Latvietim 4.vieta 21 sportistu konkurencē "Legend World Finals" sacensībās Somijā (+ foto) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

BATCC | 18.septembris 2017 14:27

77 autosportisti no 8 valstīm brīvdienās pulcējās „Legend World Finals” sacensībās Botniaring trasē, Somijā, lai noskaidrotu pasaules titula ieguvējus. „Semi-Pro” klasē lieliskas sacensības aizvadīja 16 gadus vecais Valters Zviedris no Jūrmalas, kuram izdevās izcīnīt augsto ceturto vietu 21 braucēja konkurencē.

“Rezultāts ir lielisks! Šīs ir tikai manas piektās sacensības Legend Cars klasē. Trase bija ļoti tehniska un līmenis ļoti augsts. Īpaši spēcīgi bija somu braucēji, jo viņiem bija priekšrocība – sacīkstes notika mājas trasē. Treniņus aizvadījām jau no ceturtdienas un sacensību pēdējos apļos jau spēju pietuvoties pirmajiem trim somu sportistiem.

Sezonas laikā mans ātrums ir pieaudzis, ar katrām sacensībām rezultāts uzlabojas un šobrīd jau varu sacensties ar pieaugušajiem. Nākamgad plānoju startēt Legend Cars Somijas un NEZ čempionātā,” pastāstīja Valters Zviedris.
„Semi-Pro” klasē pirmais finišēja Anti Rantala, bet sportists saņēma piecu sekunžu sodu, tāpēc nācās samierināties ar trešo vietu, atstājot čempiona titulu Filipam Miemoisam. Otrajā vietā Jonas Vartiainens. Uzreiz aiz Valtera Zviedra – piektajā vietā - šajā klasē finišēja Garijs Rožkalns, kuram šī bija „Legend Cars” debijas sezona.

Visplāšāk pārstāvētajā „Pro” klasē neiztika bez dramatiskām cīņām. Amerikāņa Džordana Obraiena automašīna pēc pēdējā līkuma aizdegās un finiša līnija tika šķērsota liesmās. Sportists guva vieglus sejas apdegumus, bet viss ir beidzies veiksmīgi un sportists jūtas labi. Pie čempiona titula jau trešo reizi pēc kārtas tika zviedrs Emīls Pērsons, kurš spēja turēties pretī spēcīgajiem Somijas sportistiem. Otrais šoreiz Jesse Vartiainens, trešais Veli-Peka Kartunens. Uldim Timakam 21. vieta 29 braucēju konkurencē.

„Masters” klasē, kurā startē sportisti virs 40 gadu vecuma, septīto vietu izcīnīt izdevās Jānim Horelikam. Uzvaru izcīnija Peka Lehtola, aiz viņa Mīka Rīhimā un Kari Koivisto. „Golden Masters” klasē pirmais Lauri Riekola.

Ārpus Amerikas “Legend World Finals” notika pirmo reizi vēsturē un šāda līmeņa “Legend Cars” sacensības līdz šim Somijā vēl nebija rīkotas.

 
Visi komentāri
 
Conqueror 19.septembris 2017 10:21
0 0 Atbildēt

Jocīgas gan tās mazās mašīnītes

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti