CSDD aicina sabiedrību: Jāņu brīvdienās – nulle bojāgājušie (+ video) 6

 
CSDD | 15.jūnijs 2015 15:10

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) šogad 15.reizi ar sociālās kampaņas palīdzību aicinās sabiedrību rūpēties vienam par otru un neļaut nevienam sēsties pie stūres reibumā.

„15 gados esam dažādi uzrunājuši sabiedrību: biedējuši, spundējuši cietumā, rādījuši reālus avārijas skatus, apdziedājuši un sadarbojušies ar invalīdu draugu kopu „Apeirons". Tomēr šajā laikā esam pārliecinājušies, ka mūsu sabiedrībā nav efektīvāka metode kā vien „izglābt draugu", neļaujot viņam sēsties pie stūres kunga prātā," stāsta CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš. „Tādēļ šogad turpinām pērn aizsākto kampaņu „Dusmīgs toties dzīvs!", kas ir CSDD pirmās kampaņas pret braukšanu reibumā „Izglāb draugu!" idejas tālāknesējs. Ja pērn dzērājšoferis tika apturēts ar līmlentes, baloža un pannas palīdzību, tad šogad viņš tiks pielīmēts pie svinību sola vai ierakts smiltīs."

Foto: Publicitātes attēls

CSDD apkopotā informācija liecina, ka 2015.gada pirmajā pusē situācija satiksmes drošības jomā ir jūtami uzlabojusies: samazinājies bojā gājušo, ievainoto un izraisīto avāriju skaits. Šogad piecarpus mēnešos bojā gājuši 62 cilvēki, salīdzinoši 2014.gada attiecīgā laika periodā bojā gāja 74 cilvēki (samazinājums – gandrīz 20%). „Mūsuprāt, situācija ir uzlabojusies, pirmkārt, pateicoties sabiedrības atbalstam un ieinteresētībai uzlabot satiksmes kultūru. Turklāt šī gada sākumā ir organizētas arī vairākas satiksmes drošības kampaņas, uzsākta stacionāro radaru sistēmas ieviešana kā arī pastiprināta policijas kontrole uz ceļiem," situāciju komentē satiksmes ministrs Anrijs Matīss. „Taču par satiksmes drošību jārūpējas visu laiku, tādēļ arī šogad pirms Jāņiem visas atbildīgās institūcijas darīs visu, lai dzērājšoferis neuzdrīkstētos piedalīties ceļu satiksmē, apdraudot gan sevi, gan arī citus."

Jāpiebilst, ka šā gada pirmajā pusē par 23%, ir samazinājies arī alkohola reibumā izraisīto avāriju skaits, kurās šogad bojā gājuši četri cilvēki (2014.gadā – 14). Savukārt, ja salīdzina 15 gadu griezumā, kad CSDD regulāri cilvēkiem atgādina, ka dzeršana un braukšana nav savienojamas darbības, situācija ir uzlabojusies gandrīz 4 reizes. Proti 2001.gadā dzērājšoferu izraisītajās avārijās bojā gāja 111 cilvēki, bet pērn - 29.

Šogad CSDD kopā ar Satiksmes ministriju, Valsts policiju un sadarbības partneriem turpina kampaņu „Dusmīgs, toties dzīvs!", kas aicina darīt visu iespējamo, lai draugi nesēstos pie stūres reibumā.

Kampaņa „Dusmīgs, toties dzīvs!" tiek finansēta no OCTA līdzekļiem, to atbalsta apdrošināšanas sabiedrība ERGO un dzērienu ražotājs „Aldaris".

„Mēs, apdrošinātāji, redzam, ka ar katru gadu pieaug Latvijas iedzīvotāju izpratne par lietām, kas citviet Eiropā jau sen ir pašsaprotamas. Tas attiecas ne tikai uz pieaugošo tendenci rūpēties par savu un apkārtējo drošību, bet apzināšanos, ka tieši viņu pašu rīcībai ir vislielākā ietekme uz dažādiem notikumiem. Īpaši tas attiecas uz auto vadīšanu, kur sabiedrība it kā ir vienota pārliecībā, ka piedalīšanās ceļu satiksmē alkohola reibumā nav akceptējama rīcība, tomēr paši to pietiekami aktīvi neierobežojam. Tāpēc mēs visi kopā varam iesaistīties, lai pie stūres sēstos arvien mazāk šoferu reibumā, " norāda Ingrīda Ķirse, ERGO valdes locekle Baltijas valstīs.

Marguss Kasteins, AS Aldaris izpilddirektors skaidro: „Jau vēsturiski viena no Jāņu svinību tradīcijām ir alus baudīšana, taču līgotājiem jāatceras, ka šīs tradīcijas ievērošana automātiski nozīmē aizliegumu vadīt jebkādu transportlīdzekli. Mūsu vadmotīvs Jāņos nemainās un to vēlos atgādināt vēlreiz – ja spied uz alu, nespiedz uz pedāli!"

 

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vernons 15.jūnijs 2015 15:25
6 7 Atbildēt

Samazinot jebkuru ātrumu savlaicīgi brīdini par savu rīcību!

Pēdējā brīdī pie sava ceļa gala vari strauji nebremzēt, bet aizbrauc garām un sāc jaunu braucienu! Jebkurš nepārdomāts manevrs apdraud Tavu dzīvību! Cieni citus, cienīs arī Tevi!

LMT 15.jūnijs 2015 16:33
1 2 Atbildēt

Pilni ceļi ar līķiem, bet no amata neviens netiek patriekts...

ezis71 15.jūnijs 2015 17:42
1 0 Atbildēt

Tu nav gudrs.Tas neko nemainītu jo man amatpersonas pie pakaļas,es pats sev kungs un kalps.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti