Bentley pārtrauks V8 modeļu ražošanu; pasaulē varētu būt vairāk nekā 53 000 šādu Bentley (+ FOTO) 12

 

Foto: Bentley

iAuto | 12.maijs 2024 4:53

Britu luksuss automašīnu ražotājs pamazām atsakās no saviem leģendārajiem dzinējiem, kas ilgus gadus bija viens no svarīgākajiem elementiem Bentley automobiļu konstrukcijā.

Varenais 6,0 litru divpadsmit cilindru W12 šobrīd pieejams tikai ekskluzīvajos Mulliner sporta automobiļos, bet tuvākajā nākotnē par vēsturi kļūs arī 4,0 litru divu turbīnu V8 agregāts.

Mediji vēsta, ka Bentley jau šogad Apvienotajā Karalistē, Eiropā un Tuvajos Austrumos pārtrauks ar V8 motoru aprīkotu Continental GT kupeju, Continental GTC kabrioletu un Flying Spur sedanu pārdošanu, kā vienīgo izvēli pircējam šajā jomā atstājot Bentayga krosoveru.

Bentayga astoņu cilindru motors pagaidām paliks, taču pārējiem modeļiem to svītros, tādēļ pircējam vēl ir nedaudz laika līdz pasūtījumu pieņemšanas oficiālajam noslēgumam jūnijā, kā arī neliela cerība pēc tam – līdz brīdim, kamēr dīleri izpārdos pēdējos noliktavās ievestos eksemplārus.

Citos tirgos atteikšanās no V8 motora notiks vēlāk. Ziemeļamerikā to atzīmē ar Continental GT, Continental GTC un Flying Spur īpašo versiju Edition 8, ko veidojuši Mulliner speciālisti. Šādam modelim Blackline ārējā apdare, 22 collu riteņi 5 vai 10 soieķu dizainā, Comfort sēdekļi, Bentley firmas rotējošais displejs viduskonsolē un polsterējums ar kontrasta nošuvēm. Klienti varēs izvēlēties sev vēlamo eksterjera krāsu no vairāk nekā 60 Mulliner paplašinātā krāsu klāsta toņiem, un tiem būs ekskluzīvs Palm Fluting sēdekļa dizains, kāds līdz šim Bentley automašīnām nebija piedāvāts.

Kopš 4,0 litru V8 dzinēja ieviešanas 2012. gadā ir uzbūvēti vairāk nekā 53 000 ar V8 aprīkotu Continental GT, GTC un Flying Spurs, savukārt 6,0 litru Twin Turbo W12 motoru divos gadu desmitu laikā saņēmuši vairāk nekā 105 000 Bentley.

 

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
wons 12.maijs 2024 9:37
3 0 Atbildēt

Skaists auto

msh 12.maijs 2024 16:44
3 0 Atbildēt

Paga, kas pēc to motoru nosvītrošanas tur kaut kas vēl paliek?

ZZZZ 13.maijs 2024 11:31
1 1 Atbildēt

VW Arte ON un viss labi, pietiekoši. Plug in🙈

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Salaspils novadā kravas un vieglās automašīnas “Volvo” frontālā sadursmē gāja bojā 2 cilvēki (+ VIDEO) 11

Šodien, 1. jūnijā, pulksten 4.52 Salaspils novadā, Salaspils pagastā notika kravas automašīnas “Renault” un vieglās automašīnas “Volvo” frontāla sadursme. Lasīt vairāk

 

Par 35 Zs vairāk – Volkswagen modernizējis Volkswagen Golf GTI Clubsport 1

Volkswagen Golf GTI Clubsport jauda pieaug līdz 300 zirgspēkiem. Lasīt vairāk

 

Audi iebrauc kravinieka aklajā zonā (+ VIDEO) 6

Mainot joslu, Audi vadītājs iebrauc kravas auto aklajā zonā, kas to aizķer un iestumj blakus joslā, kur Audi uztriecas kravas furgons. Lasīt vairāk

 

Tesla Cybertruck nespēj izbraukt no upes (+ VIDEO) 11

Elektriskais pikaps mēģina forsēt nelielu upīti ar stāviem krastiem, taču pēc vairākiem mēģinājumiem spiests padoties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti