"Amazone": Lauksaimniecības tehnikas tirgū galvenā problēma ir nelegālie tirgotāji 16

 

Amazone lauksaimniecības tehnika Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 18.februāris 2017 11:22

Lauksaimniecības tehnikas tirgū galvenā problēma ir nelegālie tirgotāji, pastāstīja lauksaimniecības tehnikas tirgotāja "Amazone" valdes locekle Baiba Mikāla.

"Mūsu un visu importētāju galvenā problēma ir tā, ka mēs ieguldām lielus līdzekļus servisa kvalitātes nodrošināšanā, rezerves daļu noliktavas uzturēšanā un mārketingā, lai klienti mūs zinātu. Veicam dažādas aktivitātes, tajā skaitā izglītojošas, kas prasa lielu finansējumu. Taču ir uzņēmumi, kas nav importētāji un kuri nedrīkstētu oficiāli pārdot mūsu importēto tehniku, taču viņi to iepērk tehnikas plačos un pārdod," sacīja Mikāla, piebilstot, ka nelegālajiem tirgotājiem atšķirībā no oficiālajiem importētājiem rūp vienīgi drīza peļņa un pie viņiem nevar saņemt agrotehnikas tehnisko apkopi.

Mikāla arī piebilda, ka, iegādājoties tehniku no neoficiālajiem tirgotājiem, klients ietaupa tikai vairākus simtus eiro, taču viņam nav nekādu garantiju par šīs tehnikas kvalitāti un ilgtermiņā šādas tehnikas iegāde var būt zaudējums. Tā kā klienti ir pietiekami gudri un to saprot, nelegālo tirgotāju aktivitāte ievērojami mazinās. "Klienti saprot, ka pērk kvalitāti nevis vienreizēju sajūtu, ka ir kaut ko lētāk samaksājuši. Ja klients vēlas kvalitāti, to viņš var dabūt pie oficiāla importētāja," teica Mikāla.

Viņa arī piebilda, ka oficiālie agrotehnikas importētāji ir meklējuši dažādus problēmas risinājumus, tostarp vērsušies Konkurences padomē, lai saprastu, kā rīkoties. Galvenā atziņa ir arī turpmāk augstā līmenī uzturēt servisu. "Mūsu kā importētāja pienākums ir cīnīties pret faktoriem, kas mazina produkta kvalitāti pēcpārdošanā," uzsvēra Mikāla.

2015.gadā "Amazone" strādāja ar 8,514 miljonu eiro apgrozījumu un 157 002 eiro peļņu, liecina informācija "Firmas.lv". Savukārt kompānijas 2016.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

Uzņēmums "Amazone" ir reģistrēts 1993.gadā un ir firmu "Amazone", "Krone", "Grimme", "Lechler", "Fortuna", "Walterscheid" oficiālais importētājs Latvijā. "Amazone" nodarbojas ar lauksaimniecības tehnikas komplektēšanu, uzstādīšanu un servisu, kā arī rezerves daļu piegādi klientiem servisa nodrošināšanai, lauksaimniecības tehnikas tirdzniecību un lauksaimniecības tehnikas daļu mazumtirdzniecību. Kompānijas pamatkapitāls ir 284 573 eiro, un tās īpašnieki ir Baiba Mikāla (20%) un Arvis Mikāls (80%).

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Uhh 18.februāris 2017 13:01
7 0 Atbildēt

"tostarp vērsušies Konkurences padomē" ... vispār jau KP uzdevums ir tieši cīnīties ar mākslīgiem monopoliem, kas šādu preču aspektā nozīmē (a) mākslīgus ierobežojumus tam, kurš var tirgot; (b) mākslīgus ierobežojumus tehniskās apkopes veikšanai.

Oficiālā importētāja ekskluzivitāte beidzas pie pirmās pārdošanas, cilvēkiem ir jāvar lietu brīvi pārdot sekundārajā tirgū, jebkuram, nevis tikai atpakaļ kādam "oficiālajam"; tehnisko apkopi jāvar veikt jebkuram pēc klienta izvēles, nevis tikai "oficiālajam" - ja tas nav iespējams, piemēram, jo neoficiālajiem nav pieejamas kādas oriģinālās detaļas, tad lūk tieši to KP var un drīkst risināt, uzliekot par pienākumu tās detaļas piegādāt *ne tikai* "oficiālajiem" importētājiem bet jebkuram gribētājam - tas ir nepieciešams lai nebūtu monopols uz uzturēšanu.

Uhh 18.februāris 2017 13:07
7 0 Atbildēt

Ar domu, ir ļoti saprotama viņu vēlme, lai tikai oficiālie izplatītāji tirgotu tās lietas. Tas ir ļoti svarīgi viņu biznesam, to veicināt ir ļoti izdevīgi viņiem un arī ražotājam, taču tas nav izdevīgi patērētājam; tāda situācija ļautu tirgotājam parazitēt uz lauksaimnieku rēķina, tāpēc arī valstis aktīvi pieņem likumus, lai panāktu lai rakstā minēto mērķi nesasniegtu, tāpēc ir radīta tāda iestāde kā Konkurences Padome, lai nodrošinātu lai šī viņu vēlme nekādi nepārvērstos varēšanā.

Cilvēks 18.februāris 2017 13:45
6 0 Atbildēt

...LV tāds vārds kā TIESĪBAS brīvi izvēlēties tirgotāju utt.,ir SVEŠVĀRDS.To pašu preci ko tirgo LV,pasūtot no ārzemēm ar piegādi līdz mājām,var dabūt līdz piecpadsmit procentiem un vairāk-LĒTĀK,ar visu garantiju.Mums to slēp,viņiem vajadzīgs MONOPOLS.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 2

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti