad tikai tad, ja man ikdienā būtu jāpārvietojas pa tīrumiem, meža-zemes ceļiem, aizputinātiem laukiem, pauguriem, tam viņš ir radīts! Noteikti pirktu viņu standarta komplektācijā, ietu VWfana pēdās! Kāpēc - tādēļ ka pat lētākajā komplektācijā viņš būs aprīkots ar tieši tādas pašas jaudas dzinēju, tātad neko nezaudēs savā caurgājamībā, kam vajadzētu būt galvenajam uzdevumam šim auto! Nebūs pneimo piekare - nu labi, bet ir sajūta, ka viņš bez tās var arī iztikt, jo šoseja nav viņa stihija.

 

Toyota Land Cruiser Foto: iAuto.lv

Toyota Land Cruiser Foto: iAuto.lv

Toyota Land Cruiser Foto: iAuto.lv

 
49 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 19.marts 2018 18:19
22 4 Atbildēt

Ja cilvēkam nav bijusi pieredze braukt ar ko tādu, tas šis testdraivs ir tik pat vērts, cik sakaltusi suņa kaka.

Daudz objektīvāks apskats būtu bijis no land kruizer iepriekšējās paaudzes lietotāja, vai tāda, kurš aktīvi izmanto tāda izmēra un tāda veida SUV. Tad viņš varētu pateikt - tāds un tāds. Tas labi, tas slikti.

x 19.marts 2018 20:24
14 1 Atbildēt

Tu dzīvo Rīgā/pierīgā, Tev nav "sādžas" laukos un makšķerēšana/medīšana Tev ir pilnīgi svešas nodarbes. Tādēļ arī nesaproti šo auto.

Ofisa klerkeim jā, tiem patīk pasāti līzingā

P.s.

Kurš analfabēts rakstīja šo rakstu, nu reti drausmīgi "uzcepts", autors tiko pamatskolu beidzis, un pietam nesekmīgi

iAuto 19.marts 2018 15:54
13 3 Atbildēt

Cilvēki ir dažādi un dažādas ir viņu vajadzības, un tas ir skaisti!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti