Audi šefs paziņo, kad tiks izlaists pēdējais Audi ar iekšdedzes dzinēju 38

 

Foto: Audi

iAuto | 12.maijs 2024 13:38

Vācijas autobūves uzņēmuma Audi vadītājs Gernots Dēlners sarunā ar žurnālistiem pastāstījis par tuvāko gadu plāniem.

Kamēr BMW nesteidzas ar atteikšanos no benzīna un dīzeļa modeļiem, nekādas kardinālas izmaiņas tuvākajā laikā nesolot, Audi viss ir skaidrs – ar pilnu tvaiku elektromobilitātes virzienā.

Sarunā ar žurnālistiem, Dolners skaidri norādījis, ka benzīna, dīzeļdegvielas vai hibrīda piedziņas motoru cienītāji ar Audi var rēķināties tikai dažus gadus – pēdējās lielākās šādas tehnikas modeļu pirmizrādes plānotas 2026. gadā un ražošanas beigas 2033. gadā, tātad pēdējais Audi ar iekšdedzes motoru no konveijera nobrauks vēlākais līdz 2033. gada decembrim. Tas būtu divus gadus pirms Briseles pieņemtā aizlieguma, kas no 2035. gada paredz pilnīgu ar benzīna, dīzeļa, hibrīda vai gāzes piedziņu aprīkotu jaunu automobiļu pārdošanas aizliegumu.

Līdz tam laikam Audi iekšdedzes motori tiks modernizēti tikai tik daudz, lai saglabātu rīcībspēju un neatpaliktu no tā, ko prasa klients un likumdošana. Šī brīža sliktos elektrisko automobiļu pārdošanas rādītājus Eiropā un Ziemeļamerikā Audi šefs uzskata par īslaicīgu parādību - nākotne ir elektriska,  pārliecināts Dēlners.

BMW līdztekus pilnībā elektriskiem automobiļiem attīsta arī citus piedziņas veidus, uzskatot, ka „likt visas olas vienā groziņā” ir pārāk riskanti, tomēr visi vācu autoražotāji ir vienuprāt, ka galu galā nozari sagaida spēcīgs e-mobilitātes pieaugums un, neskatoties uz pašreizējo lejupslīdi, tā atkal pierdzēs augstus izaugsmes tempus.

 
38 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
0pis 12.maijs 2024 13:40
25 1 Atbildēt

Pēc tam tikai ārdedzes dzinēji. Spožā litija liesma lai mums rāda ceļu uz nākotni!

Tikmēr 12.maijs 2024 15:07
19 6 Atbildēt

Ķīnā pa šiem gadiem savus ICE dzinējus būs tik tālu modernizējusi,  ka līdz ar to renesansi, tālu apsteigs dižo Vācu autobūvi. 

Eiropa būs tā apjāta,  ka vēl ilgi par grauzīs nagus.

650 12.maijs 2024 13:55
13 2 Atbildēt

Nujajā,ir okej. Uz passaulē visvis progressīvākās,

apkakārtējai videi un (pagaidām dzīvajajiem) iedzīvotājiem (lohiem) visvisvis bezkaitīgākās Tdi technoloģijas (affēras) nopelnītajiem multimiljardiem tagad ir pamatots pamats Spožajai nākotnei.

Gan jau līdz tam 35jam viss litijs visur būs izrakts.Nāksies vai nu dziļi rakt Donbassā, vai nu atkal kko ieviest (vai atcelt).

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Salaspils novadā kravas un vieglās automašīnas “Volvo” frontālā sadursmē gāja bojā 2 cilvēki (+ VIDEO) 11

Šodien, 1. jūnijā, pulksten 4.52 Salaspils novadā, Salaspils pagastā notika kravas automašīnas “Renault” un vieglās automašīnas “Volvo” frontāla sadursme. Lasīt vairāk

 

Par 35 Zs vairāk – Volkswagen modernizējis Volkswagen Golf GTI Clubsport 1

Volkswagen Golf GTI Clubsport jauda pieaug līdz 300 zirgspēkiem. Lasīt vairāk

 

Audi iebrauc kravinieka aklajā zonā (+ VIDEO) 6

Mainot joslu, Audi vadītājs iebrauc kravas auto aklajā zonā, kas to aizķer un iestumj blakus joslā, kur Audi uztriecas kravas furgons. Lasīt vairāk

 

Tesla Cybertruck nespēj izbraukt no upes (+ VIDEO) 11

Elektriskais pikaps mēģina forsēt nelielu upīti ar stāviem krastiem, taču pēc vairākiem mēģinājumiem spiests padoties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti