Pašvaldības policisti aptur 13 gadus vecu zēnu uz ūdensmotocikla 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 12.jūlijs 2017 12:17

Aizvadītās nedēļas nogalē Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki apturējuši 13 gadus vecu zēnu, kurš vadījis ūdensmotociklu.

Kā aģentūru LETA informēja RPP, sestdienas, 8.jūlija, pēcpusdienā RPP Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par 13 gadus vecu zēnu Daugavā, kurš brauca ar ūdensmotociklu. Uz notikuma vietu tika nosūtīta tuvākā ūdens patruļa.

Policisti, apsekojot Daugavu, pamanīja aprakstam atbilstošu zēnu. Izmantojot motorlaivas gaismas un skaņas signālus, tika dots rīkojums jaunajam braucējam ūdensmotociklu apturēt. Puika paskaidroja, ka tēvs notikuma dienā apmācījis viņu vadīt ūdensmotociklu un teicis, ka drīkstot patstāvīgi braukāties. Zēnam lūgts nokāpt no ūdensmotocikla un pārsēsties glābēju motorlaivā.

Pēc brīža pie policistu motorlaivas piesteidzies bērna tēvs, kurš bijis pārskaities, ka glābēji liedz dēlam braukt ar ūdensmotociklu. Vīrietim izskaidrots, ka zēns ar ūdensmotociklu tiks nogādāts krastā. Piestātnē policisti izskaidrojuši prasības, kādas jāievēro, personu apmācot vadīt kuģošanas līdzekļus, un ar to saistītos ierobežojumus.
Par notikušo sākta administratīvā pārkāpuma lietvedība.

Policija atgādina, ka iegūt tiesības pastāvīgi vadīt ūdensmotociklus var no 16 gadu vecuma. Savukārt jaunieti drīkst apmācīt uz kuģošanas līdzekļa, ja viņš sasniedzis vismaz 14 gadu vecumu. Mācību laikā personai, kas apmāca, ir arī jāatrodas uz kuģošanas līdzekļa, proti, uz ūdensmotocikla.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 12.jūlijs 2017 11:40
1 2 Atbildēt

Tādi tie mūsdienu vecāki. Bērns var būt pirmais bandīts, bet tie ar putām uz lūpām skries viņu aizstāvēt.

Bieži skolotāji dabū no vecākiem par to, ka sīkais dabūja sliktu atzīmi.

Es, policistu vietā, tam "dusmīgajam" tēvam nevis skaidrotu kaut ko, bet iebāztu viņu uz divām sutkām. Ja cilvēks ir agresīvs, tad IESPĒJAMS viņš ir saistīts ar narkotikām vai kādu noziegumu. To noteikti vajag pārbaudīt. Pasēdēs, padomās, varbūt iznāks pavisam cits cilvēks. Tāds, kurš arī savam sīkajam, potenciālajam brēcējam, kaut ko iemācīs.

Ric 13.jūlijs 2017 19:03
1 0 Atbildēt

Izārstējies

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti