Liels skaits velosipēdistu pulcējas Tvīda braucienam Rīgā

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 25.aprīlis 2015 16:08

Šodien Rīgā, Esplanādē pulcējās liels skaits velobraucēju, lai piedalītos Tvīda braucienam.

Apmēram pusstundu pirms atklāšanas, bija ieradušies ap 150 velomīļi, novēroja aģentūra LETA. Pasākumā piedalās gan jaunieši, gan vecāka gada gājuma cilvēki, gan arī ģimenes ar bērniem. Parkā valda patīkama atmosfēra un dalībnieki izmanto pasākuma organizētāju izklaides iespējas.

Kā atklāja pasākuma rīkotāji, lielākais dalībnieku skaits Tvīda braucienā bijis ap 600. Šogad plānots, ka parādē piedalīsies ap 400 cilvēku.

Kā ziņots, atklājot Rīgas velo nedēļu, šodien Rīgā norisināsies tradicionālais Tvīda brauciens, aģentūru LETA informēja Rīgas velo nedēļas koordinatore Linda Malvesa.

Esplanādē pie Raiņa pieminekļa stundu pirms brauciena būs iespēja piedalīties kādā no tradicionālajām ar velokultūru saistītajām aktivitātēm. Velodarbnīcā būs iespēja pirms parādes pielabot savu braucamo, kā arī iepazīties ar "Ērenpreisa" velodarbnīcas divriteņu stendu. Lai parūpētos par savu ārējo tēlu, dalībniekiem būs pieejams kurpju spodrināšanas sols, kā arī friziera meistardarbnīca. Tiem, kas ar šīm lietām būs tikuši galā, būs iespēja piedalīties šautriņu mešanas atrakcijā vai iegūt veclaicīgu portretu fotostūrītī. Protams, neizpaliks arī laikmetam atbilstoši muzikāli priekšnesumi.

Tvīda brauciens sāksies plkst.16. Parāde izbrauks no Esplanādes un virzīsies pa vēsturisku Rīgas maršrutu. Dalībnieki dosies pārbraucienā caur vecpilsētu un bulvāru rajona dārziem, izmetīs ainavisku loku pa kluso centru līdz Ģertrūdes ielas baznīcai, tālāk caur pilsētas centru apciemos Grīziņkalna rajonu un virzīsies uz Meistaru ielu un Matīsa ielu.

Tvīda brauciens noslēgsies velosipēdu darbnīcas "Ērenpreiss" pagalmā, Aleksandra Čaka ielā 90, kur tiks uzņemts tradicionālais Tvīda brauciena kopportrets. Tam sekos atpūta, dejojot mūzikas pavadījumā vai skatoties video no iepriekšējo gadu braucieniem.

Plkst.17.30 notiks ikgadējā Tvīda karaļa, karalienes un Tvīda ģimenes kronēšana. Šogad tiks izvirzītas arī jaunas nominācijas - Mazais Tvīda karalis un karaliene, kā arī Tvīda muzikants. Tāpēc mūziķi, ar pedāļiem aprīkotu skaņu iekārtu īpašnieki un dziedātāji aicināti piedalīties braucienā un papildināt gaisotni ar tēmai atbilstošu mūziku. Plkst.18 ikvienu priecēs rokenrola grupa "Keksi", bet ap plkst.20 koncertu sniegs grupa "Rīgas modes". Toties pēc plkst.23 visi tiks aicināti uz Tvīda noslēguma balli naktslokālā "Aristīds".

Brauciens notiks pa maršrutu: Esplanāde pie Raiņa pieminekļa, Reimersa iela, Raiņa bulvāris, Brīvības bulvāris, Kaļķu iela, Līvu laukums, Meistara iela, Zirgu iela, Doma laukums, Pils iela, Pils laukums, Muitas iela, Kronvalda parks, Strēlnieku iela, Alberta iela, Antonijas iela, Elizabetes iela, Skolas iela, Stabu iela, Tērbatas iela, Tallinas iela, Jāņa Asara iela, Mūrnieku iela, Lienes iela, Matīsa iela, Aleksandra Čaka iela 90.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūru LETA informēja, ka Valsts policija no plkst.16 līdz pasākuma beigām pavadīs pasākuma dalībniekus norādītajā maršrutā un nodrošinās ceļu satiksmes drošību un sabiedrisko kārtību brauciena laikā. Par pasākuma norisi ir atbildīgs Rīgas domes Satiksmes departaments.

Tvīda brauciens jeb "Tweed Run" ir kļuvis par tradīciju visā pasaulē. Rīgā simtiem velobraucēju tas pulcēs jau sesto gadu. Dzīvespriecīgajā divriteņu parādē spilgti uzmirdzēs daudzi klasiski un pat vēsturiski dāmu un kungu velosipēdi, kā arī braucēji būs uzposušies senlaicīgās kleitās, uzvalkos un aksesuāros no dažādiem laika posmiem.

Kā stāsta Malvesa, Tvīda braucienam piemīt īpaša senatnes noskaņa, ko nevar izjust nevienā citā Rīgas velobraucienā. Parāde ik gadu vieno pieaugušos un bērnus, senus draugus un jaunus paziņas, riteņbraucējus, senlietu kolekcionārus, māksliniekus, mūziķus un vienkārši cilvēkus, kuri vēlas izbaudīt senatnes garšu. Viss, kas vajadzīgs, lai piedalītos braucienā, ir divritenis un gaumīgs ietērps, sākot ar 19.gadsimta frakām un vakarkleitām un beidzot ar 60.gadu rokenrola modi. Kā katru gadu, arī šogad izcilāko tērpu autoriem būs sarūpētas īpašas balvas.

Tvīda braucienu rīko Latvijas Veclaiku divriteņu klubs un "Ērenpreisa" velosipēdu darbnīca sadarbībā ar biedrību "Rīgas velo nedēļa" un Rīgas domes Satiksmes departamentu.

Rīgas velo nedēļa ilgs līdz 3.maijam.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti