Pašmāju zīmols Lumini Nights padarīs velosipēdu redzamu arī diennakts tumšajā laikā (+ FOTO) 13

 

Foto: Publicitātes attēls

Daiga Zīmele | 9.novembris 2018 12:24

Gada tumšajam periodam iestājoties, pašmāju jaunuzņēmums Lumini Nights ir nācis klajā ar stilīgu un funkcionālu produktu – tumsā spīdošu lentu velosipēdam, kas to izgaismo vakara un nakts stundās.

Inovatīvā lenta ir paredzēta līmēšanai uz velosipēda diska, tādējādi apvienojot oriģinālu un košu dizainu, kā arī rūpējoties par riteņbraucēju drošību pilsētā un ārpus tās. Jaunais produkts ir piemērots praktiski jebkuram velosipēdam un ir viens no Lumini Nights drošas pārvietošanās projekta pirmajiem soļiem, ko plānots realizēt ilgtermiņā ar mērķi apvienot līdzīgi domājošus zaļā un aktīvā dzīvesveida entuziastus Latvijā un citviet pasaulē.

Atstarojošās lentas tehnoloģijas pamatā ir luminiscence, kas tiek panākta ar ultravioletās gaismas iedarbību, tādēļ Lumini Nights komplektā ietilpst arī UV lampas spīduma intensitātes pastiprināšanai, ko tāpat kā lentu divriteņu īpašnieki var ērti uzstādīt arī mājas apstākļos. Velosipēda aprīkošanas process ir maksimāli vienkāršs – lentu uzlīmē uz notīrīta riteņa diska, cieši piespiežot to pie virsmas, un uz velosipēda dakšas un rāmja piestiprina pa divām lampiņām katrā pusē, pavēršot gaismas staru pret aplīmēto virsmu. Dienā no drošības zīmju materiāla izgatavotā lenta ir baltā krāsā, bet diennakts tumšajā laikā tā izgaismojas spilgti zaļa, kļūstot autobraucējiem un kājāmgājējiem pamanāma jau no attāluma.

Zīmols Lumini Nights ir dibināts šī gada pavasarī, un tā komandu veido septiņi sava amata profesionāļi, kuri ikdienā aktīvi aizraujas ar riteņbraukšanu un droša dzīvesstila popularizēšanu. Ideja par izturīgu un gaumīgu atstarojošo velosipēda lentas izstrādi aizsākas jau pirms diviem gadiem, kad uzņēmīgie puiši atskārta, ka tirgū trūkst velosipēdu aksesuāru, kas braucamrīkiem ne tikai piešķir oriģinālu akcentu, bet arī palīdz kļūt labāk pamanāmiem tumsā. Ņemot vērā strauji pieaugošo ceļu satiksmes negadījumu skaitu rudens un ziemas sezonā, ideja par gaismu atstarojošām lentām ātri vien ieguva arī līdzcilvēku atzinību un tika uzsākts produkta testēšanas process, kas nu izgājis stingru kvalitātes kontroli un ir pielāgots augstākajiem standartiem, lai jau drīzumā izietu arī eksporta tirgū.

“Pēc vairāku mēnešu intensīva darba un neskaitāmām izmēģinājuma versijām beidzot ar prieku varam teikt, ka Lumini Nights ir gatavs iekarot Rīgas ielas. Tā kā arī paši ar velosipēdiem pilsētā pārvietojamies teju ik dienu, jautājums par drošību diennakts tumšajā laikā mums vienmēr ir bijis sevišķi aktuāls. Ticam, ka šī košā un modernā nakts tehnoloģija uzrunās kā jauniešus, tā arī pieaugušos, kalpojot par velosipēdistu vienojošo elementu, radot jauku kopības sajūtu un aktualizējot drošas pārvietošanās nozīmi visa gada garumā. Ar aizsāktās kustības palīdzību vēlamies veicināt zaļu, aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, kā arī lauzt mītus par to, ka drošību veicinošie aksesuāri nevar būt ērti lietojami un stilīgi,” komentē produkta idejas autori un Lumini Nights dibinātāji, brāļi Kristers un Kaspars Gulbji.

Šobrīd Lumini Nights luminiscējošo velosipēdu lentu komplektus iespējams iegādāties Lumini Nights veikalā-darbnīcā Rīgā, Matīsa ielā 51, mājas lapā www.lumininights.com, kā arī pie atsevišķiem mazumtirgotājiem visā Latvijā. Velo darbnīcā katram pircējam pieejams arī bezmaksas lentas uzstādīšanas pakalpojums. Jau drīzumā zīmola produktu klāstu paredzēts papildināt ar citiem inovatīviem nakts tehnoloģijas produktiem. Tāpat tiek plānotas arī dažādas iedzīvotāju drošību uzlabojošas kampaņas un sadarbības, apvienojot spēkus ar citiem pašmāju un ārvalstu uzņēmumiem un zīmoliem vienotā mērķa vārdā.

 

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
o, nē 9.novembris 2018 14:46
4 1 Atbildēt

ja jau pat mazs atstarotāja spīgulītis var palīdzēt, tad, kādēļ gan ne šāds risinājums?

viencexperc 10.novembris 2018 1:55
4 2 Atbildēt

Latviešu - Vienas dienas miljonāru bizness.

Lūk, pa 15 dolāriem var nopirkt ko tādu:

www.rocketgadgets.com/products/colo...hts-waterproof

Vēl interesanti apgaismojumi:

media.giphy.com/media/NDdxmk1JwMjDy/giphy.gif

gearjunkie.com/crazy-cool-wi...ve-bike-lights

Rainis 9.novembris 2018 14:59
3 0 Atbildēt

Ar šitādiem štruntiem AliExpress pilns pa kapeikām, jau gadiem. Mūsējie laikam neko nespēj paši/sakarīgu izdomāt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti