Vācijas policija novērš vides aktīvistu iebrukumu "Tesla" rūpnīcā 17

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 12.maijs 2024 9:01

Vācijas policija piektdien paziņoja, ka ir novērsusi simtiem vides aktīvistu iebrukumu elektromobiļu būves uzņēmuma "Tesla" rūpnīcā pie Berlīnes, viņiem protestējot pret "Tesla" ietekmi uz vidi.

Demonstrantu pūļi piektdien pulcējās pie Grīnheides rūpnīcas, kas ir vienīgā "Tesla" ražošanas bāze Eiropā, turot plakātus ar sūdzībām par ūdens patēriņu šajā rūpnīcā un aicinot izmantot sabiedrisko transportu privātu automobiļu vietā.

Aktīvisti kopš februāra ir protestējuši mežā pie šīs rūpnīcas, paužot bažas par ūdens patēriņu un plāniem nocirst kokus, lai šī 2022.gada sākumā atvērtā rūpnīca tiktu paplašināta. 

Martā iespējams dedzināšanas uzbrukums elektrības stabam, par kuru uzņēmās atbildību galēji kreiss grupējums, uz apmēram vienu nedēļu pārtrauca šīs rūpnīcas elektroapgādi, traucējot ražošanu.

"Tesla" vadītājs Īlons Masks toreiz nosauca vainīgos par "dumjākajiem ekoteroristiem uz Zemes" un sacīja, ka protestētāji pret šo uzņēmumu maldīgi izvirzījuši mērķi apturēt elektromobiļu ražošanu, nevis ar fosilo degvielu darbināmu automašīnu ražošanu.  

Piektdien pie tuvējās dzelzceļa stacijas notikuša protesta gājiena laikā "simtiem dalībnieku ieskrēja mežā un mēģināja iekļūt "Tesla" objektā," telekanālā NTV paziņoja policijas preses sekretārs Mario Heinemans. "Mēs ar saviem spēkiem to novērsām."

Sociālajos medijos publicētā materiālā bija redzams, kā protestētāji melnās drēbēs, no kuriem daudzi valkāja medicīniskās maskas, skrien uz rūpnīcas perimetru, bet nemieru apspiešanas policija lieto piparu aerosolu, lai atspiestu viņus atpakaļ.

Policija paziņoja, ka demonstranti arī bloķēja netālo šoseju un dzelzceļa līniju, kā arī šāva petardes lidlaukā, kur "Tesla" glabā jaunos automobiļus.

Policija īslaicīgi aizturēja vairākus cilvēkus.

"Tādas kompānijas kā "Tesla" ar prieku iznīcina vidi savas peļņas labad," sacīja protesta organizatoru grupas "Disrupt Tesla" preses sekretārs Ole Bekers. "Tā vietā, lai būvētu apvidus automobiļus dažiem cilvēkiem, mums vajag būvēt autobusus un dzelzceļus daudziem cilvēkiem." 

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ZZZZ 12.maijs 2024 10:00
7 0 Atbildēt

Izskatās, ka tik daudziem aktīvistiem no vides nav ar ko nodarboties? Varbūt tie nav tie par ko uzdodas?

Jančika 12.maijs 2024 10:45
7 0 Atbildēt

Nu hren viņ zin vai šos var nosaukt par vides aktīvistiesm

Slēpjas aiz maskām, sarkani karogi, louzungi arī ne par vidi.

Drīzāk par mērkaķiem, kas grib atņemt darbu cilvēkiem.

Brt kā labi zinam, ka kad merkaķi nolaidās no kokiem un sāka strādāt tad palika par cilvēkiem.

Tā kā šiem arī jāsāk strādāt, nevis par naudu jāprotestē.

Pļurkt 12.maijs 2024 14:27
3 0 Atbildēt

Tiem mudakiem vajag noņemt pabalstu, un kārtība būs atjaunota!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Salaspils novadā kravas un vieglās automašīnas “Volvo” frontālā sadursmē gāja bojā 2 cilvēki (+ VIDEO) 11

Šodien, 1. jūnijā, pulksten 4.52 Salaspils novadā, Salaspils pagastā notika kravas automašīnas “Renault” un vieglās automašīnas “Volvo” frontāla sadursme. Lasīt vairāk

 

24 stundās Latvijā satiksmes negadījumos gājuši bojā trīs cilvēki 4

Latvijā pagājušajā diennaktī satiksmes negadījumos gājuši bojā trīs cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen papildina ID 3 saimi ar trīs jaunām versijām 7

Volkswagen ID 3 saimei pievienosies trīs jaunas versijas pārklājot cenu diapazonu no nepilniem 37 tūkstošiem līdz nedaudz vairāk par 50 tūkstošiem. Lasīt vairāk

 

PAPILDINĀTS; izlijusi eļļa pie Krasta ielas - neviens par to nav paziņojis; dienesti reaģē; bīstamā vieta neitralizēta (+ VIDEO) 9

Rīgā, netālu no Salu tilta, kur kāda iela, ko šķērso gājēju/velosipēdistu ceļiņš, pieslēdzas Krasta ielai, ir izlijusi eļļa. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti