Pauls Timrots "tiek noņemts no trases" - LTV pārtrauc demonstrēt raidījumu "Zebra" 28

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 16.janvāris 2017 13:30

Latvijas Televīzija (LTV) ir pārtraukusi demonstrēt neatkarīgā producenta SIA "Zebra TV" satiksmes drošības tematikai veltīto raidījumu "Zebra" saistībā ar Rīgas domes apmaksātu raidījumā izvietotu reklāmu, kas saskaņā ar starp LTV un "Zebra TV" noslēgta līguma nosacījumiem bija liegts.

 

Viņa pastāstīja, ka šāds lēmums pieņemts saistībā ar LTV konstatēto, ka 11.janvārī raidījumā "Zebra" ir izvietota Rīgas domes apmaksāta informācija. To paredzējis starp Rīgas domi un "Zebra TV" noslēgts iepirkuma līgums. Līdz ar to ir pārkāpts LTV un neatkarīgo producentu "Zebra TV" šā gada 28.jūnija noslēgtais raidījuma raidtiesību licences līgums, kura ietvaros producentam nav tiesību prasīt un saņemt no fiziskām vai juridiskām personām samaksu par piedalīšanos raidījumā. Līdz ar to producents nedrīkst pieļauj raidījumā slēptās reklāmas izvietošanu.

 

Saskaņā ar starp LTV un "Zebra TV" noslēgtā līguma nosacījumiem ir jāizvairās raidījumā iekļaut tādu personu, preču vai pakalpojumu, preču ražotāju vai pakalpojumu sniedzēju vārda, firmas zīmes vai darbības attēlojumu, kas varētu maldināt auditoriju. Visa apmaksātā informācija uzskatāma par reklāmu.

 

Ņemot vērā iepriekš minēto, LTV izlēmusi izbeigt sadarbību ar ‘"Zebra TV" un pārtraukt demonstrēt "Zebra", kas LTV pirmajā kanālā bija skatāms katru trešdienu, plkst. 22.30.

LETA jau vēstīja, ka šogad 11.janvārī televīzijā vērojamajā raidījumā "Zebra" pie sniega tīrītāja stūres bija sēdies Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins, bet pasažiera vietu ieņēma Rīgas mērs Nils Ušakovs (S). Raidījumā abas amatpersonas stāstīja par ielu tīrību Rīgā ziemas sezonā. Raidījums sociālajā tīklā "Twitter" izraisīja plašu rezonansi saistībā ar bažām, ka Jakrins vadījis sniega tīrītāju nepiesprādzējies. Tāpat izskanēja aizdomas, ka raidījums bijusi apmaksāta Rīgas domes reklāma.

 

 
 
28 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
nomiks 16.janvāris 2017 14:47
38 4 Atbildēt

Domāju, ka nebūs liels zaudējums, ka šāda raisījuma vairs nebūs.

Ļoti patīk P.Timrota stils, kā pasniedz sižetu, bet:

1) raidījuma ētera laiks ir vienkārši briesmīgs;

2) raidījums ilgts 15 minūtres, no kurām 7 minūtes ir reklāma;

3) problēmjautājums tiek apskatīts raidījumā ne vairāk kā viens.

Tāpēc šos raidījumus ik pa laikam skatījos internetā. Domāju, ka uz šādu virzienu Paulam arī jāskatās. Filmē sižetus un tad laiž gaisā interneta vidē. Tur arī lielāka auditorija būs.

Mercedes-Benz 16.janvāris 2017 17:49
22 3 Atbildēt

Noskatījos šo raidījumu. Nezinu, kur tur kāda reklāma, vai kas tur tieši briesmīgs saskatāms. Ušakovs tikai stāstīja par ceļu tīrīšanu un kaisīšanu Rīgā un atbildēja uz dažiem Timrota jautājumiem. Reklamēja Rīgas domi? Nu žēl, ka šis raidījums nebūs, šad tad jau paskatījos. Daudziem autovadītājiem šad tad noderīgi.

kaspis 16.janvāris 2017 16:24
16 16 Atbildēt

sūds ne zebra bija jau pēdējos 5-7g. neskatījos un nepietrūks.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti