Rallija “Kurzeme” ātrumposmi vīsies cauri četriem novadiem 3

 

Foto: Rando Aav

Ātruma festivāla - rallija "Kurzeme" preses pārstāvis | 7.aprīlis 2016 13:54

Maija pirmajā nedēļas nogalē, 6.-7. maijā, Liepājā un tās apkārtnē notiekošā rallija “Kurzeme” trasē šogad iekļauti 14 ātrumposmi kopumā 123 kilometru garumā, un tie vīsies cauri četriem novadiem, kā arī Liepājas pilsētu, kur notiks divi noslēdzošie sacensību posmi.

Jau ceturtdienas, 5. maija, vakarā no plkst.18 līdz 21:30 sportistiem tiks dota iespēja iesildīties testa ātrumposmā Grobiņas novadā, savukārt sacensības ir saglabājušas iepriekšējos gados ierasto formātu un notiks piektdienas pēcpusdienā un sestdien, 6. un 7. maijā.

Ātruma festivāla - rallija “Kurzeme 2016” atklāšanas ceremonija notiks piektdienā, 6. maijā, plkst.16, un šogad starta estakāde būs uzbūvēta Liepājas ostas promenādē, kur visiem liepājniekiem būs iespēja redzēt pilnīgi visus rallija dalībniekus un pavadīt viņus uz grants rallija ātrumposmiem.

Pirmie trasē dosies atraktīvie Lada kausa un kravas automašīnu ieskaites dalībnieki, kuriem sekos Baltijas valstu ātrākie braucēji, kas sacentīsies Latvijas rallija čempionāta un Baltijas rallija kausa ieskaitēs.

“Kopš dalībnieku reģistrācijas sākuma marta beigās, rallijam “Kurzeme” pieteikušās jau vairākas ekipāžas Lada kausā, kas skatītājiem sola plašas un skatāmas sānslīdes, kā arī aizraujošu cīņu par uzvaru. Tāpat pieteikumu sarakstā redzam arī ātrākos “gaziku” braucējus no Igaunijas. Kravas automašīnas rallija “Kurzeme” trasē nav sacentušās jau daudzus gadus, tādēļ būs ļoti interesanti redzēt, vai “gaziks” Stroķacs tramplīnā lec tikpat tālu, cik “Mitsubishi”, “Subaru” un citas pilnpiedziņas sporta mašīnas,” stāsta Ātruma festivāla - rallija “Kurzeme” direktors Uldis Hmieļevskis.

Patlaban, mēnesi pirms festivāla, dalību rallijā “Kurzeme” pieteikušas 39 ekipāžas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Vācijas.

Pirmā ātrumposma starts tiks dots plkst.17 un rallija pirmajā dienā sportisti veiks piecus ātrumposmus Durbes, Priekules un Aizputes novadā. Rallija “Kurzeme” otrā diena sāksies plkst.10, un sestdienā braucējiem būs jāveic septiņi ātrumposmi Priekules, Aizputes un Skrundas novadā, kā arī divas reizes sacentīsies Liepājas pilsētas ātrumposmā.

Rallijsprinta sacensības notiks piektdienā, 6. maijā, un sprinta braucēji trasē dosies vienā kanālā ar rallija braucējiem.

Ātrāko braucēju apbalvošanas ceremonija plkst.20.30 notiks klubā “Fontaine Palace”.

Uzziņa:
Rallijs “Kurzeme” būs šī gada pirmais grants rallijs Baltijas valstīs, jaunā Starptautiskās Automobiļu Federācijas (FIA) Baltijas rallija kausa pirmais posms, kā arī Latvijas rallija čempionāta 2. posms un Latvijas rallijsprinta čempionāta 3. posms.

Rallijs "Kurzeme" ir senākais un tradīcijām bagātākais autorallijs Baltijas valstīs, kas pirmo reizi Liepājā notika 1965. gadā. Kopš 2010. gada "Kurzeme" kļuvis par kaut ko vairāk nekā tikai ralliju – tas ir ātruma festivāls, kas pulcē gan Latvijas un tuvāko kaimiņvalstu labākos rallija braucējus, gan citu motoru sporta veidu pārstāvjus. Šogad Ātruma festivāla programmu kuplinās “UPB Energy” kauss ūdens motosportā ātrumlaivām, kas būs Latvijas atklātā čempionāta pirmais posms, kā arī citas motoru sporta aktivitātes.

Biļetes var iegādāties Biļešu servisa kasēs un “Bilesuserviss.lv”. Biļetes cena iepriekšpārdošanā ir 12 eiro, savukārt festivāla nedēļā, no 2. maija, biļetes uz visiem ātrumposmiem maksās 15 eiro. Bērniem līdz 14 gadu vecumam ieeja bez maksas, apmeklējot pasākumu vismaz viena pieaugušā pavadībā un uzrādot vecumu apliecinošu dokumentu.

Ātruma festivālu - ralliju “Kurzeme 2016” atbalsta Liepājas pilsēta, Liepājas osta, “Vega 1”, “Lauma Fabrics”, “If Apdrošināšana”, “UPB Energy”, “Canon IB Serviss”, “LDC Datortehnika”, “Ramirent”, “Cēsu Alus”, transportu nodrošina “Sixt”, oficiālais auto – “Nissan” no “Skandi Motors”.

Informatīvi atbalsta pirmais auto portāls Latvijā iAuto.lv - jau no 2001 gada!

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ld 7.aprīlis 2016 18:20
3 4 Atbildēt

STULBI, četros novados un vēl Liepājā, ātrumposmi!

Tak brauciet pa Āfrikas tuksnesi, varēsiet kārtīgi izskrieties, nevis pa pilsētām ar savu stulbumu dragāt cauri lielā ātrumā un bez noteikumiem.

xx89 8.aprīlis 2016 19:27
1 1 Atbildēt

Atļaušos piebilst, rallija ātrumposmi notiek pārējiem satiksmes dalībniekiem(arī gājējiem) slēgtos ceļu posmos.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti