Papildināts 12/03: Vidzemē gājuši bojā seši jaunieši (+ video) 27

 

Audi fotogrāfija no avārijas vietas Foto: Valsts Policija

Nozare.lv | 11.marts 2014 17:52

Traģiskajā avārijā bojāgājušo tuviniekiem sniegs psihologa palīdzību, aģentūra LETA noskaidroja Taurupes pagasta pārvaldē.

Kā informēja pārvaldes vadītājs Jānis Stafeckis, četri šorīt avārijā bojāgājušie ir no Taurupes. Par diviem informācijas neesot. Stafeckis kopā ar sociālo darbinieci apmeklēja bojāgājušo tuviniekus. Rīt pie tuviniekiem tiks nogādāts psihologs. Tuviniekiem sniegta arī medicīniskā palīdzība.

Par notikušo informēta novada vadība.

Trešdien tikšot lemts par materiālo palīdzību bēru organizēšanai.

Kā noskaidroja LETA, divi avārijā bojā gājušie ir no vienas ģimenes, savukārt divi jaunieši atgriezušies atpūsties no darba ārzemēs.

Jau ziņots, ka satiksmes negadījumā Vidzemē gājuši bojā seši cilvēki.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa aģentūru LETA informēja, ka izsaukums par avāriju autoceļa Taurupe-Zaube 5.kilometrā saņemts ap plkst.7.34.

Policija noskaidrojusi, ka automašīnas "Audi 100" vadītājs, iebraucot līkumā, netika galā ar automašīnas vadību un, nobraucot no ceļa, ietriecās kokā. Kopā automašīnā bija seši cilvēki - pieci vīrieši un viena sieviete.

Pie stūres bija 1990.gadā dzimis Taurupes iedzīvotājs, kurš nesen bija atgriezies no ārvalstīm, savukārt viņa blakussēdētāja bija 1995.gadā dzimusi Nītaures pagasta iedzīvotāja.

Automašīnā atradās vēl trīs taurupieši - 1986.gadā dzimis jaunietis, 1974.gadā dzimis vīrietis un šī vīrieša 1996.gadā dzimušais dēls. Sestais bojā gājušais ir 1995.gadā dzimis Zaubes iedzīvotājs.

Šobrīd turpinās izmeklēšana, lai noskaidrotu precīzus notikušā cēloņus, taču, aplūkojot notikuma vietu, policija diezgan droši var apgalvot, ka automašīnas vadītājs negadījuma brīdī brauca ar ātrumu, kas pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, kas šajā ceļa posmā ir 90 kilometri stundā.

Policija sākusi kriminālprocesu. Tāpat policija noskaidros, vai automašīnā sēdošie bija alkohola reibumā, taču policijā nenoliedz, ka spēkratā atrastas alkoholisko dzērienu pudeles.

Šī pēdējos gados nav vienīgā traģiskā avārija, kurā gājuši bojā daudzi jaunieši.

2012.gadā, Jaungada naktī, Krāslavas novadā autoavārijā gāja bojā septiņi jaunieši. Automašīna "Mazda 626", kurā brauca septiņi cilvēki, līkumā noskrēja no ceļa un iegāzās upē. Pieci no jauniešiem bija vieglā alkohola reibumā.

 

iAuto: Pēc šādiem traģiskiem notikumiem ir jāizdara secinājumi un ne policija, ne skola te nepalīdzēs. Ir jāsāk ar sarunu ģimenē.

)

 
27 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Palaidniex 12.marts 2014 7:02
16 2 Atbildēt

Pagājušā gada janvārī, kad latgalē soslīka jaunieši, viss kas cits bija pie vainas - netīrīts ceļš, nepareizs ceļa profils, nožogojuma trūkums pie grāvja, tik ne paši "varoņi".

Kādus attaisnojumus te meklēsim? Neticu, ka brauca skaidrā un piesprādzējušies ar atļauto ātrumu, un tādā skaitā, cik mašīnā ļauts atrasties...

aizejošais 11.marts 2014 14:06
11 2 Atbildēt

nu jopcik...

bet KUR SKATĀS VECĀKI, SABIEDRĪBA?

Labi zinu, ka laukos ir visatļautība.

Pazīstama sieviete ar 17 gadīgu dēlu. Puikam jau viens sods par mašīnas vadīšanu dzērumā un bez tiesībām. Puika vēl brauc. Policija parādās - viss pagasts momentā tiek apzvanīts. Noķer reto.

Cilvēkiem savā starpā solidaritāte ir lielāka nekā solidaritāte pret valsti.

Bet šeit jau nu acīm būtu jāatverās - VIŅI JAU IEZĀĢĒ PAŠI SEV! Sešās ģimenēs sēras, bet valstik kopumā - ne silts ne auksts...

Krotow 11.marts 2014 16:29
11 0 Atbildēt

Mums taču esot nemarķētās CP mašīnas. Te kāreiz ir darbs tām - lai pabraukā pa vietējās nozīmes ceļiem un paskatās, kā TUR brauc. Tāpat TA, apdrošināšanas un alko kontroles zibakcijas nav jātaisa uz šosejām, kur tas izraisa megakorķus, bet šādos te nostūros, kur pierasts, ka nekas nebūs un var vālēt pa grantenieku uz 120, izdzertajām pudelēm uz grīdas žvadzot. Būtu interesanti paskatīties rezultātus.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti