Purvciemā nozog "BMW X6" lukturus, tos izgriežot no virsbūves 15

 
If P&C Insurance AS Latvijas filiāle | 23.aprīlis 2014 17:28

Aprīļa vidū Rīgā Purvciemā kādas daudzdzīvokļu ēkas pazemes stāvvietā automašīnai BMW X6 no virsbūves tika izgriezti un nozagti LED lukturi, pamatīgi sabojājot arī auto virsbūvi.

Zagto auto detaļu tirgus Latvijā joprojām ir pietiekami liels, lai auto detaļu zagļiem būtu interese zagt ne tikai auto spoguļus. Arī auto lukturi ir viena no trim zagļu iecienītākajām auto detaļām aiz auto spoguļiem un atpakaļgaitas sensoriem. Tāpat zagļi mēdz zagt arī dekoratīvās uzlikas (moldingus), auto magnetolas un pat auto stūres.

Apzagtais BMW X6 Purvciema stāvlaukumā Foto: Publicitātes attēls

“Visbiežāk auto lukturi tiek zagti, tos vienkārši noskrūvējot vai noņemot, taču šinī gadījumā zagļi izmantojuši netipisku metodi – lukturi izgriezti no automašīnas virsbūves, sabojājot gan sānu spārnus, gan motora pārsegu. Tas bija iespējams, jo automašīnai ir plastmasas spārni, kurus ir viegli sagriezt, nesabojājot pašus lukturus. Konkrētajā gadījumā automašīnas remonta izmaksas ir gandrīz 9000 eiro apmērā, no kuriem 5000 eiro ir abu LED lukturu nomaiņa,” informē If Apdrošināšana Transporta atlīdzību daļas vadītājs Pāvels Valainis.

Jāpiebilst, ka pēdējā laikā vērojama tendence, ka tiek zagti arī Volkswagen Touareg auto lukturi, kuru nomaiņa izmaksā aptuveni 3000 eiro, kā arī Porsche Cayenne lukturi, kuru nomaiņa izmaksā aptuveni 3500 eiro. “Auto īpašniekiem jāatceras, ka ir svarīgi padomāt par sava auto drošību, atstājot to uz ilgāku laiku, jo, piemēram, minētā auto lukturu zādzība prasa ilgāku laiku un nav paveicama dažu minūšu laikā. Tāpat jāatceras, ka viena efektīvākajām aizsardzības metodēm pret auto detaļu zādzībām ir to marķēšana,” norāda Pāvels Valainis.

Kā zināms gan Latvijā, gan Lietuvā auto detaļu zādzības bija un arī joprojām ir ienesīga nodarbe, jo auto spoguļi, lukturi un citas detaļas ir salīdzinoši viegli nozogamas auto detaļas ar pietiekami lielu vērtību. Savukārt If P&C Insurance AS Atlīdzību daļas dati Igaunijā liecina, ka šādas zādzības gandrīz vispār nenotiek, jo Igaunijā nav zagto auto detaļu tirgus un šīm detaļām vienkārši nav noieta.

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iAuto 23.aprīlis 2014 22:44
5 0 Atbildēt

Nez kā mēs to pārdzīvosim, sekundes vēl pieliec

darklight 23.aprīlis 2014 21:35
4 2 Atbildēt

Lūk viens no iemesliem, kāpēc turpinu braukt ar veco Opeli. Tam neviens ne lukturus, ne spoguļus nezags. Magnetola tik jāsargā.

iAuto 23.aprīlis 2014 22:06
4 0 Atbildēt

Jā, šodien If atsūtīja

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti