Precizē atpūtas kuģu drošības prasības 1

 

Foto: iAuto.lv

Satiksmes Ministrija | 4.aprīlis 2017 14:34

Drošības prasības Latvijas Kuģu reģistrā reģistrētiem un reģistrējamiem atpūtas kuģiem nosaka Ministru kabineta (MK) 2008. gada 25. marta noteikumi Nr. 201 „Noteikumi par atpūtas kuģu drošību". Pašreiz Latvijas Kuģu reģistrā reģistrēti 619 atpūtas kuģi.

No 2016. gada 5. februāra spēkā ir MK noteikumi Nr. 27 "Noteikumi par atpūtas kuģu un ūdens motociklu būvniecību, atbilstības novērtēšanu un piedāvāšanu tirgū", atbilstoši tajos noteiktajām prasībām, valdības sēdē, otrdien, 4.aprīlī, pieņemti grozījumi noteikumos par atpūtas kuģu drošību. Grozījumi noteikumos arī novērsīs nepilnības, kas konstatētas, praksē piemērojot atsevišķas tiesību normas.

Kuģošanas drošības pastiprināšanas nolūkos, noteikumi tiek papildināti ar prasību attiecībā uz brīvu pieeju glābšanas plostiem. Tāpat noteikts, ka kuģi aprīko ar glābšanas vestēm katrai personai, kura atrodas uz kuģa, un precizētas prasības attiecībā uz glābšanas vestēm, kas paredzētas bērniem.

Administratīvā sloga mazināšanas nolūkos, precizēts noteikumu 3. pielikums ar piezīmi, paredzot iespēju izmantot alternatīvu gaismas signalizēšanas ierīci sarkanas rokas signāllāpas vietā.

Tāpat noteikumos ir precizētas tiešās atsauces uz standartiem, atbilstoši faktiskajai situācijai ir precizēti standartu nosaukumi un to gadi.

Turklāt noteikumos svītrots punkts, kurā bija ietverti pārejas perioda noteikumi pašbūvētiem, savām vajadzībām būvētiem atpūtas kuģiem

 
Visi komentāri
 
imzz 7.aprīlis 2017 15:11
0 0 Atbildēt

cik promiles drīkstēja būt kuģu komandām ?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti