Avārijā IndyCar sacensībās smagi cietis Frankiti un 13 skatītāji (+ video)

 
iAuto | 7.oktobris 2013 8:59

Pagājušajā nedēļas nogalē ASV pilsētā Hjūstonā notiekošajās IndyCar sērijas sacensībās avārijā smagi cietis četrkārtējais IndyCar čempions un trīskārtējais Indianapolisas 500 jūdžu sacensības uzvarētājs Dario Frankiti, kā arī 13 skatītāji.

Dario Frankiti sacensību laikā Hjūstonā Foto: indycar.com

Sacensību pēdējā aplī Frankiti sadūrās ar Takumu Sato, pilnībā iznīcinot savu formulu. Avārijas rezultātā no formulas atdalījās vairākas detaļas, kas pārlidoja pāri trases aizsargsietam un piezemējās skatītāju pārpildītā tribīnē.

Frankiti avārijā guva vairākas traumas, tostarp arī muguras savainojumu. Ar relatīvi nelieliem ievainojumiem slimnīcā tika nogādāti arī divi skatītāji, bet vēl 11 sacensību vērotājiem medicīniskā palīdzība tika sniegta turpat trases malā.

Kā žurnālistiem pēc avārijas pastāstīja komandas vadītājs Čips Ganasi, kurš uzreiz pēc avārijas ieradās notikuma vietā, pilots bijis pie apziņas un reaģējis uz notiekošo. “Viņš tiks nogādāts slimnīcā, bet ar viņu viss būs kārtībā,” sacīja Ganasi. Arī IndyCar galvenais ārsts Maikls Olingers paziņoja, ka braucēja muguras savainojums nav tik smags, lai būtu nepieciešams taisīt operāciju.

Sato un trešais avārijā iesaistītais braucējs E.J. Viso avārijā necieta.

Sacensībās savu 20.uzvaru karjerā izcīnīja Vils Pauers, bet 2.vietā finišēja Frankiti komandas biedrs Skots Diksons.

Pirms pēdējā IndyCar posma, kas 19.oktobrī notiks Kalifornijā, čempionāta līderis ir Diksons. Lai kļūtu par trīskārtēju sērijas uzvarētāju, Diksonam noslēdzošajā posmā pietiek ar 5.vietu, neatkarīgi no tuvākā sekotāja Helio Kastronevesa uzrādītā rezultāta.

Frankiti sezonas kopvērtējumā atrodas 8.vietā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 3

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

"Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi 5

Rīgā trešdien tradicionālajā un nesaskaņotajā "Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 

6 Ginesa rekordi: Kārlis Bardelis ar laivu un velo apbraucis apkārt pasaulei (+ VIDEO) 3

Kad viņš sāka savu braucienu apkārt pasaulei, viņam bija 31 gads. To beidzot – 39. Kārlis Bardelis airu laivā un ar velosipēdu apceļojis zemeslodi un nu atgriezies Latvijā. Ceļojuma laikā sasniegti seši Ginesa rekordi un vākti līdzekļi labdarībai. Lasīt vairāk

 

No 1. maija atsevišķos valsts ceļu posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 10

No 1. maija atsevišķos valsts galveno autoceļu posmos tiks ieviests palielināts atļautais braukšanas ātrums. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti