Valdība atbalsta transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa samaksas kārtības maiņas atlikšanu 4

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 27.septembris 2016 15:33

Valdība šodien atbalstīja likuma grozījumus, kas paredz līdz 2019.gadam atlikt transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa samaksas kārtības maiņu.

Pašlaik transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis tiek maksāts par visu kārtējo gadu faktiski avansa veidā. Atsevišķos gadījumos persona vēlāk lūdz atmaksāt pārmaksāto nodokļa daļu.

Sākotnēji bija plānots, ka jau no 2016.gada 1.janvāra nodokli būs jāmaksā par faktisko transportlīdzekļa ekspluatācijas periodu, taču valdība pērn 2016.gada budžeta sagatavošanas laikā nolēma jauno kārtību atlikt līdz 2017.gada 1.janvārim. Savukārt patlaban Finanšu ministrija (FM) sagatavojusi grozījumus Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā, kas paredz jauno kārtību atlikt vēl par diviem gadiem - līdz 2019.gadam.

FM skaidro, ka tas nepieciešams, lai papildus varētu nodrošināt nepieciešamo finansējumu jauno politikas iniciatīvu pasākumiem un ieviest nodokļu politikas pasākumus, kas koriģē 2017.gada nodokļu ieņēmumu bāzi. Mainot pašreizējo kārtību, būtu negatīva ietekme uz 2017.gada valsts budžetu 33,6 miljonu eiro apmērā.

Savukārt 2019.gadā, stājoties spēkā jaunajai nodokļa maksāšanas kārtībai, FM prognozē negatīvu fiskālo ietekmi uz budžetu 43,6 miljonu eiro apmērā.

Attiecīgie likuma grozījumi iekļauti nākamā gada valsts budžeta pavadošo likumprojektu paketē.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
xxx 28.septembris 2016 10:32
2 2 Atbildēt

Ņemot vērā, ka manā saimniecībā ir 4 automašīnas, jūs nevēlaties dzirdēt ko es par šo domāju. Ar diviem auto jau 3 gadus braucu nemaksājot ekspluatācijas nodokli, samaksāju par vienu mēnesi, kad eju skati un pārējā laikā riskēju neuzrauties uz CP. Ar šiem abiem auto nobraucu max 1000-1500km gadā (pie tam lielāko daļu pa slēgtu trasi) un par to maksāt tādu naudu? Es jau degvielu lejot pārmaksāju, par ko vēl?

KillerMiller 28.septembris 2016 15:44
1 2 Atbildēt

Tu kaut ko nejauc. To nodokli par vienu mēnesi nemaz nevar samaksāt. Vai nu par visu gadu vai neko.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Mazda CX-80: septiņas sēdvietas, hibrīdi un dīzeļi (+ FOTO)

Mazda nesen prezentēja savu pilnīgi jauno flagmani CX-80. Tā virsbūve veidota, domājot par ērtu manevrēšanu ikdienas braukšanas un parkošanās situācijās, taču ar trim sēdvietu rindām tā nodrošina papildu daudzpusību lielākām ģimenēm. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 12

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Rīgas dome ārkārtas sēdē lems par 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma atjaunošanai 5

Šodien izsludināta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā deputāti lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma remontiem, liecina ārkārtas sēdes darba kārtība. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti