iAuto.lv pārliecinās, ka "āmuru" uz Jūrmalas šosejas vēl gana daudz (+ video) 271

 
iAuto.lv | 4.februāris 2017 14:42

Neesi āmurs, brauc tuvāk ceļa labajai malai - iAuto.lv

Tiem, kuriem un kurām ir piemirsušies Ceļu satiksmes noteikumi:

85. punkts nosaka - Ārpus apdzīvotām vietām jābrauc iespējami tuvāk brauktuves labajai malai. Ja braukšanai vienā virzienā ir divas vai vairākas joslas, kreisajā malējā joslā atļauts iebraukt tikai tad, ja citas braukšanas joslas ir aizņemtas, kā arī lai nogrieztos pa kreisi vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā.

86. punkts - Apdzīvotās vietās, ja bezsliežu transportlīdzekļu braukšanai vienā virzienā ir trīs vai vairākas joslas, kreisajā malējā joslā atļauts iebraukt tikai šādos gadījumos:

   86.1. ja citas braukšanas joslas ir aizņemtas;

   86.2. lai nogrieztos pa kreisi vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā;

   86.3. lai apturētu transportlīdzekli uz vienvirziena ceļa.

 

Pieraksties iAuto YouTube kanāla jaunumiem - abonē šeit >>> te video parādās ātrāk!

Papildināts: Redzam komentāros, ka dažiem diskusijas dalībniekiem patīk novirzīties no galvenās problēmas - CSN 85 un 86 punktu pārkāpumi (skat. augstāk). Aprunājoties ar daudziem pieredzējušiem autovadītājiem, neviens nevarēja atcerēties, ka Ceļu policija būtu kaut vai kontrolējusi šo punktu ievērošanu.

Video autors šajā video nav pārkāpis nevienā situācijā apsteigšanas noteikumus, proti,

113. punkts nosaka - ārpus apdzīvotām vietām uz ceļiem ar divām vai vairākām braukšanas joslām vienā virzienā aizliegts apsteigt tajā pašā joslā priekšā braucošo transportlīdzekli pa labo pusi, izņemot gadījumu, ja tas rāda kreisā pagrieziena signālu un ir uzsācis manevru.

Aicinām izlasīt šo punktu vēlreiz un pievērst uzmanību vārdiem "aizliegts apsteigt tajā pašā joslā priekšā braucošo transportlīdzekli pa labo pusi".

Video autors brauc tuvāk ceļa labajai pusei pa pirmo joslu un priekšā tam nebrauc transporta līdzekļi, kuri tiktu apsteigti pa labo pusi.

Spriežot pēc diskusijas komentāros, kas ir laba un pat vēlama, jo tā daudzi iemacās, ko jaunu no spēkā esošajiem CSN. Te gan vietā būtu pieminēt, ka arī šis 113 punkts CSN ir diskusijas vērts un pēc būtības nedrīkstētu apsteigt auto pa labo pusi izņemot situācijas, kad tiek veikti jau pieminētie manevri.

Raksta mērķis nav kādu aizvainot, bet gan pievērst sabiedrības un atbildīgo institūciju uzmanību mūsuprāt svarīgai problēmai, kuras risinājums var dot uzlabojumus satiksmes drošībai.

Portālā iAuto vēl par šo tēmu lasi:

Ja Tev ir video vai fotogrāfijas no mūsu satiksmes, āvārijas situācijām, Ceļu policijas darba vai citām nebūšanām uz mūsu ceļiem, tad sūti tās iAuto.lv redakcijai uz sociālajiem tīkliem FacebookDraugiemTwitter vai uz e-pastu iAuto at iAuto .lv, vai šeit >>>

 
271 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
experc 4.februāris 2017 14:49
73 56 Atbildēt

Āmurs ir tas, kurš pārkāpj noteikumus pārsniedzot ātrumu.

experc 4.februāris 2017 17:15
72 41 Atbildēt

uzreiz redzams, ka auto ar kameru visus dzen. Nevar tā būt, ka VISI brauc lēni. NEVAR. Cilvēks ar kameru atklāti pārkāpj noteikumus, visus dzen un ir neapmierināts ar pārējiem, kuri nepārkāpj noteikumus.

Konuss 4.februāris 2017 19:33
53 3 Atbildēt

"113. Ārpus apdzīvotām vietām uz ceļiem ar divām vai vairākām braukšanas joslām vienā virzienā aizliegts apsteigt tajā pašā joslā priekšā braucošo transportlīdzekli pa labo pusi, izņemot gadījumu, ja tas rāda kreisā pagrieziena signālu un ir uzsācis manevru."

Braukt citiem garām pa savu joslu, kaut arī tā ir labā malējā, nav nekāds noziegums.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti