VAZ, GAZ, ZAZ, Moskvič Jelgavā (+ foto)

 

Foto: Anru Motors

Anru Motors | 12.augusts 2013 8:51

Jelgavā, Garozas ielā 15a, sestdien, 10.augustā, svinīgā atmosfērā, klātesot daudziem Vēsturisko spēkratu kluba Padomju sekcijas pārstāvjiem ar savām automašīnām, tika atklāta SIA “AnRu Motors” vēsturisko spēkratu privātā kolekcija. Privātajā kolekcijā ir padomju laika vieglais transports, tai skaitā "ZAZ", "VAZ", "GAZ" un "Москвич" automašīnas, kuras “AnRu Motors” paši ir atjaunojuši, iepriekš šos spēkratus uzmeklējot un nopērkot.

“Vienlaicīgi tika atklātas gan privātā motormuzeja telpas, kas piebūvētas pie mūsu autoservisa, gan arī tika publiski prezentēta mūsu privātā kolekcija,” informē SIA “AnRu Motors” līdzīpašnieks un uzņēmuma komercdirektors Andris Bugnēvics.

Foto: Anru Motors

"Esam izbūvējuši terasi tā, lai jebkurā laikā cilvēkiem būtu iespēja kolekcijas eksponātus ērti aplūkot un izlasīt informāciju par tiem. Tādējādi mūsu kolekcija ir bezmaksas pieejama 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā. Neplānojam iekasēt naudu arī par iekštelpu apskati, taču, lai iekļūtu iekštelpās un varētu automašīnas izložņāt, ir iepriekš jāpiesakās, jo ikdienā kolekcijas telpas turēsim slēgtas. Tuvākajā laikā plānojam pārrunāt sadarbības iespējas ar Jelgavas tūrisma speciālistiem, lai iekļautu mūsu kolekciju Jelgavas tūrisma maršrutos, tai skaitā apkalpojot grupas," skaidro Andris Bugnēvics.

Foto: Anru Motors

“Šis nu ir vēl viens apskates objekts Jelgavā, kur jau tā ir senas šīs nozares tradīcijas. Tagad, līdz ar Latvijas dzelzceļa muzeja Jelgavas ekspozīciju, muzeju RAF, AmoPlant, Jelgavā ir vēl viens tematiskais apskates objekts,” stāsta Andris Bugnēvics.

Foto: Anru Motors

Šobrīd apskatei tiek piedāvātas dažādas "ZAZ", "VAZ", "GAZ" un "Москвич" automašīnas. Vecākais no auto ir 1961.gada "GAZ 21", jaunākais 1980.gada "VAZ 2103", kurš savā laikā ir nobraucis vien 28000 km. Visas automašīnas ir ideālā vizuālā un tehniskā stāvokli. Visām automašīnām ir piešķirts vēsturiskā spēkrata statuss.

“Te var nākt skatīties, kā tad ir jāizskatās autentiskai tā laika automašīnai, jo uz ielas atrodamās mašīnas bieži ir dažādi pārbūvētas un uzlabotas. Bet mūsu kolekcijas automašīnas izskatās kā tikko no konveijera,” lepojas Andris Bugnēvics.

“Mūsu kolekcija ir mana brāļa un vienlaicīgi kolēģa, “AnRu Motors” otra līdzīpašnieka Ruslana Grigoroviča lielā aizraušanās. Viņš ir automehāniķis pēc aicinājuma, cilvēks ar zelta rokām,” stāsta Andris Bugnēvics.

Foto: Anru Motors

“Šī kolekcija ir arī vislabākā reklāma mūsu autoservisa veikumam. Ja jau mēs varam pilnībā atjaunot 50 gadus vecu mašīnu tā, kā tā gan izskatās, gan arī brauc kā jauna, tad, protams, mēs to pašu varam veikt arī ar daudz jaunākām automašīnām, kādas ikdienā tiek remontētas mūsu autoservisā,” kolekcijas mērķus izklāsta “AnRu Motors” komercdirektors.

Foto: Anru Motors

“Ir ļoti grūti novērtēt, cik šī kolekcijas maksā. Mēs varam uzskaitīt, cik maksāja celtniecības darbi, kā arī to, par kādu summu sākotnēji iegādājāmies vecās mašīnas. Taču lielākās izmaksas ir spēkratu atjaunošana, bet to esam darījuši paši, ziedojot tam ievērojamu daļu no sava brīvā laika,” skaidro Andris Bugnēvics.

“AnRu Motors” ir Jelgavā vadošais autoservisa uzņēmums ar diviem autoservisiem un rezerves daļu veikaliem Jelgavā, kā arī Dobelē. Uzņēmums nākamgad svinēs jau 10 dzimšanas dienu. Uzņēmuma rīcībā ir 20 autopacēlāji, ar kuriem tiek apkalpotas 50-60 automašīnas dienā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti