LTAB sāks informatīvo kampaņu "Saki NĒ nepārbaudītam auto!" 15

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 5.novembris 2018 8:05

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) šodien sāks informatīvo kampaņu "Saki NĒ nepārbaudītam auto!", aģentūrai LETA pavēstīja birojā.

"Lielākai daļai Latvijas mājsaimniecību pieder auto, kas ir vecāks par pieciem gadiem. Vien neliela daļa pircēju pirms auto iegādes veic detalizētu auto tehnisko un negadījumu vēstures pārbaudi. Nereti automobiļi ir pēc nopietniem ceļu satiksmes negadījumiem. Vizuāli šādi auto izskatās nevainojami, bet vai tie spēs pilnvērtīgi pasargāt autovadītāju un pasažierus, ja notiks ceļu satiksmes negadījums? Vai spēkrata remontam nebūs jāpatērē pārāk lieli līdzekļi?," norādīja LTAB.

Birojā atzīmēja, ka LTAB sāk informatīvo kampaņu "Saki NĒ nepārbaudītam auto!", lai sniegtu atbildes uz jautājumiem, kas skar potenciālos lietoto auto pircējus, kā arī informētu par iespējām veikt bezmaksas auto tehnisko un negadījumu vēstures pārbaudi. Kampaņas ietvaros potenciālie lietoto auto pircēji tiks izglītoti par riskiem iegādājoties nepārbaudītu auto.

Tostarp modes un izklaides centrā "Riga Plaza" līdz 10.decembrim būs izstāde, kurā ikvienam būs iespēja apskatīt to, kā izskatās atjaunots auto, kas iepriekš cietis ļoti nopietnā ceļu satiksmes negadījumā, un ir potenciāli bīstams atgriežoties ceļu satiksmē. Kampaņas partnera "Bigbank" pārstāvji iepazīstinās ar pētījumu, kurā atklāti dati par lietotu auto iegādes paradumiem. Savukārt Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un LTAB pārstāvji informēs par vietnēm, kurās bez maksas iespējams veikt auto tehnisko un negadījumu vēstures pārbaudi.

Masu mediji, auto blogeri un influenceri aicināti apmeklēt kampaņas "Saki NĒ nepārbaudītam auto!" atklāšanas pasākumu šodien plkst.16 "Riga Plaza". Atklāšanā piedalīsies LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins, CSDD valdes loceklis Jānis Golubevs un "Bigbank" mārketinga vadītāja Laura Jēgere.

Kampaņa tiek finansēta no ceļu satiksmes negadījumu novēršanai un profilaksei paredzētajiem līdzekļiem, kurus veido apdrošinātāju veiktās iemaksas no OCTA polisēm.

LTAB nodrošina OCTA apdrošināšanas sekmīgu darbību valstī. OCTA Latvijā tika ieviesta 1997.gadā, lai nodrošinātu ceļu satiksmes negadījumos cietušo trešo personu interešu aizsardzību. Sākotnēji birojs darbojās Finanšu ministrijas pakļautībā, bet kopš 2004.gada tā ir neatkarīga institūcija.

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
HE 5.novembris 2018 10:19
15 3 Atbildēt

Pat pie visgodīgākās attieksmes no pārdevēja puses lietotam auto jebkurā brīdī var rasties kādi bojājumi, nekādas pārbaudes to nevar novērst.

JanJan 5.novembris 2018 9:42
12 0 Atbildēt

Sajūta, ka lielākā problēma tāpat slēpjas faktā, ka visādi plaču muhļītāji netiek sodīti. Nu tā taču klasika, panaivs cilvēks uzticas, varbūt rūpīgi nepārbauda, paraksta līgumu un pēc tam rodas problēmas. Sūdzēties tam pārdevējam ir bezjēdzīgi, ignorēs. Ja sāksi tiesāties, tad tas velkas gadiem. Turklāt tas SIA "Rumbulas autoplacis 1" pēc gadiem būs beidzis savu darbību un tas pats cilvēks būs atvēris jaunu SIA "Rumbulas autoplacis 2" pret kuru juridiski nevari vairs vērsties...

Kamēr nebūs kaut kāda uzraudzība, reāli piemērojamu sodu sistēma, tirgotāju sertifikācija vai kaut kas tāds, tikmēr nekas tur nemainīsies...

anonimikis 5.novembris 2018 9:13
8 1 Atbildēt

Kurš auto pārbaudītājs sniedz garantijas?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti