Sestdien aizvadīta vērienīgākā “Latvijas Gada auto lielā testu diena” (+ video; foto) 11

 
Latvijas Gada Auto | 18.oktobris 2016 17:00

15. oktobrī pie t/c “Mols” jau trešo gadu notika “Latvijas Gada auto lielā testu diena”, visas dienas garumā pulcējot ļoti daudz interesentu. Kopumā dienas gaitā tika aizvadīti vairāk kā 350 testa braucieni ar jaunākajiem auto modeļiem.

Testu dienā ļoti plaši pārstāvēts bija Latvijā populārais SUV segments, ar tādiem modeļiem, kā “Audi Q2”, “BMW X1”, “Ford Edge”, “Hyundai Tucson”, “Nissan Qashqai”, “Nissan X-Trail”, “Nissan Navara”, “Toyota RAV4 Hybrid” un “Volkswagen Tiguan”. Tāpat klātesošie lielu interesi izrādīja par izskatīgajiem “Renault Megane” un “Talisman Grandtour” modeļiem, žiglo kabrioletu un “Pasaules Gada auto 2016” “Mazda MX-5”, kura speciāli uz šo pasākumu tika vesta no Somijas. Ģimenes novērtēja jauno “Volkswagen Multivan”, bet sedanu piekritēji devās testa braucienos ar pieprasīto “Volkswagen Passat” un atjaunoto “Toyota Corolla”. Savukārt “Volvo” klātienē atrādīja iespaidīgos “S90” un “V90” modeļus.

Porsche 718 Boxster

Teju ikviens pasākuma apmeklētājs vēlējās piesēsties un nofotografēties arī pie jaunā “Porsche 718 Boxster” stūres, kura regulāri tika izmantota Ivara Caunes un Ata Jansona vadītajos semināros par pareizu stūrēšanu.

Semināros abi eksperti uzsvēra to, kā izvēlēties sēdpozīciju un roku novietojumu uz stūres, lai spētu droši reaģēt ikvienā situācijā uz ceļa. Pasākuma dalībnieki interesējās arī par atšķirībām automašīnu vadīšanā ar dažādām piedziņām.

Par drošību uz ceļa praksē bija iespējams pārliecināties arī CSDD stendā. Pēc drošības jostu testa izmēģināšanas, kad nācās strauji apstāties jau pie niecīgiem 7-8 km/h, daudziem cilvēkiem bija neviltots pārsteigums par drošības jostu efektivitāti pat pie tik maza ātruma.

Pārsteidzošas bija arī CSDD piedāvātās “dzērumbrilles” , kuras attēlo to, kāda ir uztvere divu promiļu reibumā.  Tās sagādāja acīmredzamas koordinācijas problēmas jau ikvienam, kas kājām devās slaloma trasē – kur nu vēl, ja būtu jāsēž pie auto stūres.

“Droši varam teikt, ka ir aizvadīta līdz šim vērienīgākā “Latvijas Gada auto lielā testu diena Molā” un priecājamies par lielo sabiedrības interesi. Klātesošie novērtēja interesanto un daudzveidīgo programmu, jaunās automašīnas, kā arī laika apstākļi bija ļoti labvēlīgi. Liela interese jau ierasti bija par premium automašīnām – “Audi”, “BMW” un “Volvo” modeļus testa braucieniem rezervēja visātrāk, taču kopumā visas automašīnas nemitīgi bija kustībā, un pēdējie testa braucieni beidzās tikai īsi pirms plkst. 19:00,” par aizvadīto pasākumu stāsta “Latvijas Gada auto” rīkotājs Māris Ozoliņš.

“Mums ir liels prieks par izveidojušos sadarbību ar “Latvijas Gada auto” rīkotājiem. T/c  “Mols” kā autobraucējiem īpaši draudzīgs tirdzniecības centrs ir gandarīts, ka pie “Mola” notiekošā testa diena iegūst arvien lielāku popularitāti, un nu ir kļuvusi par aizraujošu un ļoti gaidītu pasākumu, kas piedāvā jaunāko automobiļu parādi, un katru gadu aktualizē arvien jaunus, autovadītājiem interesantus un saistošus jautājumus,” izvērtē t/c “Mols” menedžere Una Tukiša.

Spraigas cīņa visu dienu notika veiklības brauciena laukumā, kur dalībniekiem ar jauno “Volkswagen Tiguan” automašīnu uz laiku bija precīzi jāizbrauc figūru trase. Vidēji distance tika pievarēta laikā no 50 sekundēm līdz 1 minūtei un 20 sekundēm, taču nepārspējams palika 38 sekunžu rezultāts, ko meistarīgi izcīnīja Mareks Annuškāns, iegūstot balvā jauno “Volkswagen Tiguan” uz nedēļas nogali ar pilnu degvielas tvertni. Mareks Annuškāns ieguvis pirmo vietu veiklības braucienā jau otro gadu pēc kārtas.

Ar lielo testu dienu sākas konkursa “Latvijas Gada auto 2017” pēdējais un galvenais posms pirms uzvarētāju noskaidrošanas. Novembrī sāksies arī tautas balsojums, kur ikviens varēs atdot balsis par sev simpātiskāko auto modeli. Balsot varēs t/c “Mols”, portālos Delfi un iAuto.lv. Savukārt no 3. līdz 6. novembrim konkursa žūrija ķersies pie apjomīgās “Latvijas Gada auto 2017” pretendentu vērtēšanas, lai izvēlētos konkursa finālistus un uzvarētājus papildus nominācijās. Apbalvošana notiks 9. decembrī viesnīcā “Avalon Hotel” untiks pārraidīta TV un interneta tiešraidē.

Konkursā “Latvijas Gada auto 2017” šobrīd ir pieteikti: “Opel Astra”, “Opel Astra Sports Tourer”, “Nissan Navara”, “Mazda MX-5”, “Ford Edge”, “Ford Mustang”, “BMW X1”, “Renault Megane”, “Renault Talisman Grandtour”, “KIA Sportage”, “Volkswagen Tiguan”, “Volvo S90”, “Hyundai Ioniq”, “Mitsubishi L200”, “Audi Q2”, “Audi A5 Coupe”, “Peugeot 3008”, “Peugeot Traveller”, “Toyota RAV4 Hybrid” un “Toyota Hilux”. Konkursā drīkst pieteikt tikai jaunākos auto modeļus līdz šā gada 2.novembrim.

Foto: Publicitātes attēls

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
andris 18.oktobris 2016 21:49
2 0 Atbildēt

Ļoti efektīvs un noderīgs pasākums,lieliskas emocijas un jauki pavadīts laiks,paldies organizatoriem!!!

iAuto 18.oktobris 2016 22:36
2 0 Atbildēt

Paldies par atsauksmi un labajiem vārdiem ;)

iAuto 19.oktobris 2016 9:15
2 0 Atbildēt

Ak jā, paskaties jēdziena SUV tulkojumu no angļu valodas ... rakstā pat iezadzies anglicisms, kurš vislabāk raksturo šo auto klasi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti