Izdots ikgadējais žurnāls “Latvijas Gada auto 2017” (+ foto)

 

Žurnāls katalogs Latvijas Gada auto 2017 Foto: Publicitātes attēls

Latvijas Gada Auto | 9.jūnijs 2017 16:02

No šodienas preses tirdzniecības vietās visā Latvijā ir pieejams ikgadējais žurnāls-katalogs “Latvijas Gada auto 2017”, viens no retajiem auto izdevumiem Latvijā.

128 lappušu biezais žurnāls veidots, lai būtu interesants gan jaunu auto pircējiem, gan arī pārējiem autovadītājiem, kuri seko līdzi auto nozares jaunumiem, interesējas par satiksmes drošību un problemātiku, braukšanas paradumiem un tehnoloģijām.

Atskatoties uz notikušo konkursu “Latvijas Gada auto 2017”, žurnālā-katalogā iespējams iepazīties ar 22 jaunākajiem, Latvijā pieejamajiem modeļiem – konkursa dalībniekiem. Atrodama būtiskākā tehniskā informācija, kā arī lasāms Latvijas auto nozares profesionāļu viedoklis par automobiļa īpašībām un piemērotību pircējiem.

Ford Mustang

“Nav svarīgi, vai tie ir mazās klases vai premium segmenta pārstāvji – mēs rakstām par jebkuru jaunu modeli, kurš ir pieteikts konkursā. Žūrijas pārstāvji brauc ar katru no tiem un sniedz savu vērtējumu, tā nodrošinot dažādas atsauksmes, kas balstītas katra eksperta pieredzē un novērojumos,” tā žurnāla-kataloga priekšvārdā stāsta konkursa “Latvijas Gada auto” organizators Māris Ozoliņš. Šos automobiļus vērtēja 24 auto nozarē kompetenti žūrijas biedri – autožurnālisti, Latvijas lielāko autoparku vadītāji, inženieri, nozares organizāciju vadītāji, autoservisu īpašnieki un autosportisti ar lielu pieredzes bagāžu.

Žurnālā-katalogā “Latvijas Gada auto 2017” var lasīt apskatus un viedokļus par Opel Astra, Opel Mokka X, Nissan Navara, Mazda MX-5, Ford Edge, Ford Mustang, BMW X1, Renault Megane, Renault Talisman Grandtour, KIA Sportage, Volkswagen Tiguan, Volvo S/V90, Hyundai Ioniq, Mitsubishi L200, Audi Q2, Audi A5 Coupe, Peugeot 3008, Peugeot Traveller, Toyota RAV4 Hybrid, Toyota Hilux, Lexus RX un Škoda Kodiaq.

Volvo S90

Šī gada numurā daudz runājam par tehnoloģijām. Autokluba “LAMB” prezidents Juris Zvirbulis skaidro to, kāda nozīme ir modernajam drošības aprīkojumam mūsdienu automobiļos. Arī Latvijas Autoinžinieru asociācijas prezidents Raitis Mazjānis iepazīstina tehnoloģiju attīstību automobiļos un atbild uz jautājumu par to, vai šobrīd autobūve ir revolūcijas priekšā. Vai varbūt tā jau notiek? Nākotnes tehnoloģiju klātesamību “Tesla Model X” veidolā izmēģina portāla iAuto.lv redaktors – pirmais šī unikālā automobiļa tests Latvijā.

Konkursa “Latvijas Gada auto” žūrijas priekšsēdētājs, autožurnālists Atis Jansons savukārt vērš uzmanību uz mums visiem aktuālām tēmām par transporta nodokļiem, automobiļu ārējo apgaismes ierīču lietošanu, riepu maiņu. Bet par skarbākām tēmām – ceļu satiksmes negadījumu statistiku un to, kā novērst karu starp ceļu satiksmes dalībniekiem raksta satiksmes tieslietu eksperts Oskars Irbītis.

Škoda Kodiaq

Mūžīgais strīds par to, kādu dzinēju izvēlēties – benzīna vai dīzeļa. Pie tā atrisināšanas ķēries Edgars Utāns, AS “Latvenergo” Transporta nodrošinājuma direktors. Savukārt Rīgas Tehniskās universitātes Automobiļu katedras docents populārzinātniskā veidā pastāstīs, kāpēc bremzējot mēs patērējam vairāk degvielas, nekā dinamiski ieskrienoties. Ir ko lasīt un pārdomāt!

Jaunais žurnāls-katalogs “Latvijas Gada auto 2017” ir 128 lappušu biezs un no 9. jūnija nopērkams preses tirdzniecības vietās “Narvesen”, “Rimi”, “Sky”, “Maxima”, “Stockmann” par 2,98 EUR visā Latvijā.

Nissan Navara

Ford Edge

Volkswagen Tiguan

Hyundai Ioniq

Mitsubishi L200

Audi Q2

Peugeot 3008

Toyota RAV4 Hybrid

Toyota Hilux

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti