Tagad visi taksometri var vest pasažierus no lidosta "Rīga" (+ video) 6

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 7.septembris 2017 16:28

Lidosta gan kritizējusi tiesas pozīciju, uzsverot, ka attiecīgais lēmums saistībā ar ierobežoto piekļuvi taksometru stāvēšanas joslai lidostas teritorijā ir pretrunā ar starptautiskajiem un nacionālajiem normatīvajiem aktiem.

Pildot Administratīvās tiesas lēmumu, no 6.septembra tā dēvētā taksometru līnija starptautiskajā lidostā "Rīga" tiks iekļauta īstermiņa autostāvvietā P1, pavēstīja lidostas pārstāve Laura Karnīte.

Lidosta gan kritizējusi tiesas pozīciju, uzsverot, ka attiecīgais lēmums saistībā ar ierobežoto piekļuvi taksometru stāvēšanas joslai lidostas teritorijā ir pretrunā ar starptautiskajiem un nacionālajiem normatīvajiem aktiem par civilās aviācijas drošību un tas ne tikai būtiski ietekmēs lidostas darbu, bet arī apdraud Latvijas kā Starptautiskās Civilās aviācijas organizācijas (ICAO) līgumslēdzējvalsts saistību izpildi.

Karnīte atzīmēja, ka, iepazīstoties ar Administratīvās apgabaltiesas 2017.gada 30.augusta lēmumu, lidosta ir konstatējusi, ka tiesa savā lēmumā nav ņēmusi vērā nedz nacionālās, nedz starptautiskās tiesību normas, kas regulē aviācijas drošību, tai skaitā ICAO Konvenciju par starptautisko civilo aviāciju, kas nosaka, ka katrai līgumslēdzējvalstij lidostu atklātajās teritorijās ir jānodrošina drošības pasākumi, lai mazinātu apdraudējumu lidostai, pasažieriem un gaisa kuģiem.

Kā izskatās lidosta Rīga un iespēja visiem taksometriem vest pasažierus

Posted by IAutolv on ceturtdiena, 2017. gada 7. septembris

Pēc Karnītes teiktā, tiesa savā lēmumā ir kļūdaini norādījusi, ka lidostas mērķis, ieviešot caurlaižu kārtību iebraukšanai tā dēvētajā taksometru līnijā, kas atrodas tiešā pasažieru termināļa atlidošanas zonas tuvumā, ir peļņas gūšana. Lidosta uzsver, ka ieviestā caurlaižu kārtība primāri izstrādāta, lai, izpildot starptautiskajos normatīvajos aktos noteiktās prasības, nodrošinātu lidostas, pasažieru un gaisa kuģu drošību un sabiedrisko kārtību lidostasteritorijā, nepieļaujot nekontrolētu transporta līdzekļu plūsmu tiešā lidostas termināla tuvumā.

"Izprotot, ka atsevišķiem taksometru pakalpojumu sniedzējiem var rasties grūtības izpildīt stingros drošības kritērijus, kas tiek izvirzīti personālam un transportlīdzekļiem, lai saņemtu caurlaides piekļuvei, lidosta sadarbībā ar Mārupes novada domi ir izveidojusi jaunu publisko stāvvietu taksometriem un mikroautobusiem, kas atrodas aiz P1 stāvvietas un ko var izmantot ikviens taksometru pakalpojumu sniedzējs. Lidosta izsaka nožēlu, ka tiesa, pieņemot lēmumu, ir vadījusies no atsevišķu pakalpojumu sniedzēju interesēm, nevis ņēmusi vērā sabiedrības kopējās intereses un visu 5,4 miljonu starptautiskās lidostas "Rīga" apkalpoto pasažieru drošību," klāstīja Karnīte.

Ņemot vērā, ka lidostai jāpilda Administratīvās apgabaltiesas spriedums un jāļauj iebraukšana taksometru līnijā ikvienai personai, lidosta vērš uzmanību, ka drošības un sabiedriskās kārtības apdraudējums pie lidostas termināļa atlidošanas zonas paaugstināsies. Pildot Administratīvās tiesas lēmumu, no šodienas taksometru līnija tiks iekļauta īstermiņa autostāvvietā P1.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru - gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

iAuto jau kastīja:

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
nomiks 7.septembris 2017 18:49
7 2 Atbildēt

Visnotaļ nekorekta informācija šobrīd medijos saistībā ar šo parādās.

Lidostas "RĪGA" teritorijā drīkst uzņemt pasažierus tikai tie taksometri, kuriem ir spēkā esoša taksometru pārvadājumu licence darbībai Mārupes novada teritorijā, jo lidosta juridiski nav Rīgas pilsētas teritorijā, bet gan Mārupes novadā.

Teorētiski arī lielākā daļa Pandas, Taxify u.tml. taksometri nedrīkstēja uzņemt pasažierus līdz šim lidostas 2.stāva zonā (pie izlidošanas), taču līdz šim neviena atbildīgā institūcija to nav kontrolējusi.

Pieļauju, ka speicāli izveidotais kontroles dienests kādu laiku pastiprināti kontrolēs taksometrus, kas uzņem pasažierus lidostā. Tās nenoliedzami būs neērtības pasažieriem, jo tiks kavēts viņu laiks. Lielākā ieguvēja no šī pasākuma būs Mārupes novada dome, jo tās budžetā ienāks papildus naudiņa par izsniegtajām licencēm. Ja to skaits būs nelimitēts, tad tiešām sāksies bardaks.

Khem 7.septembris 2017 19:13
7 0 Atbildēt

Nelaikā filmēji video, vajadzēja atbraukt uz 22:20, tad būtu ko redzēt

viencexperc 7.septembris 2017 20:49
6 0 Atbildēt

Loģiski, ka viņiem nepatīk konkurenti

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti