CSDD: vasaras trijos mēnešos notiek tikpat daudz ceļu satiksmes negadījumu ar velosipēdistu dalību, cik gada pārējos deviņos mēnešos 2

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 6.jūlijs 2017 12:00

Vasara rit pilnā sparā un tas nozīmē, ka gan lielāki, gan mazāki velosipēdisti atklājuši velo sezonu. Statistika rāda, ka visvarāk ceļu satiksmes negadījumu, kuros iesaistīti velobraucēji, notiek tieši gada siltajos mēnešos.

Pērn vasaras trijos mēnešos noticis gandrīz tikpat daudz ceļu satiksmes negadījumu ar velosipēdistu dalību (47%), cik gada pārējos deviņos mēnešos (53%).

Š.g. pirmajos 5 mēnešos ceļu satiksmes negadījumos ir cietuši 148 velosipēdisti, bet pērn šajā laika periodā cietušo skaits sasniedza 178, savukārt avārijās dzīvību zaudējuši 5 velosipēdisti, liecina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) apkopotie dati.

Ņemot vērā, ka pēc statistikas jūlijā un augustā velosipēdistam pastāv vislielākais risks iekļūt ceļu satiksmes negadījumā, CSDD sagatavojusi infografiku ar četriem vienkāršiem, bet svarīgiem ieteikumiem, kas velo ikdienu padarīs drošāku.

CSDD atgādina, ka ir svarīgi, lai sagatavots tiktu gan velosipēdists, gan arī pats braucamais. Velosipēdistam ir jāatceras, ka velo apliecību var iegūt no 10 gadu vecuma, nokārtojot ceļu satiksmes noteikumu un satiksmes drošības testu. Savukārt velosipēdu ieteicams piereģistrēt CSDD reģistrā.

Pirms doties ar velo ielās ir svarīgi atsvaidzināt zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem, īpaši jāatceras, ka velosipēdists ir mazaisargātais ceļu satiksmes dalībnieks un pakļauts lielākam riskam, tāpēc jābūt īpaši piesardzīgam.

Un visbeidzot – CSDD visiem ceļu satiksmes dalībniekiem atgādina, ka pieklājība vieno!

 
Visi komentāri
 
kaarlisk 6.jūlijs 2017 20:09
0 0 Atbildēt

No šiem attēliem nav skaidrs viens. Vai tiešām velosipēdistam ir atļauts pa labo malu "spraukties" gar mašīnām? Jo pēc idejas, to darīt nedrīkstētu. Un attiecīgi konfliktiem krustojumos nevajadzētu būt, jo ceļš jādod būtu tikai tiem velosipēdistiem, kuri ir priekšā. T.i. "apdzīt-nogriezt ceļu" protams ir sviests, bet ja velosipēds apsteidz sastrēgumu, to būtu jādara ar gājēja ātrumu pa ietvi.

Vernons 11.jūlijs 2017 16:28
0 0 Atbildēt

Nu ar šo kopā neiet! Un CSL 19. panta uzstādījumu ne tik!

CSN 70. Pirms nogriešanās pa labi, pa kreisi vai apgriešanās braukšanai pretējā virzienā transportlīdzekļa vadītājam uz bezsliežu transportlīdzekļiem paredzētās brauktuves laikus jāieņem attiecīgs malējais stāvoklis, kas paredzēts braukšanai attiecīgajā virzienā,... .

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti