Atkal zog "Volkswagen" un "Porsche" priekšējos lukturus (+ foto; video) 25

 
Māris Ozoliņš, iAuto | 27.maijs 2015 13:46

Arvien biežāk redzam ielās "Volkswagen Touareg" un "Porsche Cayenne" bez priekšējiem lukturiem. iAuto skaidro kāpēc tieši šie modeļi.

Iemeslis ir ļoti vienkāršs - tie ir dārgi un viegli izņemami, ļoti viegli izņemami. Lūk var redzēt vienu Latvijas automobili, kurš nesen piedzīvoja šādu zādzību.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Kā var redzēt tuvplānā, automobiļa krāsotās detaļas pat nav cietušas. Jāpērk tikai jauni lukturi un līdz nākošajai reizei!

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Šajā video redzam, ka lukturus tiešām ir viegli izņemt. Bet to var arī salīdzinoši viegli novērst.

"BMW X6" ir cietis daudz smagāk, jo lukturus ar vienu sitienu neizņemsi. Šinī gadījumā izmantots ir fleksis.

Foto: Publicitātes attēls

 
25 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 27.maijs 2015 15:13
14 1 Atbildēt

Ticiet man, ikviens, kurš ar to saskāries uz savas ādas, laimīgs nejūtas noteikti.

Vēl pirms kāda pusgada mūsu mājai (jaunais projekts Ziepniekkalnā) no apakšzemes stāvvietas (toreiz stāvvietai vēl nebija vārtu) kaimiņa Cayenne izzaga lukturus. Un izdarīja to tik perfekti, ka pat buferi nenoskrāpēja. Pēc tam tuvumā to apskatījos. Filigrāns darbs!

CIlvēks nopirka "melnajā tirgū" lietotus. Bet tagad bija apdrošinājis Kasko (pirms tam nebija :o ), pēc nedēļas tas pats scenārijs tajā pašā stāvvietā. Bet apdrošinātājs jau lika jaunus! Un tikai tā var šo debilo sērgu izskaust - likvidējot pieprasījumu pēc lietotām detaļām.

P. S. Pēc otrā gadījuma uzreiz uzlikām automātiskos vārtus un slēdzamas durvis uz garāžu. Viss tagad ok, kas apliecina - izdarīja to narkomāni (tirliņi), brīvi piekļūstot ēsmai..

zz 27.maijs 2015 14:13
11 1 Atbildēt

virsraksts mudinātu domāt, ka kaut kad šīs zādzības bija apstājušās - bet tā nav - zādzību skaits visu laiku ir tikai progresējis... vainīga mūsu pašu mentalitāte (ne tik daudz zagšanai - bet zagšanas veicināšanai), jo katram nozagtajam lukturim būs pieprasījums - un pie tā nav vainīgi uzpircēji, bet gala klients (jo ja pie uzpircēja nenāktu gala klienti un nepirktu tos lukturus atpakaļ - tad kur viņš viņus liktu?? un cik tad viņšbūtu spējīgs zaglim samaksāt par nekam nevajadzīgu preci??) - tobeš apzagtais pats savu nozagto vai kaimiņa lukturi pieprasīs melnajā tirgū - veicinot jaunu pieprasījumu pēc jaunas zādzības... mums vel nerunā (neraksta) daudz par, mums tik populārajiem, Volvo apzagšanām - bet krievijā tos aptīra ne sliktāk - zogot visu sākot ar lukturiem, spoguļiem turpinot ar dažādiem vadības blokiem un viss ir paņemams tik viegli kā šajā video... tā kā - ja veicināsim tirgu (atpērkot tos sūdus atpakaļ no melnajiem uzpircējiem) tad drīz cietīs ne tikai biezie ar X6 un Cayennēm.

iAuto 27.maijs 2015 14:54
8 0 Atbildēt

Jā, zādzības notiek visu laiku, bet šogad to apjoms atkal pieaug. Par lukturu pirkšanu melnajā tirgū pilnīgi piekrītu, to nopērkot šis rūpals tiek atbalstīts. Kad man nozaga spoguļos, tos pirku jaunus.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti