Sestdien – auto svētki pie „Mola”

 
Latvijas Gada auto | 8.oktobris 2014 9:14

Latvijas Gada auto testa diena Molā 11.oktobrī no plkst 11:00

Jau tika ziņots, ka sestdien, 11.oktobrī pie tirdzniecības centra „Mols” notiks konkursa „Latvijas Gada auto 2015” pretendentu un žūrijas tikšanās ar šo automobiļu potenciālajiem lietotājiem. Organizatori sociālajos tīklos un internetā saņēmuši vairākus interesentus jautājumus, lūk atbildes uz tiem:

Foto: iAuto

Vai varēs izbraukt ar visiem sarakstā minētajiem auto?

- Teorētiski – jā. Praktiski – pastāv maza iespējamība, ka viens cilvēks varēs paspēt 20 minūtes veltīt katram no gandrīz 20 titula pretendentiem. Turklāt, publikas pieplūdumu un vēlmes grūti prognozēt. Gadījumā, ja braukt gribētāju būs daudz, var gadīties, ka visi savas vēlmes piepildīt nevarēs. Bet mēs iesakām noklausīties katram automobilim veltītu prezentāciju, kuru vadīs Normunds Avotiņš, kā arī visas dienas gaitā uzdot savus jautājumus gan dīleru pārstāvjiem, gan žūrijas biedriem, kuri šos auto jau izmēģinājuši garākos testa braucienos.

Jeep Cherokee Foto: iAuto

Kāda būs pieteikšanās kārtība?

- Pasākuma laikā pie katra automobiļa būs pārstāvis, pie kura varēs pierakstīties izmēģinājuma braucienam, vienojoties par konkrētu laiku.

Ko darīt, ja jāgaida līdz testa braucienam?

- Mēs gādāsim, lai apmeklētājiem būtu interesanti, taču droši arī variet doties savās ikdienas gaitās un atgriezties īsi pirms izbrauciena laika.

Nissan Qashqai Foto: iAuto

Būšot sacensība. Ar kādu auto? Vai tikai sportistiem piemērota?

- Sacensība būs klasisks veiklības brauciens ar samērā lēna slaloma elementiem. Nekā bīstama, drīzāk atjautības uzdevums un elementāras koordinācijas pārbaude. Piedalīties var katrs, kurš starta tiesnesim uzrādīs vadītāja apliecību. Norise visiem ir vienāda, gluži kā ikdienas satiksmē, neatkarīgi no tā, vai esi sportists, pensionārs, kungs vai dāma. Auto, ar kuru būs iespējams izbraukt, ir „Nissan Juke”. Katrs dalībnieks pēc brauciena saņems žurnālu-katalogu „Latvijas Gada auto 2014”, taču galvenā balva ir nedēļas nogales izbrauciens ar vienu no konkursa pretendentiem. Sacensību vadīs Latvijas rallija čempiona Arta Štrausa tēvs un treneris Jānis Štrauss, asistēs žurnālists Guntars Pulss.

Mini Cooper S Foto: iAuto

„Pareizas stūrēšanas apmācība” – ko tas nozīmē?

- Ziemas sezonai tuvojoties, vēlamies pievērst uzmanību braukšanas iemaņu uzlabošanai. Ik stundu divos līdz 30 minūtēm garos „seansos” žūrijas teltī „Auto akadēmijas” instruktori Ivars Caune un Atis Jansons brīvā gaisotnē demonstrēs vienu no droša brauciena pamatelementiem – pareizu rīcību ar stūri – kuru parastās autoskolās (ar retiem izņēmumiem) nemaz nemāca. Autovadītāji, kuri nav apguvuši šīs prasmes, slidenākos ceļa posmos vai negaidītās situācijās var nespēt novaldīt mašīnu. Demonstrācijas process notiks, sēžot kabrioletā, lai būtu pēc iespējas labāka pārskatāmība. Atcerieties, šie „seansi” ir vairāki, tāpēc iesakām, ja telts jau ir pilna ar cilvēkiem, atnākt uz nākamo. Skolotāji un sarunu biedri strādās „līdz pēdējam viesim”, būs pieejama arī informācija par garākām, pilnīgākām mācību programmām un iespējām.

Opel Insignia Country Tourer Foto: iAuto

Kādi vēl būs „Latvijas Gada auto” testa dienas piedāvājumi?

- Īpašie piedāvājumi un akcijas jauna auto iegādei un servisa pakalpojumiem būs katram dīlerim un tikai pasākuma apmeklētājiem. Par to, kādas tās būs, precīzāk informēsim nedēļas otrajā pusē.

Honda Civic Tourer Foto: iAuto

Pasākumā piedalīsies pārstāvji no labdarības organizācijas „Otrā Elpa”, kas piedāvās iespēju ziedot dažādus „otrās dzīves” priekšmetus. Ja jums ir mājās labi saglabājušās lietas – apģērbs, apavi, grāmatas, mājsaimniecības un sadzīves piederumi, bērnu mantas – un jums tās vairs nav vajadzīgas, ziedojiet tās ģimenēm, kam tās ir ļoti nepieciešamas. „Latvijas Gada auto” teltī.

Foto: iAuto

„Latvijas Gada auto 2015” pretendenti ir „Škoda Rapid Spaceback”, „Škoda Octavia Scout”, „Jeep Cherokee”, „Nissan Qashqai”, „Nissan Pulsar”, „Nissan X-Trail”, „Renault Megane Grandtour”, „Renault Twingo”, „Dacia Duster”, „Opel Insignia Country Tourer”, „Seat Leon ST”, „Honda Civic Tourer”, „Mazda3”, „Maserati Ghibli”, „Mini Cooper S”, „Fiat 500L Trekking”, „Volkswagen Golf Sportsvan”. Uz „Latvijas Komercauto 2015”: „Ford Tourneo Connect”, „Ford Transit”, „Ford Transit Courier”, „Fiat Ducato”, „Renault Trafic”.

Atbalsta: t/c Mols, Virši-A, viesnīca Avalon Hotel, LAMB, KPMS & Partneri, Linearis, abi2, Intergaz, V4 motors.

Informatīvi atbalsta: Delfi, iAuto.lv, Latvijas Avīze, Tvnet, jauniauto.lv, Auto ziņas, Zebra, garaza.lv, 10minutes.lv, kursors.lv, FHM.

Vairāk informācija par konkursu www.gadaauto.lv un reģistrēties apmeklējumam var šeit >>>

Nissan X-Trail Foto: iAuto

Renault Megane Grandtour Foto: iAuto

Dacia Duster Foto: iAuto

Mazda3 Foto: iAuto

Fiat 500L Trekking Foto: iAuto

Foto: iAuto

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti