Nākamajā gadā Ātruma festivāls “Kurzeme” notiks oktobra sākumā

 

Foto: Ģirts Gertsons

Dzintars Hmieļevskis | 5.decembris 2016 10:08

Nākamajā gadā Ātruma festivāls “Kurzeme” notiks oktobra sākumā, 6.-8. oktobrī, un, kā ierasts, apvienos dažādas motoru sporta disciplīnas – Latvijas čempionāta posmu ūdensmotosportā ātrumlaivām, “Lada” sacensības pilsētas ielās, un iekļaus arī FIA Eiropas rallija čempionāta posmu “Rally Liepāja”.

Rallijs “Kurzeme” savā vairāk nekā pusgadsimtu ilgajā vēsturē daudz ko darījis pirmo reizi un gadu gaitā dažādi transformējies – gan PSRS čempionāta posmi, gan Eiropas rallija čempionāta posmi. Tāpat “Kurzeme” savulaik bija pirmais rallijs, kas tika apvienots ar rallijsprintu,” stāsta Ātruma festivāla “Kurzeme” direktors Uldis Hmieļevskis. “2010. gadā sākām rīkot Ātruma festivālu, kurā apvienojām dažādus motoru sporta veidus – ralliju, ūdensmotosportu, dažādas motosporta sacensības un standartauto sacīkstes. Turpmākos trīs gadus Eiropas čempionāta posms “Rally Liepāja” notiks vasarā, tādēļ pieņēmām stratēģisku lēmumu apvienot organizatoru spēkus, lai sarīkotu vēl augstāka līmeņa sacensības Liepājā.

 Ātruma festivāla “Kurzeme 2017” dienās notiks Eiropas rallija čempionāta posms “Rally Liepāja”, Latvijas čempionāta noslēdzošais posms ūdensmotosportā ātrumlaivām, “Lada RX” kausa sezonas noslēguma sacensības, kausa izcīņas posmi rallija vēsturisko auto ieskaitēs, kā arī citas tehnisko sporta veidu sacensības.

 “Ātruma festivāla mērķis vienmēr ir bijis parādīt Liepāju no dažādiem interesantiem skatu punktiem un radīt īstus motorsporta svētkus ar plašu atpūtas programmu dažādām iedzīvotāju un pilsētas viesu gaumēm,” stāsta U. Hmieļevskis. “Viena, nevis divu vasara ralliju sarīkošana ļaus “Rally Liepāja” maršrutā nākamgad iekļaut leģendārākos rallija “Kurzeme” tramplīnus, līkumu sasaistes un skatu vietas, lai arī Eiropas čempionāta braucēji Kurzemes  grants ceļus varētu izbaudīt jaunā kvalitātē.”

 “Pozitīvi vērtēju šīs izmaiņas, kas ļaus apvienot divu radošu un pieredzes bagātu komandu darbu viena pasākuma sarīkošanā. Esmu pārliecināts, ka, strādājot roku rokā, nākamgad Eiropas rallija čempionāta posma viesiem sagādāsim vēl nebijuši krāšņu un dažādiem notikumiem piesātinātu motorsporta festivālu, kas uz ilgiem laikiem paliks “Rally Liepāja” viesu atmiņā,” stāsta “RA Events” direktors Raimonds Strokšs.

 Autosporta dzīve 2017. gadā Liepājā solās būt diezgan aktīva. 1.-2. jūlijā Liepājā notiks “Youngtimer” rallijs “Liepāja 2017”, kamēr 2. septembrī Karostā notiks Latvijas kausa izcīņas posms minirallijā. Jau rudenī, oktobra otrajā nedēļas nogalē pilsētu iedimdinās Ātruma festivāls.

 

 

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti