"Rallijs Latvija" skatītāju gids 1

 

Foto: Raimonds Volonts

17.oktobris 2015 9:32

Šajās brīvdienās, no 16. līdz 18. oktobrim, norisināsies Latvijas rallija čempionāta sezonas noslēdzošais posms Rallijs Latvija.

Sacensības vienkopus pulcēs vairākas autosporta disciplīnas – ralliju, rallijsprintu, miniralliju, rallija supersprintu un vēsturisko auto regularitātes ralliju. Rallijs Latvija šogad uzņems arī FIA Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionāta finālposmu, piešķirot sacensībām arī starptautisku skanējumu.

Škoda Fabia R5

Rallijs Latvija būs pirmais Latvijā notiekošais rallijs, kurā kāda no ekipāžām startēs ar jaudīgākās R5 klases Škoda Fabia auto. Šādu automašīnu īpašumā iegādājusies latviešu rallija komanda Sports Racing Technologies, un sacensībās to pilotēs Raimonds Kisiels / Arnis Ronis. Šai ekipāžai piešķirts pirmais starta numurs, tamdēļ rallija skatītājus aicinām ierasties laicīgi, lai savām acīm vērotu automašīnas debiju Latvijas ātrumposmos.

Ford Fiesta R2 Turbo

Vēl viens jaunums rallija cienītājiem Latvijā būs Ford Fiesta R2 Turbo automašīna, ar kuru komandas Jūrmala – Rally Latvia sastāvā startēs somi Eerik Pietarinen / Juha-Pekka Jauhiainen (19. starta numurs). Ekipāža brauks ar Ford ražotāja jaunāko priekšpiedziņas automašīnu, kas aprīkota ar trīs cilindru motoru, kura darba tilpums ir 1 litrs, ar 168 zirgspēkiem lielu jaudu. Turklāt, šī ir pirmā ar turbīnu aprīkotā automašīna, kas atbilst Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) noteiktajiem R2 klases tehniskajiem kritērijiem.

Autosportisti no Japānas

Visnotaļ kolorīti jaunumi šogad ir arī dalībnieku sarakstā, kur pirmo reizi kādā no Latvijas rallijiem atrodami dalībnieki no Japānas. Hiroki Arai (10. starta numurs) un Takamoto Katsuta (11. s.n.) ir Toyota Gazoo Racing Challenge jauno talantu programmas absolventi, kuri startēs četrkārtējā pasaules rallija čempiona, somu rallija leģendas Tommi Mäkinen, komandas sastāvā. Abas ekipāžas brauks ar Subaru Impreza WRX STi automašīnām, un jauno pilotu uzdevums ir gūt pēc iespējas lielāku pieredzi.

R2 intrigas un jaunie rallija talanti

Azarta pilnas cīņas paredzamas LRČ3 ieskaites klasē. Pirmkārt, Rallijs Latvija laikā tiks noteikts Latvijas čempiona titula ieguvējs – līderim Ralfam Sirmacim (Peugeot 208 R2, 14. s.n.) šobrīd ir simbolisks 2 punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju Nikolaju Grjazinu (Peugeot 208 R2, 15. s.n.). Abiem līderiem sekos Emīls Blūms (Ford Fiesta R2, 17.s.n.), kuram šobrīd ir par 13 punktiem mazāk kā Sirmacim. Tāpat, rallijā startēs un konkurenci nodrošinās igauņu jaunieši Karl Martin Volver (Peugeot 208 R2, 16.s.n.) un Gustav Kruuda (Ford Fiesta R2, 31.s.n.). No favorītu loka nedrīkst izslēgt arī somu pilotu Eerik Pietarinen pie Fiesta R2 Turbo stūres un Henrik Pietarinen (20.s.n.), kurš pilotēs Ford Fiesta R2 auto.

Paralēlais ātrumposms

Nozīmīga loma Rallijs Latvija programmā paredzēta Biķernieku kompleksajai sporta bāzei, kurā norisināsies gan testa posms (piektdien, 16. oktobrī plkst. 19:00), gan Rallijs Latvija ceremoniālais starts (sestdien, 17. oktobrī, plkst. 15:00) un pieci ātrumposmi – pirmie četri no tiem dienas gaišajā laikā (no plkst. 15:10 līdz 16:41), bet pēdējais no tiem, skatītāju interesi īpaši saistošais paralēlais ātrumposms, notiks jau nakts aizsegā (starts plkst. 20:30).

Aleksandra Karamiševa ceļojošā balva

2008. gadā tika izveidota nopelniem bagātā autosportista Aleksandra Karamiševa vārdā nosaukta ceļojošā balva, kas tiek pasniegta latviešu pilotam, kurš Latvijas rallija čempionāta noslēdzošā posma pēdējā grunts ātrumposma absolūtajā ieskaitē uzrāda ātrāko laiku. Šogad balvas īpašnieku noteiks Tukumā notiekošajā SS11 Audi Quattro Power Stage, kura sākums paredzēts svētdien, 18. oktobrī, plkst. 14:30. 2014. gadā ceļojošo balvu saņēma Mārtiņš Svilis, bet vēl gadu iepriekš – Jānis Vorobjovs.

Kur iegādāties ieejas biļetes

Rallijs Latvija ieejas biļetes iespējams iegādāties vairākās Hydroscand tirdzniecības vietās visā Latvijā. Skatītāja komplekts vienai personai maksā 8,00 eiro, savukārt līdzvērtīgs komplekts divām personām – 15,00 eiro. Pie ieejas ātrumposmā būs iespējams iegādāties arī ieejas biļeti, kas paredzēta viena ātrumposma vērošanai, šī biļete maksās 4,00 eiro.

Skatītāju drošība

Rallijs Latvija rīkotājs biedrība RLV visiem skatītājiem atgādina, ka, lai arī cik daudz spēka tiek veltīts drošības veicināšanai, autosports joprojām ir ļoti dinamisks sporta veids ar augstu bīstamības pakāpi. Visi apmeklētāji tiek lūgti būt maksimāli piesardzīgi, vienmēr ievērot izvietotās drošības norādes un sekot rallija oficiālo personu norādījumiem, kā arī pievērst uzmanību apkārt notiekošajam un parūpēties ne tikai par savu, bet arī par līdzcilvēku drošību.

 
Visi komentāri
 
otstoi 17.oktobris 2015 23:11
0 1 Atbildēt

Šitāds rallijs varēja būt nu gadus .... 20 atpakaļ. Toreiz nebija tehnikas, nauda vienmēr problēma, taču tik vāju sniegumu un pārstāvniecību - kaut kas nožēlojams.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti