Kā pareizi novietot savu automobili stāvēšanai rekonstruētajā Kr. Barona ielā? (+foto) 28

 
iAuto.lv | 12.februāris 2017 12:53

Krišjāņa Barona ielā atsevišķos posmos ir izveidotas autostāvvietas ielas malā. Rekonstruējot ielu ir izveidotas dažādi bruģētas joslas, kas autovadītājiem var radīt neizpratni par to, kā pareizi novietot auto.

Autostāvvietas apzīmēšanai izmantotas šādas zīmes:

537. zīme - Stāvvieta

831. zīme - Transportlīdzekļa novietojuma veids stāvvietā

827. un 828.  zīme - par maksas stāvvietas darba laiku

Autostāvvieta Kr. Barona ielā Rīgā Foto: iAuto.lv

No Ceļu satiksmes noteikumiem:

117. Stāvvietās pie ietves vai, uzbraucot uz ietves, ja stāvvieta apzīmēta ar 529., 537. vai 539. ceļa zīmi un 830.–839. papildzīmi, tajās norādītajā veidā atļauts stāvēt motocikliem, tricikliem, kvadricikliem un vieglajiem automobiļiem bez piekabēm, bet, ja stāvvieta apzīmēta ar 830. vai 831. papildzīmi, – arī vieglajiem automobiļiem ar piekabēm, kā norādīts ar attiecīgo papildzīmi un ceļa apzīmējumiem. Stāvvietās uz ietves transportlīdzekļi jānovieto vienā rindā iespējami tuvu brauktuvei. Uz ietves atļauts stāvēt velosipēdiem, divriteņu mopēdiem un motocikliem bez blakusvāģa, ja tas netraucē gājēju pārvietošanos.

120. Aizliegts atvērt transportlīdzekļa durvis, ja tas apdraud ceļu satiksmes drošību vai traucē citus ceļu satiksmes dalībniekus.

Tā kā CSN 117. punkts paredz atstāt automobili stāvēšanai uz ietves, ja tas apzīmēts ar šādu zīmju kombināciju, jautājums, kur šajā gadījumā Krišjāņa Barona ielā beidzas brauktuve un sākas ietve?

Autostāvvieta Kr. Barona ielā Rīgā Foto: iAuto.lv

Attēlā redzams, ka ielai nav izveidota izteikta apmale, kas strikti norāda kur sākas ietve. Tā vietā ir dažādos veidos bruģētas joslas.

Raksti komentāros savu viedokli par šo situāciju - kur brauktuve robežojas ar ietvi un kā šeit pareizi atstāt automobili stāvēšanai.

Autostāvvieta Kr. Barona ielā Rīgā Foto: iAuto.lv

Autostāvvieta Kr. Barona ielā Rīgā Foto: iAuto.lv

 
28 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pļurkt 12.februāris 2017 17:24
25 1 Atbildēt

Man iekš auto ir jāsēž un jāizzīlē kādas stulbības ir galvā ienākušas projektētājiem un izpildītājiem, .... un vēl kazi kādas ienāks galvā CP!!

Kaut kādu baltu strīpu kāds spēj novilkt kaut vai ar krītu???

Pļurkt 12.februāris 2017 13:38
18 13 Atbildēt

Latvānijā kā vienmēr sačakarēs da jebko!!

iciks 12.februāris 2017 20:20
10 6 Atbildēt

Protams. Dodies vien uz Īriju brokoļos/sēnēs, tur viss ir labi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 8

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti