Tiesa par sievietes un bērna sabraukšanu Čaka ielā trolejbusa vadītājai piespriež piecus gadus cietumā 42

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 21.decembris 2016 20:53

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa šodien trolejbusa vadītājai par sievietes un bērna sabraukšanu 2014.gada maija beigās Rīgā, Aleksandra Čaka ielā, piesprieda brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Tāpat tiesa noteica sievietei vadītāja tiesību liegumu uz trim gadiem. Motivēts spriedums tiesā būs pieejams 4.janvārī, kad to varēs pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Iepriekš prokurors tiesas debatēs sievietei lūdza piespriest piecus gadus cietumā. Tāpat prokurors lūdzis tiesai apsūdzētajai atņemt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem, aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Jau ziņojām, ka 2014.gada maija beigās Rīgā, Aleksandra Čaka ielā, trolejbuss, kuru vadīja 1954.gadā dzimusi sieviete, uz gājēju pārejas notrieca 1982.gadā dzimušu sievieti un viņas 2009.gadā dzimušo meitu. Bērns no gūtajām traumām notikuma vietā mira, bet māte ar smagām traumām tika nogādāta slimnīcā, tomēr arī viņa vēlāk nomira.

Prokuratūras apsūdzībā teikts, ka trolejbusa vadītāja, tuvojoties regulējamajai gājēju pārejai, nepievērsa pietiekamu uzmanību apkārtnei, brauca ar ātrumu, kas negarantēja kustības drošību konkrētajā situācijā, savlaicīgi neieraudzīja, ka luksoforā deg sarkanais signāls, un neapturēja trolejbusu pirms luksofora.

Vienā no iepriekšējām tiesas sēdēm apsūdzētā savu vainu noziegumā atzina daļēji. Pirmajā tiesas sēdē cietušā - bojāgājušās sievietes vīra un meitas tēva - pārstāvis advokāts Aldis Blumbergs žurnālistiem gan sacīja, ka apsūdzētā savu vainu neatzīst, kā arī viņa esot atteikusies liecināt. Advokāts sacīja, ka galvenā versija ir tāda, ka trolejbusa vadītājai ir bijušas veselības problēmas, kas viņai traucējušas vadīt transportlīdzekli.

Savukārt apdrošināšanas kompānija "Gjensidige Baltic", pie kuras pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" apdrošina gan materiālos, gan morālos zaudējumus, vīrietim par viņa sievas un bērna nobraukšanu ar trolejbusu izmaksājusi kopumā 300 eiro lielu kompensāciju, iepriekš vēstīja TV3.

Apdrošinātājs sākotnēji lūdzis cietušajam iesniegt notiesājošu spēkā stājušos spriedumu, ar kuru būtu atzīts, ka negadījumā vainīga "Rīgas satiksmes" darbiniece, tomēr vēlāk kompānija nolēmusi segt bēru izdevumus un par sāpēm un garīgajām ciešanām atraitnim Ansim Priedem izmaksājusi morālā kaitējuma kompensāciju.

Novembra beigās gan Rīgas apgabaltiesa lēma, ka apdrošinātājam par labu Priedem ir jāmaksā atlīdzība 100 000 eiro apmērā.

 
42 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
rt 22.decembris 2016 10:18
16 2 Atbildēt

Un tieši tāpēc nelaimes ar sabtransa vadītājiem notiek, jo šādi vernoni viņiem šo tuftu pastiprināti dzen smadzenēs. Noteikumi (ja neskaita kategoriju specifiku) visiem ir vienādi. BET, manā skatījumā, jo lielāki transportlīdzekļa gabarīti, jo atbildīgāk ir jāpieiet to ievērošanai. Un arī sodus vajadzētu diferencēt pēc transportlīdzekļa gabarītiem. Jo ir ļoti liela starpība vai pie sarkanā izbrauc ar vieglo vai trolejbusu vai 40 tonnu fūri. Un visu šo lielgabarīta transporlīdekļu vadītājiem ir viena ļoti liela priekšrocība - spēja laicīgi redzēt situāciju uz ceļa.

!!!!!!!!!!! 22.decembris 2016 8:57
15 2 Atbildēt

Neaptēstie,viņš zaudēja ğimeni un Jums vel pretenzijas un skaudība ka,tiesa lēma saņemt šādu kompensāciju-kad Jums kautkas tāds notiktu tad gribētu redzēt kā Jūs GB 12 rīkotos.Parazīts un caurvējā taisītais.......

rt 22.decembris 2016 9:48
13 0 Atbildēt

Interesani kāpēc gājējs nedrīkst skriet pāri regulējamai gājēju pārejai pie atļautā signāla, bet sabtransa vadītājs drīkst tai lidot pāri pie aizliedzošā signāla? Kurš CSN punkts to atļauj?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 6

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti