Kurjervelo ar 400 km tāldarbību 6

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 11.oktobris 2018 12:15

Berlīnes kompānija Citkar parādījusi elektriskās piedziņas transportlīdzekli, kas var noderēt kurjera pakalpojumu sniedzējiem.

Citkar izstrādātais transportlīdzeklis Citkar Loadster ir 2,40 m garš, 90 cm plats un 1,70 m augsts. Tas ir 70 kg smags, aprīkots ar 500 litru kravas boksu, neatkarīgo piekari visiem riteņiem, hidrauliskajām bremzēm un multifunkcionālu stūri un automātisko bezpakāpju pārnesumkārbu.

Citkar transportlīdzeklim ir vairākas priekšrocības: tas ir neliels gabarītos, taču spēcīgs (var transportēt 100 kg kravas), ir videi draudzīgs, jo darbojas ar elektrību, drīkst pārvietoties pa velo celiņiem, bet vadītājam nav nepieciešama auto vadītāja apliecība.

Citkar tiks piedāvāts ar akumulatoru, kas nodrošina aptuveni 200 km tāldarbību un variantā, kas bez atkārtotas uzlādes ļauj nobraukt divtik lielu attālumu. Par lielāko akumulatoru nāksies piemaksāt 1800 eiro, bet par jumtu un plastikāta durvīm, kas Loadster vadītāju pasargās no lietus un vēja – 1000 eiro. Atverot maciņu plašāk, var tikt arī pie citām ekstrām, piemēram, piekabes āķa (300 eiro), individuāli izvēlēta krāsojuma (3000 eiro) vai transportboksa ar aktīvo apsildi/dzesēšanu (3500 eiro).

Tiks piedāvātas četras Citkar Loadster versijas: rūpnieciski sagatavotās S, M, XL un versija, ko pircējs nokomplektē pats. Bāzes modelis ar piekabes āķi komplektā maksās 7127 eiro, Loadster M ar dāsnāku aprīkojumu pieejams par 8674 eiro, bet topmodelis XL ir kompaktauto cenā – 17 004 eiro.

Ražotājs aprēķinājis, ka viens kilometrs ar Citkar Loadster izmaksā vidēji 20 centus (ieskaitot iegādes izmaksas, apkopi, servisu, strāvu utt), kas ir ievērojami lētāk nekā citiem videi draudzīgiem transportlīdzekļiem (piemēram, e-Golf 47,3 centi, Renault Zoe – 42 centi), tādēļ kompānija cer, ka pēc testu fāzes noslēgšanās, par viņu produkciju varētu ieinteresēties kāda kurjerdienesta sfērā darbojošās firma.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 11.oktobris 2018 17:00
4 3 Atbildēt

Es jau gribēju salīdzināt šito brīnumu ar tiem mēsliem ( zoe, vw...).

Bet pasteidzās paši raksta veidotāji.

Jebkuru velosipēdu var salīdzināt ar vw vai reni. Un ne fakts, ka velosipēds zaudēs.

ezis71 11.oktobris 2018 19:11
0 0 Atbildēt

Sāksim ar to kad tas nav velo bet elektromobīls.iAuto vairs neatšķir krāniņu no pirksta.

pr-ezis 11.oktobris 2018 19:39
0 0 Atbildēt

Dīvainīti, kur tu esi dzirdējis tādu apzīmējumu kā "elektromobīls"? - ja tu domāji elektromobili, tad uz Citkar tas neattiecas, Citkar ir elektrovelosipēds, ja nu savādāk nesaproti

GTD2 12.oktobris 2018 10:49
0 0 Atbildēt

un cik tad meslam teslai ir izmaksas uz vienu kilometru. pielasuju ka daudzdargaak, jo pats auto dargaaks, tapeec arii nav aktuals, jo lai samaksajot 100tukst meginaat atpelniit kaut kadu ekonomiju tas ir nereaali. ja cilveks iegadajas par 100 tukst auto tad ipashi nesatraucas cik vinam degviela izmaksaas tam auto un tapec izvelas ieksdedzes dzineeju auto ar kuru nav jacakarejas ladejot

viencexperc 12.oktobris 2018 13:33
4 0 Atbildēt

Rekur vēl lētākas izmaksas.

Pērc šitādu.

p.s.

Un kāpēc uzreiz salīdzini ar teslu? Kāpēc nesalīdzini ar ampēru, vai volt?

Un v ēl kas - ir lērums ķīniešu, kuri maksā kā šitais brīnums, bet ir normāls auto. Bet tos speciāli nelaiž eiropā, lai nenobeigtu eiropas ražotājus.

Piemēram - BYD E6

Dizains 1:1 kā VW. Ja tur pieliktu vairāk LED lampiņas un glītāk apšūtu, nevarētu pat atšķirt.

as 12.oktobris 2018 10:00
1 0 Atbildēt

Cik ir jauda? Ja jauda pārsniedz cik tur kW, tad nekāds velo celiņš un braukšana bez tiesībām neies krastā! Bija jau diskusija par tiem elektro scooteriem, kas tagad pa Rīgu rullē: tiem max V ir virs 40kmh un jauda pārsniedz mopēdu jaudu, tā kā tas ir tikai laika jautājums, kad CSDD+CP šo jomu parevidēs. 17000EUR par velo, kaut 4 riteņu, seriously?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti