Papildinātas prasības CSDD reģistrējamajiem mazizmēra kuģošanas līdzekļiem

 
Satiksmes Ministrija | 16.aprīlis 2015 14:34

Otrdien, 14.aprīlī, valdība apstiprināja grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos, kas precizē prasības VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) reģistrējamiem mazizmēra kuģošanas līdzekļiem un to īpašniekiem.

Eiropas Savienības (ES) tiesību akti nosaka, ka mazizmēra kuģošanas līdzekļiem ir jābūt marķētam ar CE marķējumu. Tas apliecina, ka ES tirgū piedāvātie atpūtas kuģi, ūdens motocikli vai to motori atbilst visām drošības pamatprasībām. 

Foto: iAuto.lv

Šobrīd, veicot kuģošanas līdzekļu un to motoru reģistrāciju, noteikumos nav noteiktas prasības pārbaudīt, vai attiecīgie ražojumi ir marķēti ar CE marķējumu, kas savukārt veicina neatbilstošu produktu nokļūšanu pie patērētāja, kā arī veicina negodīgu konkurenci iekšējā tirgū.

MK apstiprinātie grozījumi MK noteikumos Nr.213 „Ceļu satiksmes drošības direkcijā reģistrējamo kuģošanas līdzekļu reģistrācijas kārtība” paredz ieviest normu, ka CSDD nereģistrē tādus atpūtas kuģus, to motorus un ūdensmotociklus, kuriem nav veikta atbilstības novērtēšanas procedūra un kuri nav marķēti ar CE marķējumu, tādējādi nepieļaujot neatbilstošu produktu nokļūšanu pie patērētāja, kā arī aizsargājot ES tirgu.

Tāpat plānots ieviest jauna parauga mazizmēra kuģošanas līdzekļa reģistrācijas apliecību, papildinot to ar sadaļu „Kategorija”, kurā tiek norādīta kuģošanas līdzekļa uzbūves kategorija (A, B, C, D).

Grozījumi paredz, ka arī turpmāk būs iespējams reģistrēt personīgai lietošanai būvētus mazizmēra kuģošanas līdzekļus, bet ar nosacījumu, ka turpmāko piecu gadu laikā pēc to reģistrācijas tie netiks piedāvāti (pārdoti) ES tirgū. Pirms noteiktā piecu gada termiņa beigām šādus mazizmēra kuģošanas līdzekļus varēs piedāvāt tirgū, ja tiem saskaņā ar normatīviem aktiem būs veikta atbilstības novērtēšanas procedūra.

Visas augstāk minētās prasības attiecas uz CSDD reģistrējamiem mazizmēra kuģošanas līdzekļiem - airu laivām,  motorlaivām, kuteriem un ūdensmotocikliem, kuru maksimālais garums ir mazāks par 12 metriem (izņemot kuģus, kurus izmanto komercdarbībai jūrā un ostās). 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti