Baložu vidusskolas audzēkņi atkārtoti izcīna Latvijas čempionu titulu

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 7.jūnijs 2017 5:59

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) rīkotajā konkursā jaunajiem un topošajiem velosipēdistiem „Jauno satiksmes dalībnieku forums – 2017”, augstāko goda pjedestālu atkal ieņēma Baložu vidusskolas komanda. Tituls tika izcīnīts Biķernieku kompleksajā sporta bāzē 24 komandu konkurencē.

Baložu vidusskolas audzēkņi atkārtoti izcīna Latvijas čempionu titulu

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) rīkotajā konkursā jaunajiem un topošajiem velosipēdistiem „Jauno satiksmes dalībnieku forums – 2017”, augstāko goda pjedestālu atkal ieņēma Baložu vidusskolas komanda. Tituls tika izcīnīts Biķernieku kompleksajā sporta bāzē 24 komandu konkurencē.

Pēc uzvaras reģionos 24 komandas ar Latvijas jaunajiem un topošajiem velosipēdistiem piedalījās Latvijas finālā, starp kurām pirmo vietu ar 685.5 punktiem ieguva "Baložu vidusskola", kura palika nepārspēta vairākās šķēršļu trasēs. Otrajā vietā ar 638.5 punktiem ierindojās Kuldīgas Alternatīvās sākumskolas komanda ar nosaukumu “Kuldīdznieki”. Savukārt trešajā vietā ar 592 punktiem palika Ērģemes pamatskolas komanda "Jautrie pūčulēni", kuras dalībnieki sasniedza augstāko punktu skaitu pirmās palīdzības sniegšanā.

Šogad sacensību formāts tika nedaudz mainīts un 1. kārta noritēja 32 sacensības, savukārt 2. kārtā norisinājās reģionālie pusfināli, kur 1. – 3. vietu ieguvušās komandas, kopā 24, devās uz fināla sacensībām Rīgā. No labākajām finālistēm – “Baložu vidusskolas” un “Kuldīdzniekiem” tiks veidota Latvijas jauno velosipēdistu izlase. Uz vietu valsts izlases komandā pretendē četri zēni un četras meitenes. Pēc divām treniņnometnēm tiks noskaidroti labāki no labākajiem, kuri septembrī dosies uz Eiropas finālu Albānijā aizstāvēt pērn izcīnīto Eiropas čempiona titulu!
Šajā gadā CSDD jauno velosipēdistu sacensību pirmajā kārtā noskaidroti uzvarētāji 32 atlases posmos dažādās Latvijas pilsētās un novados. Pirmās kārtas sacensībās piedalījās vairāk kā 2000 bērnu; visvairāk komandu pieteicās Priekuļos – 44.

Kas dalībniekiem jāzina un jāmāk
Sacensību dalībniekiem bija jāatbild uz jautājumiem par ceļu satiksmes noteikumiem un satiksmes drošību, jāprot sniegt pirmā medicīniskā palīdzība, jāpārzina velosipēda uzbūve, kā arī jāveic praktiskā braukšana. Sacensībās var tikt piedāvāti papildus uzdevumi, ar kuriem dalībnieki uzzina tikai sacensību laikā.

Jauno velosipēdistu sacensību pirmās kārtas dalībnieki neslēpa prieku par to, ka šogad varēja iegūt arī velosipēda vadītāja apliecību, ko daudzi skolēni arī izmantoja. “Ar teorētiskajām zināšanām vien nepietiek! Jāmāk arī braukt,” stāsta sacensību dalībniece Anda.

Sacensību norise
Šogad ierasto trīs kārtu vietā sacensības norisināsies četrās kārtās. Pirmā kārta notika Latvijas reģionos no 11. aprīļa līdz 26. maijam. Sākot ar Zemgales pilsētu Dobeli, bet noslēgumā jaunie velosipēdisti sacentās Latgalē, Krāslavā. Otrā kārta jeb reģionālie pusfināli notika no 3. maija līdz 29. maijam. Tajās piedalījās komandas, kuras ieguva augstāko novērtējumu sava reģiona jeb pirmās kārtas sacensībās. Trešā kārta – Latvijas fināls, kas norisinājās 1. jūnijā. Tajā piedalījās komandas, kuras ieguva augstāko novērtējumu (1. – 3. vieta) sava reģiona jeb otrās kārtas sacensībās. Un visbeidzot ceturtā kārta Foruma trešās kārtas sacensību 1. un 2. vietas komandu dalībnieki ir kandidāti iekļaušanai Latvijas izlasē, kas piedalīsies Foruma Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensībās Albānijā 2017. gada septembrī.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti