Policija piemēro sodu par braukšanu pa Liepājas šoseju ar 151 km/h, videoreģistratorā piefiksētais ātrums vien 93 km/h (+ video) 111

 
iAuto.lv | 22.marts 2018 18:05

Sociālajā tīklā Facebook plašu atsaucību guvusi kāda autovadītāja piefiksēta situācija, kurā ceļu policijas ekipāža uz A9 šosejas viņu apturējusi par braukšanu ar 151 km/h. Autovadītājs gan apgalvo, ka braucis ar kruīza kontrolē iestādītiem 100 km/h, arī videoreģistrators piefiksējis 93 km/h lielu braukšanas ātrumu.

20:55 - ziņa papildināta ar Valsts policijas komentāru.

Videoklipā arīdzan redzams, ka 100 m attālumu starp ceļa stabiņiem autovadītājs veicis apmēram 4 sekundēs, tādējādi braukšanas ātrums bijis vadītāja minētie 100 km/h. Ja autovadītājs būtu braucis ar policijas norādītajiem 151 km/h, tad šī distance tiktu pieveikta 2.5 sekundēs.

Ierakstā Facebook autors minējis, ka viņam piemērots naudas sods un atņemtas tiesības, taču sevi par vainīgu neuzskata un vērsīsies tiesā.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz: Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem, kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, —

uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 360 līdz 480 euro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz sešiem mēnešiem.

Šobrīd portāla iAuto.lv rīcībā nav informācijas, kas apliecinātu redzamā video autentiskumu.

Valsts policijas komentārs:

"Ņemot vērā šodien sociālajos tīklos izskanējošo informāciju par kādu fiksēto ātrumpārkāpumu un iespējami nepamatoti piemērotu sodu, atgādinām - ja autovadītājs nepiekrīt administratīvā pārkāpuma protokola pieņemtajam lēmumam, viņam ir visas tiesības to apstrīdēt likuma noteiktajā kārtībā.

Izvērtējot policijas rīcībā esošo informāciju un netrafarētās policijas automašīnas fiksēto video materiālu, šobrīd nav pamata apšaubīt pieņemto lēmumu.

Šajā gadījumā, kā jau minējām, ja autovadītājs nepiekrīt administratīvā pārkāpuma protokola pieņemtajam lēmumam, to var apstrīdēt. Aicinām konkrēto vadītāju izmantot savas tiesības un 10 darba dienu laikā vērsties policijā ar pārsūdzību, pievienojot viņa rīcībā esošos materiālus un video."

 
111 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Bils 22.marts 2018 23:33
117 2 Atbildēt

Kas šim filmētajam pīkstēja auto salonā pirms apstājās, radara detektors vai reģistratora G-sensors?

Un pēc tam vēlreiz tā pavisam skaļi, laikam bija poliča rācija??

viencexperc 23.marts 2018 12:57
109 11 Atbildēt

Redzot tik daudz komentārus PRET policiju, mani pārsteidz mūsu valsts attīstības līmenis. Cilvēkiem viena puse parāda 3 minūšu garu video, un cilvēki skrien aizstāvēt, visus pārējos apsaucot - "menti".

Es jums varu parādīt, nevis 3, bet 10 minūtes garu video, ka Zeme ir plakana un tad smiešos, kā jūs brēksit, ka mūs visi māna, jo Zeme ir plakana.

Un iauto.lv, ir pirmie, galvenie provocētāji.

Ko es redzu šajā video? Kaut kāds brauc aptuveni uz 90 ( pēc tiem stabiņiem) un viņu aptur. Viss.

Es varu braukt uz 40, mani apturēs lai paprasītu, kāpēc es tik lēni braucu, s video nopublicēšu ar vārdiem - "Policija uzrakstīja sodu, ka es skrēju uz 250km/h". Un jūs, idiņi, arī celsit brēku un klaigāsiet.

Jebkurā strīdā JĀUZZIN ABU pušu viedokli, ideāli būtu, ja video būtu garāks, jo var būt pat tas, ka tos 150km/h fiksēja labu laiciņu atpakaļ cita ekipāža, vai netrafarēais. To pierāda salonā skaņa, kas raksturīga antiradariem. Cilvēks izdzirdēja policijas radaru, samazināja uz 90km/h, brauca, līdz policijas ekipāža apturēja. Bet smadzenes nepietika izdomāt, ka pirmo reizi dzirdētie pīkstieni bija tēmēti uz viņu pašu.

viencexperc 22.marts 2018 20:26
87 126 Atbildēt

Kārtējais pamuļķītis - sociālo tīklu pisējs.

Nu uzlika sodu, aizgāji un pārsūdzēji. Sodu atceļ un brauc mājās.

Bet te idiņam vispirms vajag feisbukā popularitāti iegūt.

Es policijas vietā šo iesūdzētu tiesā par neslavas celšanu.

Līdzīgi bija ASV. Kad vienu bābu apčakarēja kāzu fotogrāfs. Bāba uztaisīja skandālu sociālajos tīklos ( nevis vērsās policijā) un par neslavas celšanu bābu nosūdzēja par kaut kādu lielu summu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 

VUGD saņem pirmās no kopumā 58 Scania ugunsdzēsības autocisternām (+ FOTO) 5

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGS) saņēmis pirmos 11 no 58 specializētajiem transportlīdzekļiem – ugunsdzēsības autocisternas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti