Rīt notiks Ceļu policijas reids visā Latvijas teritorijā, ko pārbaudīs 27

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 25.novembris 2015 17:22

Rīt, 26.novembrī, Baltijas valstu ceļu policijas darbinieki rīkos reidus, lai pastiprināti uzmanītu drošības līdzekļu - bērnu sēdeklīšu un drošības jostu - lietojumu, kā arī veiktu riepu protektoru dziļuma pārbaudi un ātruma kontroli.

Kā informēja Valsts policijas preses pārstāve Ance Rozīte, reidi notiks visu Baltijas valstu teritorijā visas dienas garumā.

Šā gada oktobra beigās Baltijas valstu ceļu policijas priekšnieki tikās sanāksmē, kurā, apspriežot aktuālus jautājumus par ceļu satiksmes drošību, nolēma vienlaicīgi rīkot satiksmes drošības kontroles reidus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Reidu laikā ceļu policija pastiprināti pievērsīs uzmanību atsevišķu ceļu satiksmes drošības līdzekļu ievērošanai. Tiks pārbaudīts, vai, pārvadājot bērnus, tiek izmantoti bērnu sēdeklīši vai paliktņi, kā arī vai autovadītāji un pasažieri lieto drošības jostas. Īpaša uzmanība tiks pievērsta arī aizmugurējos sēdekļos sēdošajiem pasažieriem, jo policijaspieredze liecina, ka tieši aizmugurējo sēdekļu pasažieri bieži neuzskata par vajadzīgu piesprādzēties.

Ministru kabineta noteikumi nosaka, ka transportlīdzekļiem jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām no 1.decembra līdz 1.martam un šo riepu protektoru dziļumam jābūt vismaz četriem milimetriem. Tomēr policija iesaka sagatavoties ziemas sezonai laicīgi un jau pašlaik veikt vasaras riepu nomaiņu pret ziemas riepām.

Rītdienas reida laikā tiks veikta arī riepu protektoru dziļuma pārbaude.

Policija aicina šoferus rūpēties par savu un pasažieru drošību, kā arī nebūt pārgalvīgiem, savukārt pasažieriem der zināt, ka nepiesprādzējies pasažieris apdraud ne tikai savu, bet arī vadītāja un citu līdzbraucēju drošību.

 
27 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 25.novembris 2015 16:09
35 8 Atbildēt

Par riepu stāvokli - atsevišķs stāsts.

Uzskatu to par kategorisku prasību visiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Riepas ir tās, kas auto notur uz ceļa, atkāpes nav pieļaujamas! Arguments, ka nav naudas - stulbums!

Tādā gadījumā arī auto ir nevajadzīga greznumlieta, uz priekšu un sabiedrisko transportu un nesagādā problēmas citiem. Piemēram, viens ar vasaras liselli iebrauc pakaļā kādam pie krustojuma - rezultātā sasisti vairāki pilnīgi nevainīgi auto viena l.oha dēļ. Tādus noņemt no trases bez žēlastības!

kasinsh79 25.novembris 2015 16:06
29 5 Atbildēt

Domāju, pašsaprotamai lietai jābūt pasažieru piesprādzēšanai arī aizmugurējā sēdeklī! Vismaz es bez tā nemaz nekustos no vietas, patīk tas cilvēkiem vai nē. Bērni jau pieraduši, ka tāda ir prasība un punkts.

mārča 25.novembris 2015 19:16
16 5 Atbildēt

reida laikā noteikti akcents tiks likts uz ātruma kontroli un secinājumi arī zināmi jau tagad - jāpalielina sodi, tāpat kā katru gadu....

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti